بیمه ( بیمه منازل مسکونی )
بیمه چیست؟بیمه یک تعهد است که بر اساس آن و یکسری ملاحظات، بیمه گر متعهد می شود که زیان احتمالی یک بیمه گذار را در صورت وقوع حادثه، البته در یک دوره زمانی خاص، جبران کند و یا خدمتی مشخص را به وی ارائه کند. درواقع بیمه را می توان یکی از روش های مقابله با ریسک در نظر گرفت.
بیمه با ایجاد امنیت هاطر و آرامش روحی، نگرانی ناشی از حوادث ناگهانی و پیش بینی نشده را در اذهان کمرنگ کرده و از بین طریق به روان شدن چرخه کار و زندگی کمک می نماید. بدون پشتوانه و حمایت پوششهای بیمه ای، فعالیت بخشهای کختلف اقتصادی نیز همراه با بیم و عدم اطمینان خواهد بود. با توجه به اینکه یکی از عوامل بنیادی در رشد و توسعه ( امنیت سرمایه ) می باشد و این امر نیز بدون وجود بیمه تحقق نخواهد یافت. موضوع اصلی که در این مقاله مورد بحث قرار می گیرد، انواع بیمه ساختمانی است. بهتر است برای ساختمان ها بیمه در نظر گرفته شود. زیرا در هر صورت وقوع هر اتفاقی در صورتی که بیمه ساختمان مسکونی در دسترس باشد می توان خسارت را از مرکز بیمه دریافت کرد. نباید فراموش کرد که بیمه در هر جا وبرای هر امری مهم است و بیمه ساختمان مسکونی نیز یکی از این موارد است. بیمه یک ساختمان شامل بلایای طبیعی نیز است. که بیمه ساختمان دربرابر زلزله یکی از این موارد است. بلایی طبیعی چون زلزله از سال گذشته تاکنون در کشور بسیار اتفاق افتاده و خانه هایی بسیار ویران شده اند. پس درصورتی که خانه ای بیمه داشته باشد لام نیست برای خسارتهای وارده نگران باشد.
انواع بیمه
*بیمه اشخاص: شامل ( بیمه ی عمر، حادثه و درمان )
*بیمه اموال: شامل بیمه اتومبیل (شخص ثالث، بدنه )، آتش سوزی ، بیمه های مهندسی و بیمه حمل و نقل ( صادرات ، واردات ، ترانزیت ، داخلی ) می شود.
*بیمه مسئولیت: شامل انواع مختلفی است که برخی از مهمترین های آن عبارت است از مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان ، مسئولیت پزشکان و پیراپزشکان ، مسئولیت مدنی مدیران و مسئولیت فنی بیمارستانها – کلینیکها و درمانگاهها و مسئولیت در مقابل همسایگان مجاور ناشی از سرایت آتش سوزی و انفجار.
برخی بیمه های جدید
*بیمه مسافرتی: حادثه هیچ گاه خبر نمی دهد، دندان درد، مریضی، دزدیدن اموالتان، تصادف یا اینکه کارتان به دادگاه بکشد اینها همه اتفاقاتی هستند که اصلا در یک مسافرت دور از انتظار نیست. خوبی این بیمه این است که علاوه بر این پوشش ها در بخش درمان نیز بسیار فعال است و حتی فکر انتقال به کشور یا فوت او در دیار غربت را هم کرده اند.
*بیمه تکمیلی ،*بیمه قراردادی ، *بیمه درمانی*بیمه بدنه اتومبیل ،*بیمه منازل مسکونی ، *بیمه آتش سوزی ، *بیمه حوادث ، *بیمه اتومبیل ، *بیمه عمر ، *بیمه شخص ثالث ، *بیمه سرطان ،بیمه کشتی ، *بیمه هواپیما ، *بیمه مهندسی ، *بیمه پول ، *بیمه مسئولیت ،*بیمه اعتباری
در این مقاله به بررسی بیمه ساختمان می پردازیم.
انواع بیمه ساختمانی
بیمه ساختمان مسکونی انواع مختلف دارد که ما در اینجا به بررسی آنها می پردازیم، بیمه ساختمانی معمولا انواع حوادث مختلف را نیز پوشش می دهد که می توان به حوادث طبیعی چون سیل و زلزله و حوادث دیگری مانند آتش سوزی و سرقت اشاره کرد.
1-بیمه آتش سوزی
یکی از انواع بیمه ساختمانی ، بیمه آتش سوزی است که البته بیمه منازل مسکونی از انواع بیمه آتش سوزی دارای زیر شاخه های مختافی نیز است. بیمه آتش سوزی منزل شما را در برابر حوادثی چون آتش سوزی ، صاعقه و انفجار بیمه می کند. در این نوع بیمه ، ارزش ساخت دوباره ساختمان در صورت خسارت دیدن و ارزش اثاثیه ای که در منزل مسکونی وجود دارد، تعیین شده و بر اساس آن نرخ بیمه نامه تعیین می شوند.
می توان گفت، اگر هزینه خسارت یک ساختمان، یک میلیون تومان برای هر متر مربع در نظر گرفته شود، یک ساختمان که صد متر مربع است، در صورتی که دچار آتش سوزی شود مبلغ صد میلیون تومان در ازای خسارت دریافت می کند. اگر قیمت وسایل داخل ساختمان هم چهل میلیون تومان باشد، این مبلغ به مبلغ تغمیر ساختمان اضافه خواهد شد. لازم به ذکر است که محاسبه ایت قیمت ها ربطی به قیمت اصلی منزل مسکونی و یا زمین آن ندارد بلکه فقط هزینه تعمیر در هر متر مربع است.
انواع بیمه منازل مسکونی از نوع بیمه آتش سوزی
*بیمه آتش سوزی منازل مسکونی
*بیمه آتش سوزی منازل مسکونی به صورت گروهی
*بیمه آتش سوزی جامع منازل مسکونی
*بیمه آتش سوزی پیش صادره منازل مسکونی
2-بیمه زلزله
بیمه ساختمان در برابر زلزله نیز یک نوع بیمه برای ساختمان ها و منازل است. باید گفت که در کشوری مانند ایران که زلزله خیز است، مردم باید به این مورد بسیار توجه داشته باشند. زلزله هایی که ایمن نیستند را نابود کند. پس با بیمه ساختمان در برابر زلزله خود را از نگرانی نجات دهید. گفته شده که بیمه زلزله خود را از نگرانی نجات دهید. گفته شده که بیمه زلزله جزئی فرعی از بیمه آتش سوزی است و برای اینکه بتوان ساختمانی را در برابر زلزله بیمه کرد باید ابتدا بیمه آتش سوزی را خریداری کرد. نکته مهم دیگری که باید در مورد بیمه زلزله به آن اشاره کرد این است که این بیمه شامل خسارات و تلفات جانی نمی شود.
مستاجرین نیز می توانند از بیمه زلزله استفاده کنند، البته آنها می توانند وازم و اثاثیه خود را بیمه می کنند. در صورت داشتن بیمه ساختمان دربرابر زلزله، تمامی خسارات ناشی از زلزله پرداخت می شود و لازم نیست بیمه ترکیدگی لوله و… هم داشته باشید.
3-بیمه سرقت
یکی دیگر از انواع بیمه ساختمان مسکونی، بیمه سرقت است. بیمه سرقت نیز جزئی دیگر از بیمه آتش سوزی اعلام شده است. بیمه سرقت اولین بار توسط موسسه بیمه لویدز لندن ایجاد شد. وقتی که مفهوم مالکیت و خصوصی سازی ایجاد شد، سرقت هم یک عالیت غیر قانونی و جرم در نظر گرفته شد.
انواع بیمه سرقت
،بیمه سرقت از منازل مسکونی
،بیمه سرقت از واحدهای تجاری و صنعتی مانند فروشگاه ها، کارخانه ها، کارگاه ها و…
،بیمه سرقت از بانک ها
که ما در این مقاله به بیمه سرقت از منازل مسکونی میپردازیم. در صورتی که شما برای منزل خود بیمه سرقت دریافت کرده باشید، می توانید خسارتهای ناشی از آن را دریافت و اصلا نگران نباشید. در سرقت زمانی خسارت به بیمه گذار پرداخت می شود که دزدی
با شرایط خاصی انجام شده باشد و سارقین با شکست حرز وارد منزل مسکونی شده باشند. شکستن حرز یعنی شکستن در یا پنجره و یا ایجاد سوراخی در سقف و دیوار برای ورود به منزل. گاهی ممکن است که صاحب خانه در سرقت دست داشته باشد که در این حالت هیچ بیمه ای تعلق نمی گیرد. سرقت های ساختگی و همدستی بیمه گذار با سارقین، خسارتهایی که به علت جنگ های داخلی و خارجی، غارت، قیام، شورش و… شامل بیمه نخواهد شد.
4-بیمه سیل
سیل نیز یکی از بلایای طبیعی است که در صورت وقوع می تواند خسارتهای زیاد و جبران ناپذیری به منازل و وسایل خانه ها وارد کند. پس این مورد هم باید در نظر گرفته شود و بهتر است ساختمان ها و منازل در برابر سیل نیز بیمه شوند، اید گت که بیمه سیل هم که یکی از انواع بیمه ساختمان است، زیرمجموعه و یکی از شاخه های فرعی بیمه آتش سوزی است. بیمه سیل برای منازل مسکونی بسیار مفید و واجب است؛ مخصوصا برای خانه هایی که درکنار دریا و یا رودخانه های بزرگ که امکان طغیان آن ها وجود دارد، ساخته شده اند. علاوه بر موارد ذکر شده ممکن است اتفاقات دیگر چون طوفان، تندباد، سقوط بهمن، سقوط هواپیما، ترکیدگی لوله آب، تندباد، گردباد، نشست و رانش زمین، شکست شیشه،سقوط بالگرد یا قطعات آن، برخورد اجسام خارجی، خرابی در اثر ضایعات ناشی از باران و برف و… باعث خرابی یک خانه مسکونی شود که می تواند یک ساختمان را در برابر این حوادث نیز بیمه کرد.
زمان انتظار بیمه
زمان انتظار به مدت زمانی گفته می شود که بیمه گر می تواند بعد از گذراندن آن، از بیمه خود استفاده کند. این مدت برای شرکتهای بیمه و انواع مختلف بیمه منازل مسکونی متفاوت است. برای مثال: اگر شما در یک شرکت بیمه، منزل مسکونی خود را بیمه آتش سوزی کرده اید، بعد از گذراندن شش ماه می توانید در صورت بروز حادثه، از بیمه خود استفاده کنید.
آیا امکان فسخ بیمه وجود درد؟
امکان فسخ هر نوع از بیمه منازل مسکونی وجود دارد. فسخ هر کدام از بیمه ها و شرکتها ی بیمه متفاوت است و استثنائاتی وجو دارد که امکان فسخ آن ها وجو ندارد. بیمه گذار می تواند بعد از انجام مراحل قانونی، ما به التفاوت حق بیمه خود را دریافت کند.
در قرارداد بیمه چه مواردی باید توجه شود؟
در قراردادبیمه باید به موارد مختلفی توجه کنید و پس از مطمئن شدن ازتمامی موارد،فرم ها را امضا کنید و قرارداد ببندید. از جمله مواردی که باید در بیمه منازل مسکونی به آن توجه کنید، این است که موارد و شرایط پوشش بیمه چیست و چه مواردی تحت پوشش قرار نمی گیرد. هزینه ای شما پرداخت خواهید کرد چه مقدار است و در برابر خسارت، چه میزان به شما حق بیمه پرداخت خواهد شد.
سخن پایانی
حادثه هیچ گاه خبر نمی کند. ممکن است هر لحظه حادثه ای رخ دهد و طی آن به انسانها و ساختمانها آسیب های جبران ناپذیری وارد شود. با توجه به افزایش قیمت ها و رواج گرانی، ساخت دوباره یک خانه ساده برای افرادی با درآمد متوسط بسیار سخت و حتی غیر ممکن است. چه برسد به ساخت منزل برای افرادی که درآمد پایینی دارند و جزو اقشار ضعیف جامعه هستند. به همین علت، بهترین راه برای این که خیال خودتان را از آینده راحت کنید، این است از بیمه منازل مسکونی استفاده کنید.