معماری دکوراسیون داخلی

0
402
معماری دکوراسیون داخلی
معماری دکوراسیون داخلی

معماری دکوراسیون داخلی

معماری دکوراسیون داخلی: داخلی ساختمانی زیبا را متصور شوید که هیچ چیز در آن کاربردی و در دسترس نیست؛ واژه آسایش در آن بی معناست. در نقطه مقابل محیطی کاربردی را تصور کنید که فاقد جذابیت های بصری است. در این جا معنای واقعی معماری دکوراسیون داخلی قابل درک است. کاربردی بودن فضا در عین زیبایی.

رسالت معماری ایجاد فضایی کاربردی و مفید برای کاربران در عین اعمال اصول زیباشناسی می باشد.

جسارت در متمایز بودن یکی از عناصر جذاب حاکم بر معماری داخلی است. در صورتی که قوانین این مورد را بدانید بی شک برند خواهید شد.

معماری داخلی علم توام با هنر است. متعادل سازی این دو با هم نیز هنر معماری داخلی است.

ابعاد پیچیده معماری دکوراسیون داخلی باعث گردیده که از این علم به عنوان مادر تمامی هنرها یاد گردد.

رفتار شناسی و درک واضح از رفتار انسان ها در معماری داخلی بسیار حائز اهمیت می باشد.

معماری داخلی علم ایجاد تعامدل و تعادل میان پلان ها و شکل ظاهری با اثاثیه و چیدمان آن ها می باشد.

معماری داخلی بایستی به نحوی صورت پذیرد که پس از اتمام کار، عنصر اسایش بر فضا حاکم گردد.

فرقی نمی کند تغییرات در چه سطحی صورت می پذیرد(ساخت؟مرمت؟چیدمان ساده و…) ، آنچه حائز اهمیت است رعایت قوانین حاکم بر معماری دکوراسیون داخلی به نحو احسنت می باسد.

معماری دکوراسیون داخلی
معماری دکوراسیون داخلی

معماری دکوراسیون داخلی چیست؟

عبارت است از انجام یکسری عملیات طراحی و اجرای آن در راستای ایجاد جلوه های بصری و در عین حال کاربردی و عملگرا نمودن فضای ساختمان.

عوامل موثر در اعمال یک معماری دکوراسیون داخلی مطلوب چیست؟

در روند یک معماری داخلی دلپذیر و در عین حال کاربردی ، شناخت بسیاری فاکتورها و ریزفاکتورها از اهمیت ویژه ای برخورداراست. شناخت فاکتورهایی چون فرم ها، ابعاد، زوایا ی کف، سقف و دیوارها ؛ ریزفاکتورهایی چون رنگ، نور،چیدمان، تزیینات و اکسسوری ها الزامی می باشد.

در معماری داخلی به همان اندازه که به کاربردی بودن فضا اهمیت داده می شود؛ به جنبه زیباشناختی و هنرمندانه قضیه نیز بها داده می شود.

معماری  داخلی بایستی علاوه بر ایجاد تناسب و هماهنگی در فضا، ارتقا کیفیت و رضایتمندی مشتری را نیز در برداشته باشد.

معماری دکوراسیون داخلی
معماری دکوراسیون داخلی

ویژگی های یک معماری دکوراسیون داخلی موفق چیست؟

معماری  داخلی موفق دارای ویژگی های یونیکی است که در زیر به مواردی ازآن اشاره خواهد شد:

– درکی واضح از علم رفتار مردم در راستای ایجاد فضایی با نشاط و کاربردی

– طراحی و اجرای فضا با در نظر گرفتن پلان های ساختمان به منظور ایجاد ایمنی بیشتر

– طراحی و جانمایی ها با در نظر گرفتن مباحث آکوستیک (انتقال صدا)

– انتخاب صحیح اثاثیه و چیدمان منحصر به هر فضا

– طراحی و اجرای تمامی بخش ها با در نظر گرفتن بهینه مصرف کردن از فضا و انرژی

– ایجاد تعادل مابین معماری، چیدمان ،رنگ و نور

– متعادل سازی عملکرد یک بنا با جنبه های زیبایی آن

عوامل موثر در یک معماری دکوراسیون داخلی کدام موارد هستند؟

همانطور که خاطرنشان گردید معماری دکوراسیون داخلی جریانی پویا از طراحی و اجرای پلان ها تا چیدمان نهایی بر مبنای کاربردی و دلنشینی است. رشته معماری دکوراسیون داخلی در این راستا فاکتورهایی را مدنظر قرار می دهد که تاثیر گذارترین آن ها به شرح زیر است:

* ساکنان

نخستین موردی که معماری داخلی در طراحی و اجرای خود مد نظر قرار می دهد، کاربران فضای مورد معماری داخلی است. معماری داخلی ، تمامی نیازهای کاربران یک فضا را در نظر می گیرد.

در صورتی که فضای موردنظر منزل مسکونی باشد، نیازهای یک فرد با یک خانواده متفاوت خواهد بود. همچنین نیازهای یک زوج با خانواده ای که دارای فرزند/ فرزندان می باشد نیز متفاوت است.

نوع آرایش و معماری داخلی بایستی بر مبنای نظر جمعی کاربران انجام پذیرد. چنانچه فضای مورد معماری داخلی یک محیط تجاری یا اداری باشد نیز نوع معماری دکوراسیون داخلی متفاوت است.

فضای اداری یا تجاری بایستی حول محور نیازهای کل مجموعه کاری طراحی و اجرا گردد. گنجاندن تمامی نظرات و نیازهای یک مجموعه خواه خانوادگی یا کاری ، هنر معماری داخلی است و بس.

معماری دکوراسیون داخلی
معماری دکوراسیون داخلی

* نوع کاربری

تحلیل صحیح از عملکرد یک فضا در معماری داخلی اهمیت ویژه ای دارد. به عنوان مثال یک چهاردیواری می تواند کاربری های متنوعی داشته باشد؛ نشیمن، آشپزخانه، دفتر کار، سالن ورزشی، فروشگاه و…

معماری دکوراسیون داخلی با تحلیل نوع کاربری  و بر مبنای آن به طراحی ، چیدمان، نورپردازی و…  مبادرت می ورزد. در حقیقت تعیین نوع کاربری و عملکرد یک فضا عاملی موثر بر معماری دکوراسیون داخلی آن می باشد.

* آسایش

یکی از وظایف بسیار با اهمیت معماری داخلی ایجاد محیطی مناسب برای زندگی یا فعالیت انسان ها است. چنانچه محیطی زیبا و کاربردی باشد اما شرایط راحت و مناسبی نداشته باشد، به راندمان کاری و کیفیت روابط کاربرانش لطمه وارد می نماید.

در نظر گرفتن عنصر آسایش در جریان طراحی و اجرای معماری داخلی، از آن دست مواردی است که غیرقابل اغماض است. اسایش جاری در یک محیط به شکل ناخودآگاه و غیرمسقیم آرامش را نیز به ارمغان می اورد.

* نقشه

طراحی نقشه از عوامل فوق العاده موثر در روند معماری داخلی می باشد. با داشتن نقشه، پُرسه طراحی و اجرای معماری داخلی کاملا با برنامه پیش می رود و هرگونه هزینه ی اضافه از جریان کارحذف می گردد. تغییر رنگ یا تعویض مبلمان اموری نسبتا کم خرج هستند ولی هر گونه اشتباه در این زمینه، منجر به صرف هزینه و وقت اضافی خواهد گردید.

با داشتن نقشه فضا ی موجود، لوازم و اثاثیه مورد نیاز و بسیاری ریزفاکتور های دیگر برآورد می گردند. نهایتا از اتلاف زمان و هزینه صرفه جویی به عمل خواهد آمد.

* ویژگی ها

در روند انجام معماری داخلی، در نظر ویژگی های بالقوه یک محیط بسیار حائز اهمیت است.  منظره فضا، میزان نور طبیعی ، نکات و نقاط قوت معماری یک فضا همگی ویژگی های بالقوه ای هستند که با هوشیارانه عمل کردن در معماری داخلی ،بالفعل می گردند.

* نور

در طی طراحی نقشه معماری داخلی، برآورد میزان نور موردنیاز برای هر قسمت از اهمیت ویژه ای برخوردار است. حداکثر استفاده از نقاطی که نور طبیعی از انها تابیده می شود؛ محاسبه تعداد چراغ های ( ودر صورت لزوم آباژور) مورد نیازبرای انجام فعالیت های مختلف مانند مطالعه  و… فوق العاده مورد اهمیت است.

* سطوح

در نظر گرفتن شکل و رنگ سطوح در معماری دکوراسیون داخلی تاثیری مستقیم بر چگونه به نظر رسیدن محیط دارد. سطوح اولیه مانند کف، دیوارها، سقف و سطوح ثانویه نظیر پرده ها، سطح درب ها و پنجره ها، روکش مبلمان و سایر اثاثیه  و… همگی در چگونه به نظر رسیدن محیط تاثیرگذارند.

تاثیر نقش و بافت سطوح و رنگ آنها به حدی است که در بزرگ یا کوچک به نظر رسیدن محیط تاثیری مستقیم دارند. فضا را خلوت یا شلوغ جلوه می دهند. از اهمیت سطوح در معماری دکوراسیون داخلی نباید غافل شد.

اشتباهات رایج معماری دکوراسیون داخلی

معماری داخلی روشی بی نظیر در خلق فضاهای پویا ، زیبا و در عین حال کاربردی می باشد. در این راه عدم توجه به برخی نکات ساده اما کلیدی، موجب از میان رفتن آرامش و در عین حال بی سامانی می گردد.

معماری دکوراسیون داخلی
معماری دکوراسیون داخلی

¤ کاربرد بیش از اندازه از رنگ ها

استفاده متناسب از رنگ ها در معماری دکوراسیون داخلی موجب یکپارچه به نظر رسیدن فضا و اجتناب از بی نظمی می گردد. شاید در نگاه نخست، کاربرد بیش از حد از رنگ ها جلوه بصری جذابی ایجاد نماید اما به مرورشلوغ به نظر رسیدن محیط و سلب آرامش را موجب می گردد.

به شکل نرمال استفاده از یک یا دو رنگ در ترکیب با رنگ های خنثی برای یک فضا( مثلا اتاق نشیمن) کفایت می کند. از سوی دیگر متراژ و شکل فضای داخلی نیز عنصری تعیین کننده در کاربرد رنگ ها به شمار می آید.

اینکه مساحت فضای شما کوچک یا بزرگ است، سقف شما کوتاه یا بلند است؛ همگی در کاربرد وایجاد تعادل در استفاده از رنگ ها موثر است. عدم ایجاد تعادل بصری مرتبط با کاربرد رنگ ها از اشتباهات رایج معماری دکوراسیون داخلی می باشد.

¤افراط در کاربرد تزیینات و اکسسوری ها

در طراحی داخلی اجتناب از شلوغی و بی نظمی بسیار حائز اهمیت است. این شلوغ به نظر رسیدن می تواند از نوع طراحی، رنگ آمیزی، چیدمان و… بسیاری موارد دیگر نشات بگیرد. آنچه حائز اهمیت است ایجاد تعادل در فضای داخلی با تعدیل استفاده از اکسسوری ها و تزیینات است.

¤ چیدمان غیر اصولی

گاهی اوقات فضای مورد معماری دکوراسیون داخلی، به شکل بنیادی دارای نقص می باشد. مثلا محل قرارگیری درب ها و پنجره ها به درستی صورت نگرفته است . در روند چیدمان ، این نواقص بیشتر به چشم خواهد آمد. در معماری دکوراسیون داخلی سعی بر آن است که هم پوشانی برای کاستن جلوه بصری نواقص به کار برده شود.

3 قانون ( معماری)  داخلی که فضای شما را متحول می کند

در هر جایگاهی ازارتباط با معماری دکوراسیون داخلی باشید ( خواه معمار دکوراسیون یا مشتری) موافقید که گاهی بایستی به تکنیک های پایه گذری زد. در این قسمت سه قانون معماری دکوراسیون داخلی را بازگو می کنیم که محیط تان را متحول می نماید.

** قانون3/3 عمودی (قائم)

مارک مک کالی در کتابش ، رنگ تراپی در خانه، عنوان می دارد :” چنانچه طبیعت را الگوی خود قرار دهیم، تیره ترین رنگ ها نزدیک به زمین هستند ( چمن تیره، سنگ ها، گِل). در حالیکه تونالیته رنگ های متوسط مانند گیاهان و درختان در میانه نقاشی طبیعت خداوندی هستند. رنگهای روشن خارج از فِرِم و درفضای بیرونی( اسمان) هستند. ”

: ” از این نقطه نظر، معماری دکوراسیون داخلی نیز می تواند از چنین قالبی الگوبرداری نماید. از رنگ های تیره نزدیک به کف، رنگ هایی با تونالیته متوسط در میانه و رنگ های روشن نزدیک به سقف استفاده شود. این روشی کاربردی و در عین حال نو برای کسانی است که عاشق متمایز بودن هستند.”

قانون 10-30-60

چنانچه مایلید بدانید که کدام رنگ ها مناسب شماست، بهتر است ابتدا قانون حاکم بر رنگ خودتان را انتخاب نمایید. در اینجاست که قانون 10-30-60 به میدان می اید. با این قانون به تمامی تقدم و تاخر ها پایان بدهید.

همانطور که پیداست با این قانون 60% غالب رنگی مرتبط با فضای شماست؛ رنگ دیوارها، کف پوش ها و…( خواه اتاقی از منزل یا دفتر کارتان). خنثی ترین رنگ پالت تان را به این بخش اختصاص دهید.

در این قانون 30% از پالت رنگی مختص به مبلمان و اثاثیه خواهد بود. 10% نهایی مرتبط با تزیینات و اکسسوری ها است.

قانون شمارگان 3

پس از آنکه رنگ ها رام خود کردید وبه فضایتان جلوه رنگی بخشیدید. نوبت به اکسسوری ها می رسد. اگر در انتخاب رنگ ها دچار شبهه شده اید از قانون سه استفاده نمایید.

ارقام فرد دارای جذابیت بصری بیشتری نسبت به ارقام زوج می باشند. عدد سه در این میان از تمامی اعداد فرد دیگر (یک، پنج، هفت) جذابتر است. قانون سه پیشنهاد می دهد که از تعداد فرد اکسسوری ها ( به ویژه عدد سه) در معماری داخلی بهره جویید.

هنر معماری دکوراسیون داخلی

معماری دکوراسیون داخلی فرآیندی است که در آن بایستی به نحوی همزمان سویه های کاربردی و زیباشناختی مورد توجه قرار گیرد. انسان محور اصلی معماری دکوراسیون داخلی است. خواسته ها، نیازها و تلطیف بصری وی پایه و بنیان معماری دکوراسیون داخلی است. آنچه در معماری دکوراسیون داخلی شایان توجه است تلفیق علم با هنر است.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید