باکس کف خواب
باکس کف خواب یکی از تجهیزات برقی بویژه مورد استفاده در مراکز تجاری، فروشگاهی، اداری، آموزشگاهی و… می باشد. استفاده از این باکس ها به منظور جایگذاری ونصب کلید و پریز کاربرد دارند. با توجه به مکان مورد کاربری از اشکال متنوع باکس بهره برده می شود.و در اشکال گرد و چهارگوش و گرد تولید و عرضه می گردند که بسته به مکان نصب شان متغییر می باشند.
درمکان های بزرگ که نیاز به استفاده از تعدد کلید و پریز ضروری است، نصب این باکس بسیار متداول می باشد. و به دلیل کار گذاشته شدن در داخل زمین، با عنوان باکس دفنی نیزمتداول و شناخته شده می باشد.
ارتفاع باکس کف قابل تغییر می باشد. بسته به نیاز کارفرما، ارتفاع اعمال شده در باکس کف خواب متغییر می باشد.
می توان به جای درب باکس کف خواب از سرامیک یا هر پوششی که بر روی زمین است، استفاده نمود.
برخی از باکس ها طرح چوب می باشند؛ در اینصورت استفاده از آن ها در مکان هایی که پارکت یا لمینت و… است، موجب یکدست شدن سطح می گردد.
باز شدن درب باکس به شکل دو طرفه مطابق با مدل های روز اروپا می باشد.
باکس کف خواب با دو متریال پلاستیکی و فلزی تولید و عرضه می گردند. انواع فلزی باکس کف واب در دو جنس استیل و آلومینیوم تولید می شود و در فضاهایی با کف کاذب یا ثابت که حفره در آن ها ایجاد شده است، قابل نصب می باشند.
باکس کف خواب چیست؟عبارت است جعبه هایی از جنس فلز یا پلاستیک ( استیل ضد زنگ،برنج جامد، آلومینیوم) که به شکل چهارگوش یا گرد می باشند؛ ابعاد مختلفی و ظرفیت های گوناگونی دارند. از این باکس ها در کف کاذب ، کف ثابت حفره دار، سطوح بُتنی جهت نصب تعداد متعدد کلید، پریز و سوکت بهره برده می شود.
انواع باکس کف خواب کدامند؟
انواع آن بر حسب ارتفاع به دو گروه کلی تقسیم می شوند:
1// باکس کف خواب با ارتفاع ثابت
در این نوع باکس کف خواب، محل قرار گیری پریزها ثابت می باشد و دو شاخه به شکل افقی در پریز ها قرارمی گیرد.
2// باکس کف خواب با ارتفاع متغییر
به نوعی میتوان گفت که این نوع باکس کف خواب، نوع سفارشی می باشد. در این نوع برحسب کاربرد مشتری، عمق قرارگیری پریزها قابل تنظیم می باشد. در این نوع باکس کف خواب، دو شاخه به شکل عمودی در باکس قرار می گیرد؛ محفظه قرارگیری پریز قابل برداشتن است و می توان از کف باکس کف به عنوان دریچه بازدید یا راهی برای دسترسی به کف ( در انواع کف کاذب) بهره برد.
علل استفاده از باکس کف خواب چیست؟
کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی بسیار متداول گردیده است. استفاده از این باکس ها بویژه در مراکز تجاری و اداری بُلد گردیده است.
کارفرمایان به دلیل حفظ زیبایی محیط کار و در عین حال دسترسی کاربران به انشعابات متعدد و مناسب به استفاده از این باکس ها مبادرت می ورزند. تجمع چندین پریز تنها در یک باکس، امکان دسترسی به برق را در عین حفظ زیبایی ، کاربردی تر نیز می نماید.
از دیگر دلایل نصب باکس، عدم امکان نصب متعدد پریزدر فضای داخلی می باشد. گاهی اوقات محدودیت فضایی موجب می گردد که برق کار امکان تعبیه تعداد زیاد پریز را نداشته باشد. در این صورت پیشنهاد مبتکرانه استفاده از باکس کف خواب می باشد. در این صورت این محدودیت به شکلی صحیح مدیریت می شود.
نحوه نصب باکس بُتنی به چه صورت است؟
روش نصب این باکس به این صورت است که قطعه ای به عنوان شاسی ( زیره ) در زیر سیمان مدفون می گردد. پس از اتمام عملیات بُتن ریزی باکس کف خواب بر روی شاسی پیچ می گردد.
مشخصات ظاهری
انواع باکس با امکان نصب 4، 6، 8 عدد ماژول پریز به همراه 2 عدد ساپورت3 UT در سیستم انتقال کابل کف نصب می گردد. همچنین قابلیت نصب انواع سوکت تلفن، شبکه آنتن، کابل یو اِس بی و اِی وی را نیز دارا می باشند.
جنس بدنه آنها از چهار عدد پایه آهنی همراه با رنگ استاتیک ساخته شده است.درب جعبه باکس کف خواب نیز از استیل ضدزنگ / آلومینیوم 1.5 میلی متربا گرید 304 می باشد.
امکان دسترسی به بخش پریز باکس کف خواب از طریق درب باکس و دستگیره باکس به شکل هندی ( دستی ) امکان پذیر می باشد.
باکس های کف خواب در سه رنگ نقره ای ( طوسی)، مشکی و بژ در بازار موجود و قابل تهیه می باشند. باکس ها دارای روکش ها یی از جنس پی وی سی ( وینیل)، کارپت، پارکت و… می باشد. درب باکس کف خواب به سهولت و در غالب اوقات بدون نیاز به آچار باز می گردد.
بیشترین کاربرد باکس کف خواب
به دلیل ایجاد سهولت در دسترسی به تعداد متعدد پریز که در عین تجهیزفضا از زیبایی ظاهریش نیز نمی کاهد، مورد استقبال بسیاری از اماکن می باشد. مکان هایی که از نظر فضا محدودیت هایی جهت نصب و تعبیه کلید و پریز دارند.
با استفاده از چنین امکانی، کاهش هزینه های مازاد در راستای کابل و سیم کشی را شاهد خواهیم بود. از جمله اماکنی که از نصب باکس استقبال می نمایند، می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
* بیمارستان ها
* مراکز اداری و تجاری
* شهربازی ها
* هتل ها و مراکز اقامتگاهی
* سالن های سینما، نمایش و تاتر
* مراکز آموزشی ( مثل مدارس) و آموزشگاهی
* تالارها و سالن های پذیرایی و رستوران ها
* فروشگاه های زنجیره ای و هایپر مارکت ها
* و…
تعداد ماژول باکس ها
این باکس ها بر حسب ظرفیتشان، قابلیت نصب حداقل 3 و حداکثر 12 ماژول و تا 24 نیم ماژول را داراهستند. در واقع باکس های کف خواب امکان نصب 4، 8، 12، 16 ماژول را دارند.
مراحل نصب
در ابتدا قطعه مرسوم به زیره یا کفی در در محل در نظر گرفته شده قرار داده می شوند و پس از آن کابل کشی ها در کف و قسمت نصب باکس کف انجام می شود. جنس زیره باکس از دو بخش یونولیت و پلاستیک می باشد. قسمت پلاستیکی، مکان نصب باکس می باشد. تمام مباحث کابل و سیم کشی بایستی قبل ازکف سازی وارد قسمت پلاستیکی گردد. مرحله بعد، مرحله کف سازی با بُتن یا سیمان می باشد. در مرحله بعدی، قسمت یونولیتی زیره برای نصب باکس تراشیده وآمادهی قرارگیری باکس کف می گردد. در نهایت باکس کف در جایگاه خود قرار می گیرد.
امکان نصب برای عمق 65 میلی متر به بالا وجود دارد.
ویژگی ها:
++ سهولت نصب
++ مقا.مت در برابرزنگ زدگی و خوردگی
++ ضد ضربه
++ در اندازه ها و ظرفیت های مختلف
++ دارای روکش پی وی سی جهت عایق بندی رطوبتی
++ قابلیت ماژولاریتی و نصب ترانکینگ های کف
++ تولید شده بر پایه استانداردهای روز دنیا
++ قابلیت افزودن پریز، کلید، سوکِت، کابل و…
++ امکان برداشتن درب و همسان سازی با جنس کف
مقایسه باکس ها بر حسب متریال ساخت
باکس های عمدتا از جنس استیل، گالوانیز و آلومینیوم تهیه می شوند. در این بخش به معرفی هر کدام خواهیم پرداخت.
باکس استیل
این نوع باکس از ورق استیل ( که از آلیاژ استیل + ترکیات عناصردیگر از قبیل فولاد زد ) تولید می گردد. در کل ورق های استیل به دو گروه کلی تقسیم بندی می گردند:
* استیل بگیر: ورق استیلی که جذب آهن ربا می گردد.
* استیل نگیر: ورق الومینیومی که توسط آهن ربا گرفته نمی شود. این نوع استیل کارایی بیشتری داشته و گران تر نیز می باشد.
طبقه بندی آلیاژ استیل : ورق استیل رنگی،ورق استیل 201، ورق استیل 304،ورق استیل 309، ورق استیل 310، ورق استیل 316ورق استیل 430، ورق استیل 420، ورق استیل طرح دار
باکس گالوانیزه
گالوانیزه، ورقی است که در صنعت آهن با یک آلیاژ روی پوشش داده می شود. به دلیل پدیده زنگ زدگی آهن در محیط، آنرا با پوششی از عناصری با قدرت الکترودی اکسایش بالاتر ازآهن پوشش می دهند. علت ساختن باکس کف خواب از ورق گالوانیزه دقیقا به دلیل ایجاد خاصیت ضد زنگ زدن می باشد.
باکس آلومینیوم
برای تولید باکس آلومینیومی، ابتدا ورق آلومینیوم مطابق با عملیات های نورد گرم در کارخانه تولید می گردد. در مرحله نخست شمش های آلومینیوم در درجات حرارت بالا گرم می شوند وسپس از میان غلتک ها عبور داده می شوند. با حرکات رفت و برگشت، از ضخامت شان کاسته و بر انسجام شان افزوده می گردد. در نهایت ورق های آلومینیومی به شکل ورل یا رول شده جهت تولید باکس کف خواب ارائه می گردند.
استفاده ای بهینه از فضا
باکس کف خواب به چند دلیل برای فضاها پیشنهاد می گردد. نخست اینکه ظاهر زیبای فضا حفظ گردد؛ دیگر اینکه از هزینه های کابل و سیم کشی و… جلوگیری به عمل آید؛ تجهیز مکان مورد نظر؛ استفاده بهینه از فضا از دیگر دلایل استفاده از باکس کف خواب می باشد. شعار باکس کف خواب حفظ زیبایی در عین تجهیز فضا. سپاس که تا پایان این مقاله همراه ما هستید.