بازسازی ساختمان

3
443
بازسازی ساختمان
بازسازی ساختمان

 

بازسازی ساختمان و روند اجرایی آن به چه ترتیب است؟ چه مراحلی باید طی شود تا پروژه های بازسازی نتیجه مناسبی را داشته باشند؟ با مرور زمان و سپری شدن عمر مفید ساختمان ها، بازسازی امری ضروری و غیرقابل اجتناب است. بازسازی و یا نوسازی ساختمان ها به دلایلی مختلفی از جمله تعمیرات ساختمانی و یا تاسیساتی، تغییر دکوراسیون داخلی و یا بهسازی سازه ای ساختمان ها صورت می گیرد. طی مراحل تعریف شده و زیرنظر افراد و شرکت های متخصص در حوزه های مرتبط، می تواند خروجی های مناسبی را از پروژه های بازسازی به دست داده و فضاهای مناسب و با کیفیتی را خلق نماید.

مشاوره با شرکت های متخصص ساختمانی

اولین و اساسی ترین مرحله در بازسازی ساختمان ها، مشورت با افراد و یا شرکت های تخصصی ساختمانی و عمرانی می باشد. مالکان بایستی قبل از شروع بازسازی، آگاهی کاملی از روند کامل پروژه خود و هزینه هایی که بایستی انجام شود، داشته باشند. همچنین لازم است تمامی عناصر و قسمت هایی که نیاز به بازسازی دارند، مشخص شوند. تجربه کافی مجریان عملیات بازسازی علاوه بر تسریع روند اجرایی پروژه و برآورد دقیق هزینه ها، می تواند در کیفیت نهایی عملیات بازسازی تاثیر بسیار مطلوبی داشته باشد.

پروژه های بازسازی ساختمان ها به طور کلی در 2 بخش اساسی انجام می پذیرد:

  • بازسازی سیستم های اصلی و سازه ای؛
  • بازسازی بخش ها، تجهیزات و دکوراسیون داخلی.

در ادامه به بررسی مراحل کلی عملیات بازسازی ساختمان به طور کلی می پردازیم و سپس مراحل بازسازی را در هر یک از فضاهای ساختمان به طور جداگانه تشریح می نماییم. پس از بحث و مشاوره با متخصصین ساختمانی در حوزه بازسازی، برآورد دقیق میزان هزینه ها و تعیین قسمت هایی که مورد بازسازی قرار خواهند گرفت، روند بازسازی ساختمان را طی مراحل زیر آغاز می کنیم:

 

بازسازی ساختمان
بازسازی ساختمان

 

الف) مرحله تخریب بخش های فرسوده: بخش هایی از ساختمان که نیاز به تخریب دارند از جمله دیوارها و یا بخش هایی از دکوراسیون، بایستی به طور کاملا اصولی و تحت نظر مهندسین باسابقه مورد تخریب قرار گیرند. تخریب از حساس ترین بخش های پروژه های بازسازی می باشد و در صورت عدم رعایت ضوابط و اصول ایمنی، هزینه های گزافی را به جای خواهد گذاشت. از نکات اساسی در بحث تخریب، توجه به باربر بودن و یا نبودن دیوارها می باشد.

در دیوارهای باربر، امکان تخریب دیوار وجود ندارد چراکه وزن سازه ای بر روی آنها وجود دارد. در بازسازی این دیوارها بایستی رویه دیوار را تا رسیدن به آجر تراشید و سپس سطح دیوار را خشکاند تا در صورت وجود رطوبت در آن، لطمه ای بر روی پوشش های بعدی ایجاد ننماید. سپس دیوار را دوباره گچکاری نموده و برای اجرای پوشش نهایی آماده می سازیم.

ب) مرحله ساخت عناصر جدید: پس از مرحله تخریب، باید شروع به ساخت عناصر جدید در راستای طرح پیشنهادی نمود. دیوارکشی ها، ساخت اتاق های جدید و به طور کلی تغییر کاربری ها، از اقداماتی است که در این مرحله با افزودن عناصر جدید در پروژه همراه است. کیفیت ساخت و نوع مصالح به کار رفته در این بخش، تضمین کننده کیفیت زیرساخت های بازسازی شده می باشد. مراحلی مانند ایزولاسیون مناسب، و کنترل دقیق ابعاد و اندازه ها از مواردی هستند که تعیین کننده و تضمین کننده زیرساختی مناسب برای پوشش های بعدی خواهند بود.

ج) دکوراسیون داخلی: کیفیت فضاهای داخلی و ارتباط فضاها با بحث های روانشناختی، در مباحث مرتبط با دکوراسیون داخلی بسیار پررنگ می باشد. دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی فضاها از عناصر مختلفی تشکیل شده که با طراحی مناسب هرکدام از آنها و ارتباط و هماهنگی میان آنها، می توان خروجی مناسبی از طرح های دکوراسیون داخلی به دست آورد. برخی از عناصر اصلی طراحی داخلی عبارتند از:

سقف کاذب و گچ کاری

بعد از گچکاری کلی، ایجاد انواع گچبری ها و یا بهره گیری از انواع سقف های کاذب می تواند نقش مهمی در طراحی دکوراسیون داخلی ایفا نماید. امروزه انواع مختلفی از سقف های کاذب ارائه شده اند که بسته به سبک دکوراسیون داخلی مورد نظر، می توان از آنها بهره برد ولی رایج ترین نوع آن، سقف کاذب از نوع کناف می باشد که قابلیت ایجاد طرح های متنوعی را دارا می باشد.

 

روشنایی و نورپردازی

فرآیند نورپردازی از مهم ترین مراحل بازسازی ساختمان می باشد. علاوه بر لزوم بهره فراوان از روشنایی طبیعی در بخش های مختلف ساختمان، روشنایی مصنوعی و یا همان سیستم نورپردازی نیز، تاثیر عمده ای بر دکوراسیون داخلی خواهد داشت. انواع نورهای مستقیم و غیرمستقیم و نیز نحوه تابش نور در کنار انواع مختلف سیستم های روشنایی، الگوهای متنوعی را برای طراحان دکوراسیون داخلی فراهم می آورند.

 

بازسازی ساختمان
بازسازی ساختمان

 

بازسازی کف

در عملیات بازسازی ساختمان یکی از مهم ترین مراحل به دلیل وسعت قابل توجه آن، عملیات پوشش کف می باشد. طرح ها و متریال های مختلفی برای پوشش کف ساختمان ها وجود دارند که رایج ترین آنها، پارکت می باشد. بایستی دقت نمود که پوشش کف در ارتباط و هماهنگی با سایر بخش های دکوراسیون انتخاب شود.

 

بازسازی دیوارها

بیشترین تاثیر در کیفیت دکوراسیون داخلی را پوشش دیوارها دارند. دیوارهای داخلی را می توان با متریال هایی مانند کاغذدیواری، رنگ های شیمیایی، سنگ های تزئینی، دیوارپوش های پلیمری، تایل های آلومینیومی و … پوشاند و کیفیت های فضایی مختلفی را ایجاد نمود.

 

عوض کردن قرنیز

قزنیز ها در پای دیوارها و در محل اتصال دیوار و کف بر روی دیوار نصب می شوند و جلوه زیبایی به فضاهای ساختمان می دهند. انواع قرنیزهای چوبی و یا سنگی به طور غالب در بازسازی ساختمان ها به کار می روند. قرنیزهای استیل نیز از جمله مصالح جدیدی هستند که به تازگی در بازسازی دیوارها به کار می روند.

 

بازسازی ساختمان
بازسازی ساختمان

 

چیدمان

چیدمان اسباب، لوازم و مبلمان مناسب در کنار دیگر مواردی مانند کابینت های آشپزخانه و … می تواند بیشترین و اساسی ترین تاثیر را در بحث دکوراسیون داخلی ایفا نماید. هماهنگی مبلمان انتخاب شده با کلیات دیگری مانند پوشش کف، دیوار و سقف می تواند هارمونی مناسبی را در طراحی داخلی ایجاد نماید.

 

در ادامه مباحث مربوط به مراحل بازسازی ساختمان به تشریح مراحل در بخش های مختلف می پردازیم. بخش هایی مانند سرویس های بهداشتی، اتاق های خواب، آشپزخانه و …، را مورد بررسی قرار داده و مراحل بازسازی در آنها را مرور می کنیم.

 

بازسازی ساختمان
بازسازی ساختمان

مراحل بازسازی ساختمان

بازسازی سرویس ها و حمام: از مهم ترین مسائل در بازسازی ساختمان ها، تعیین محل استقرار سرویس های بهداشتی و عایق کاری مناسب آنهاست. پس از بازسازی دیوارهای اصلی، مرحله بعدی، بازسازی سرویس های بهداشتی است. در بازسازی این قسمت بایستی توجه داشت تا چند لایه ایزولاسیون بر روی هم اجرا شود تا امکان عبور هرگونه رطوبتی را از بین برد.

 

بازسازی ساختمان
بازسازی ساختمان

 

بازسازی آشپزخانه

در بازسازی آشپزخانه باید دقت نمود تا همانند سرویس های بهداشتی، ایزولاسیون مناسب و چندلایه ای صورت پذیرد. پس از عایقکاری، مراحل بازسازی به ترتیب اجرای کف، پوشش دیوارها و سپس سقف های کاذب اجرا می شوند. پس از اتمام این مراحل نوبت به اجرای کابینت ها و نورپردازی می رسد. نصب شیرآلات و سایر ابزار مصرفی آخرین مرحله در بازسازی آشپزخانه به شمار می رود. در طراحی محل تاسیسات و کابینت های آشپزخانه بایستی استانداردهای طراحی را کاملا رعایت نمود تا بتوان فضایی عملکردی و زیبا فراهم نمود.

 

بازسازی ساختمان
بازسازی ساختمان

 

بازسازی فضای پذیرایی

از مهم ترین مراحل بازسازی ساختمان که در معرض دید افراد بسیاری قرار می گیرد، فضای پذیرایی است. در این قسمت از ساختمان می توان با کاربرد متریال مناسب برای پوشش کف، بازسازی را شروع کرد. پوشش دیوارها در اولویت بعدی است که می بایست با نهایت دقت و ظرافت اجرا شوند. اجرای قرنیز نیز بعد از پوشش کف و دیوار می تواند جلوه زیبایی به کلیت فضای پذیرایی ببخشد.

بازسازی نشینمن

تمای مراحل بازسازی در قسمت نشیمن مشابه فضای پذیرایی می باشد ولی با این تفاوت که می توان در دیوار پشت تلویزیون، از پوشش های دیواری دکوراتیو از جمله سنگ های آنتیک بهره برد. البته بایستی توجه نمود که انتخاب متریال این قسمت بسیار حساس می باشد، چراکه محل دائمی نصب تلویزیون خواهد بود.

 

بازسازی ساختمان
بازسازی ساختمان

 

بازسازی اتاق خواب

در بازسازی اتاق خواب علاوه بر مواردی که در مراحل قبل ذکر گردید، توجه به وضعیت فیزیکی و روحی کاربران آن بسیار اهمیت دارد. می توان با در نظرگیری رنگ هایی شاد و آرامش بخش، فضایی متناسب با تمامی گروه های سنی ایجاد نمود.

تعویض پنجره ها

به منظور کاهش اتلاف انرژی گرمایشی و سرمایشی می توان با تعویض پنجره های قدیمی از پنجره های دوجداره استفاده نمود. این نوع پنجره ها می تواند عایق مناسب صوتی نیز باشد و جلوه مناسبی را خصوصا از بیرون ساختمان برای نمای ساختمان فراهم آورند. امروزه تعویض پنجره ها از محبوبیت بیشتری در بین سایر مراحل بازسازی ساختمان برخوردارند.

همانطور که از مطالب عنوان شده برمی آید، در بازسازی ساختمان ها، طی مراحل مختلف به صورت اصولی و تعریف شده از اهمیت بالایی برخوردار است. اصلی ترین مراحل بازسازی که مراحل تخریب، طراحی و اجرا می باشند در بطن خود نیز دارای مراحل مختلفی هستند که بایستی پله پله و با ظرافت خاصی اجرا شوند تا بتوان به کیفیت مطلوب در پایان کار دست یافت. برخی مراحل در زیر پوشش های بعدی پوشانده می شوند و امکان دسترسی مجدد به آنها به سادگی میسر نیست که باید توسط افراد متخصص و باتجربه اجرا شوند تا از خسارات احتمالی بعدی جلوگیری به عمل آید.

 

3 نظرات

  1. […] بازسازی ساختمان به عنوان یکی از مهمترین عملیات هایی که در نگهداری ساختمان مورد توجه قرار می گیرد باید به خوبی انجام شود. گزینه های مختلفی برای بازسازی نما ساختمان وجود دارد که یکی از این گزینه‌ ها نما سیمانی سفید است. نما سیمانی سفید می‌تواند با یک طراحی بسیار زیبا، تغییرات بسیار زیادی در جلوه ساختمان ایجاد کند. […]

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید