اجرا کابینت

0
121
اجرا کابینت
اجرا کابینت

اجرا کابینت

طراحی و اجرای انواع کابینت اشپزخانه

کابینت آشپزخانه یکی ازمهم ترین وسایل و اجزاء در درون هر خانه ای است که از نظر بصری و کارکردی نقش مهمی را در دکوراسیون داخلی آشپزخانه ایفا می کند.

در هنگام طراحی کابینت نباید آن ها را منحصرا اجزایی برای قرار دادن وسایل بدانید بلکه باید به جزییات دیزاین کابینت ها دقت کنید تا بتوانید دکوراسیونی متفاوت و ایده آل را در فضای آشپزخانه تان بوجود آورید

انواع کابینت

کابینت‌ها را براساس مواد اولیه، به هفت گروه دسته‌بندی می‌‌کنند

۱– کابینت ام دی اف

کابینت ام دی اف یکی از پرطرفدارترین انتخاب است، ام دی اف از پسمانده های چوب طبیعی با استفاده از چسب و رزین ساخته می شود.مهم‌ترین ویژگی کابینت ام دی اف، شکل‌پذیری آن است که امکان هماهنگی با فضا‌های مختلف را ایجاد می‌کند. مهم‌ترین نقطه ضعف این کابینت‌ها، حساسیت در مقابل آب می‌باشد.راه‌حل این مشکل، بسیار ساده است بهتر‌است در نقاطی که در معرض مستقیم آب قرار دارد مانند سینک ظرفشویی از مواد پی وی سی استفاده شود. پی وی سی جزء مواد ضد آب محسوب می‌شود. از مزایای دیگر کابینت ام دی اف  می‌توان به مقاومت دربرابر حرارت و عایق بودن در مقابل صدا اشاره کرد.

اجرا کابینت
اجرا کابینت

۲- کابینت های گلاس

کابینت های گلاس از ام دی اف سفید ساخته می شود و چهارچوب اصلی آن را تشکیل می دهد، و جنس درب‌ها و قسمت‌ها یی که در معرض دید قرار دارد از جنس ورق‌ های گلاس ساخته می‌شود.  این نوع کابینت بسیار براق و متنوع است و در رنگهای بسیاری تولید می شود .

اجرا کابینت
اجرا کابینت

۳- کابینت (وکیوم)

چوب اصلی وکیوم، ام دی اف سفید می‌باشد. که سازندگان با استفاده از دستگاه پی وی سی روی ام دی اف خان سفید را حکاکی و طراحی می کنند، بعد از آن با استفاده از دستگاه مکش این طرح را روی کابینت می چسبانند،در این روش، طرح های زیادی از جمله کلاسیک را می توانند به راحتی تولید کنند.

۴- کابینت ملامینه

ماده اولیه ساخت این کابینت، ورق‌های ملامینه است. در واقع این ورق‌ها، چوب نئوپان است که با یک لایه نازک ضد خش به نام ملامینه پوشانده شده است.  نقطه ضعف این کابینت نیز حساسیت به رطوبت است.

۵- کابینت‌ چوبی

دو نوع کابینت چوبی وجود دارد، کابینت تمام چوب و کابینت‌ی که روکش آن چوب است. در ظاهر، این کابینت‌ها تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند و نمای بیرونی هردو از چوب واقعی ساخته شده است. تفاوت این دو نوع کابینت، در مقدار چوبی است که در هر دو استفاده شده است، و البته قیمت تمام چوب گران تر می باشد.

۶- کابینت تمام چوبی

چارچوب اصلی این کابینت‌ها از جنس چوب خالص است. به همین دلیل جزء گران‌ترین کابینت‌ها محسوب می شود. گاهی اوقات سازندگان کابینت با هدف کاهش هزینه‌ها، چارچوب اصلی کابینت را از جنس ام دی اف می‌سازند. پس از تکمیل مراحل ساخت کابینت چوبی، برای زیبایی بیشتر کار، با استفاده از رنگ‌های پلی‌استر، یک لایه نازک روی کابینت‌ها ایجاد می‌کنند.

اجرا کابینت
اجرا کابینت

۷. کابینت روکش چوب

یونیت یا چارچوب اصلی کابینت‌های روکش چوب از جنس ام دی اف است و لایه رویی آن با یک لایه نازک چوب پوشانده می شود. پرطرفدارترین روکش‌ها، چوب‌های درخت ملچ و بلوط می‌باشد. برای رنگ کردن این نوع کابینت نیز از رنگ‌های پلی‌استر استفاده می‌شود. قیمت این کابینت‌‌ها، نسبت به کابینت‌های تمام چوبی به صرفه‌تر است

۸– کابینت فلزی

امروزه این کابینتها زیاد استفاده نمی شود و دیگر طرفدار ندارد، البته کابینت‌هایی که از جنس استیل هستند هنوز زیبایی خاص خود را دارند. در اغلب مواقع کابینت‌سازها برای صرفه اقتصادی بیشتر از چارچوب‌های فلزی و درب‌های ام دی اف استفاده می‌کنند. نقطه ضعف کابینت‌های فلزی حساسیت نسبت به رطوبت و آب می‌باشد. از این رو احتمال ایجاد پوسیدگی و زنگ زدگی در کابینت‌های فلزی زیاد است، با این حال یکی از کابینتهایی است که بیشتر در آشپزخانه های بزرگ استفاده می شود.

 اجرای سبک‌های کابینت

۱– اجرا آشپزخانه مدرن

به لحاظ تاریخی، سبک مدرن، شامل طراحی‌های امروزی تا نیمه قرن بیستم می‌شود اما سرعت تغییر سبک‌های دکوراسیون سبب می‌شود که دکوراسیون چند سال گذشته، امروزه کهنه و قدیمی محسوب می‌شود. در واقع واژه مدرن، نقطه مقابل سبک سنتی است. کابینت‌های این سبک، ساده، براق و بدون قاب است. اجتناب از به کار بردن تزئینات اضافه و استفاده از خطوط افقی قطور از ویژگی‌های این سبک است.

ویژگی های اجرا کابینت مدرن

دستگیره های مدرن ساده و خطوط مستقیم و صاف هستند و طول زیاد و عرض کمی دارند. به توصیه طراحان مدرن، هر چه طول دستگیره های کابینت بیشتر و بلندتر باشد، ظاهر آن مدرن تر خواهد بود. بنابراین سعی کنید برای کامل شدن ظاهر کابینت های مدرن خود از دستگیره های کشیده و براق فلزی استفاده کنید.

اجرا کابینت
اجرا کابینت

انتخاب رنگ در کابینتهای مدرن تا حدی سلیقه ای می باشد‌. اما بیشتر از رنگ های سرد در آشپزخانه های مدرن استفاده می شود. رنگ هایی مانند خاکستری، سفید و سایه های روشن از سبز، آبی و بنفش در دسته رنگ های سرد قرار می گیرند.

دراجرا و  طراحی کابینتهای مدرن از چوب طبیعی استفاده می کنند، و یا اگر از لحاظ مالی محدودیت باشد ام دی اف و برخی از تخته ی چند لایه برای طراحی انتخاب می کنند.

تمامی لوازم طراحی شده در سبک مدرن، ظاهری کاملا ساده و بدون کوچکترین جزئیات دارند برخلاف کابینت های کلاسیک که همراه با حاشیه های برامده و منبت کاری شده هستند. درب کابینت های مدرن صاف و بدون هیچگونه برآمدگی است در صورتی که تنها یک خط باریک و کوچک، مرز بین کابینت ها را مشخص می کند.

۲– اجرا آشپزخانه به سبک کلبه‌ای

از ویژگی‌های این سبک آشپزخانه کابینتها از جنس چوب بدون طرح یا ام دی اف ساده رنگ چوب است، که باعث ایجاد حس نوستالژی، سادگی و زندگی آرام در انسان می‌شود. استفاده از کفپوش‌های چوبی، رنگ‌های ملایم و پرده‌های رنگارنگ از خصوصیات این سبک است.

ویژگی های آشپزخانه کلبه ای

☆ این سبک سعی شده فضای سنتی روستایی را در یک فضای مدرن وارد کنند، که باعث ایجاد گرمی و صمیمیت می شود.

☆ همه چیز ساده و خودمانی است. و چیزهای پیچیده در دکوراسیون استفاده نمی شود.

۳– اجرا آشپزخانه به سبک شبی شیک

در این سبک از میز، صندلی و وسایل آنتیک استفاده می‌شود. کابینت‌ها و وسایل این سبک، سفید رنگ بوده و برای ایجاد تعادل و جلوگیری از یکنواخت شدن هاله‌های سبز و خاکستری رنگ به آن اضافه می‌شود.

ویژگی های آشپزخانه به سبک شب شیک

در این سبک رنگ سفید و رنگ های پاستلی به عنوان رنگ های غالب در کابینت به کار برده می شوند. هم چنین از درب های کابینت ها گرفته تا میز غذاخوری موجود در آشپزخانه از چوب های پتینه کاری شده و یا رنگ های روشن استفاده می شود. با استفاده از اشیاء پتینه کاری شده، لوازم و دکور به سبک روستایی است

زیبایی رمانتیک و نوستالژیک

استفاده از رنگ های روشن در آشپزخانه

ایجاد هماهنگی میان عناصر، در این سبک از نظر ظاهری میان رنگ ها، بافت ها و طرح ها، هماهنگی و هارمونی وجود دارد. که این خودش بسیار زیباست.

هزینه اجرای طرح کم

در این سبک رنگ سفید و رنگ های پاستلی به عنوان رنگ های غالب در کابینت به کار برده می شوند. هم چنین از درب های کابینت ها گرفته تا میز غذاخوری موجود در آشپزخانه از چوب های پتینه کاری شده و یا رنگ های روشن استفاده می شود. با استفاده از اشیاء پتینه کاری شده، لوازم و دکور به سبک روستایی است

زیبایی رمانتیک و نوستالژیک

استفاده از رنگ های روشن در آشپزخانه

ایجاد هماهنگی میان عناصر، در این

سبک از نظر ظاهری میان رنگ ها، بافت ها و طرح ها، هماهنگی و هارمونی وجود دارد. که این خودش بسیار زیباست.

هزینه اجرای طرح کم

۴– اجرا آشپزخانه به سبک ساحلی

دراین سبک، از تمامی علائم دریایی استفاده می‌شود. رنگ‌هایی که می‌توان در این سبک از آن استفاده کرد عبارتند از آبی، سفید، زرد ملایم، سبز است. به عنوان مثال برای درب‌های کابینت از شیشه و برای صندلی‌ها نیز از حصیر یا چوب‌های کهنه استفاده می‌شود. مابین کابینت‌ها نیز با کاشی‌های آبی پوشانده می‌شود.

ویژگی های سبک ساحلی

☆ نور فراوان طبیعی و روشن از ویژگی های این سبک است

☆ اگر چه سبک طراحی داخلی ساحلی اغلب بر سادگی و راحتی و آرامش تاکید می کند، اما در عین حال بسیار برازنده، لوکس و شیک نیز به نظر می رسد

☆ طرح و سبک بسیار انعطاف پذیر

۵–  اجرا آشپزخانه به سبک سنتی

سبک سنتی و مدرن نقطه مخالف یکدیگرند. در این آشپزخانه‌ها، بیشتر از مواد طبیعی مانند چوب و سنگ استفاده می‌شود. در سبک سنتی کابینت‌ها، طاقچه‌ای شکل بوده و دارای درب‌های شیشه‌ای و فلزی هستند. استفاده از تزئینات زیاد در این سبک اهمیت خاصی دارد.

۶–  اجرا آشپزخانه به سبک اسکاندیناوی

این سبک، جزء دکوراسیون‌های مدرن محسوب می شود و رنگ‌های اصلی استفاده شده در سبک اسکاندیناوی شامل رنگ طبیعی چوب، آبی، سفید و خاکستری می‌باشد. اغلب طراحان دکوراسیون، با پرداختن به جزئیات و افزودن تزئینات به زیبایی هرچه بیشتر آشپزخانه کمک می‌کنند. آشپزخانه ها در منطقه اسکاندیناوی اغلب بر روی یک زمینه ساده سفید، شاید با چند جزئیات قفسه ساخته شده از چوب ساده و یا فلز؛ این عناصر ساده و منحصر به فرد توسط اسپاسم سبک چشمگیر جبران می شود.

۷–  اجرا آشپزخانه به سبک آسیایی

همانطور که از نام این سبک پیداست در این سبک، از وسایل آسیایی استفاده می‌شود. کابینت‌های سبک آسیایی مانند سبک مدرن، ساده و عاری از هرگونه تزئین می‌باشند. ویژگی دیگر این سبک، استفاده از چوب و شیشه برای درب کابینت‌ها است.

۸–  اجرا آشپزخانه به سبک ویکتوریا

عنصر اصلی این سبک، تزئینات زیاد می‌باشد. کابینت‌های سبک ویکتوریا، دارای حکاکی‌های ظریف و تزئینات زیاد بوده و از سنگ‌های مرمر، گرانیت، چوب، سنگ صابونی و سنگ مصنوعی به عنوان صفحه کابینت استفاده می‌شود. مدل ویکتوریا، طرحی تمام چوب است که از بارزترین ویژگی های آن می توان به منبت های چوبی، ابزار، تراش و قوس­ های زیبایش اشاره کرد.

۹– اجرا آشپزخانه به سبک معاصر

در واقع این سبک، شباهت زیادی به سبک مدرن دارد. استفاده از وسایل براق مانند استیل و رنگ‌های روشن مانند سفید از خصوصیات سبک معاصر می‌باشد. از اصول مهم این سبک پیروی کردن از مد‌های جدید است به همین دلیل ویژگی‌های آن متغیر است به عنوان مثال امروزه در این سبک از رنگ‌های خاکستری و خنثی استفاده می‌شود.

۱۰–  اجرا آشپزخانه به سبک روستیک یا روستایی

در سبک روستیک از متریال طبیعی مانند سنگ، چوب، الوار، آجر و شومینه استفاده می‌شود. شاید تصور کنید امروزه این سبک منسوخ شده است اما دکوراسیون ویلای تام کروز نمونه بارز استفاده از این سبک در این دوره می‌باشد. سبک دکوراسیون داخلی روستیک را می توان در سه عنصر نور، متریال های طبیعی و هندسه ای سنتی خلاصه کرد، بهره گیری از نور های آفتابی می تواند تاثیر زیادی در افزایش گرما و صمیمیت محیط داشته باشد همچنین استفاده از چوب طبیعی با رنگ های تیره، به دنج تر شدن فضا های داخلی به خصوص آشپزخانه کمک می کند. استفاده از متریال سنگ در فضای داخلی می تواند ترکیبی مناسب و هم نشین با چوب باشد همچنین حس و حال خانه های قدیمی سنگی را در فضا ایجاد کند.

۱۱– حذف کابینت‌های هوایی

در این سبک، با هدف ایجاد فضایی باز و مدرن، کابینت‌های قسمت فوقانی حذف شده است. اغلب اوقات کابینت ها در ردیف بالا باعث شلوغ به نظر رسیدن فضای آشپزخانه می شوند که شما می توانید با برداشتن این کابینت ها دکوراسیونی مدرنی را در آشپزخانه منزل خود بوجود آورید.

 

۱۲- شلف‌های دیواری

استفاده از این شلف‌ها، برای دیوار‌های سست، که توان کافی برای نصب کابینت را ندارد مناسب است. زیبایی این شلف‌ها، زمانی بیشتر است که در یک ردیف و به صورت منظم نصب شود.

۱۳–  اجرا آشپزخانه به سبک تلفیقی

برای ایجاد فضایی متفاوت و منحصر به فرد می‌توانید ترکیبی از چند سبک را در آشپزخانه ایجاد کنید.  به عنوان مثال می‌توانید از کابینت‌های چوبی، سفید و رنگی در کنار هم استفاده کنید. سبک تلفیقی یا التقاطی، سبک متفاوت و هیجان انگیزی است که میتواند در داخل خانه، آپارتمان، اداره یا هتل و فضاهای دیگر شکل بگیرد. این سبک باعث ایجاد حس آزادی، تخیل و نوگرایی در فضا می شود. سبک تلفیقی برای افراد مدرنی که می خواهند چیزی نو خلق کنند و برای نشان دادن شجاعت خود و نیز از حرکت کردن به فراتر از حد معمول نگران نیستند، عالی است. سبک تلفیقی ترکیب مناسبی از شرق و غرب، مدرن و کلاسیک، نو و قدیمی، هرج و مرج اما منظم در فضاهای داخل است.

۱۴–  اجرا آشپزخانه به سبک کلاسیک

با توجه به این‌که واژه کلاسیک، متضاد واژه مدرن بوده و قدیمی‌ترین متریال ساخت کابینت، چوب می‌باشد در این سبک، نیز چوب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. زیبایی کابینت‌ها با اجرای پتینه و سند، تامین می‌شود. جلوگیری از به کارگیری تزئینات اضافی، ویژگی دیگر این سبک است.

دکوراسیون آشپزخانه کلاسیک طراحی خاصی دارد که باعث می شود فضای داخلی آشپزخانه فوق العاده زیبا، باوقار و با شکوه به نظر برسد. برای طراحی داخلی چنین آشپزخانه هایی هم از رنگ های روشن و شادی مثل سفید، کرم، طوسی و هم از رنگ های تیره ای مثل خاکستری، قهوه ای و مشکی استفاده می شود.

 

 

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید