طراحی صنعتی

0
1774
طراحی صنعتی
طراحی صنعتی

 

طراحی صنعتی

طراحی صنعتی بدون شک دیدن درون به برون هر خدمتی چشمانی تیزبین می طلبد. اینکه شما تا چه حد قادر به براورد یک محصول، دکوراسیون و.a.. دارید؛ دقیقا تفاوت شما با فردی که این رشته یا این شغل را دارد، رقم می زند. این رشته و متعاقب آن طراح صنعتی اختلاف فاحش بین بینش ها را برملا می کند،طراحی علم آمیخته با زیباشناسی است که خستگی ناپذیر به تلفیق این دو تا مرز مساوات پیش می­رود.

این رشته پرکاربرد  زمختی علم را با لطافت هنر در هم می آمیزد و نتیجه را که محصول یا خدمتی چشم نواز و کاربردی است به نوع بشر هدیه می نماید.

این سبک  ایده هایش را با مهندسان، دانشمندان، تولیدکنندگان و… مَچ می کند تا ناب ترین را به کاربران ارائه کند.

گاهی طراحی یک دکوراسیون یا محصول و… ماه ها یا سال ها به طول می انجامد؛ این یعنی اینکه این رشته یک صاحب خستگی ناپذیر می طلبد.

خلاقیت، بدعت، زیبابینی و… عناصر حاکم بر آن می باشند.

طراحی صنعتی جسارت متفاوت دیدن، متفاوت طراحی کردن، متفاوت ساختن و متفاوت بودن را به خوبی بلد است.

طراحی صنعتی به شکل جامع تا مقطع کارشناسی ارشد در ایران ارائه میگردد؛ مقطع دکترا ی طراحی صنعتی با زیرشاخه های متعددی ارائه می گردد.

طراحی صنعتی در اواخر قرون وسطی در اروپا متولد گردیدو باارائه ایده های نوین، نیاز نوع بشر را از آرزو به واقعیت فرا می­خواند.

طراحی صنعتی
طراحی صنعتی

طراحی صنعتی چیست؟

طراحی صنعتی عبارت است از تلفیق صنعت با هنرطراحی برای خلق فضایی زیبا و مناسب برای بشر. طراحی صنعتی با کاربرد فکر و ابتکارو البته اصول زیباشناختی سعی در خنثی نمودن خشونت صنعت دارد.

طراحی صنعتی ، تمرین حرفه ای طراحی محصولات ، دکوراسیون و… است که روزانه بوسیله میلیون ها نفردر سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. طراحان صنعتی نه تنها برظاهر خدماتشان تمرکز می کنند بلکه بر کاربرد، نحوه ساخت، بها و تجربه ای که برای کاربران می سازد نیز تمرکز می­کنند. هر محصولی که در خانه دارید و با آن ارتباط گرفته اید، نتیجه پُرسه طراحی و هزاران تصمیم است که برای بهبود زندگی شما از طریق طراحی صورت گرفته است.

اگر معماران خانه را طراحی می کنند، طراحان صنعتی درون هر چیزی را طراحی می­کنند.

علت ابداع و اختراع این رشته چیست؟

ترکیب هنر طراحی با صنعت، این رشته را پدید آورده است. انسان موجودی پویاست ، نیاز هایش دائما در حال تغییر و تحول است. بدعت در صنعت، تامین نیازهای جدید، تنوع طلبی نوع بشر از عوامل ابداع رشته طراحی صنعتی بوده است.

طراحی صنعتی
طراحی صنعتی

هدف این رشته چیست؟

هدف از طراحی صنعتی ، ایجاد طراحی با توجه به جنبه های هنری در عین آگاهی کافی داشتن نسبت به سایر علوم ، می باشد. در این صورت با ارائه ایده ها و طرح های جدید ، نیازهای نوع بشر از آرزو به واقعیت دعوت می شوند.

اشتغال فارغ التحصیلان این رشته در چه زمینه هایی میسر است؟

وظیفه اصلی یک فارغ التحصیل این رشته  ایده پردازی و نواوری است. فارغ التحصیلان این رشته در مشاغل زیر مشغول به کار می شوند:

– شرکت تولید لوازم ورزشی، اداری،خانگی

– سازمان زیبا سازی و شهرسازی

– شرکت های تبلیغاتی

– کارخانه های بسته بندی

– صنعت خودرو

– شرکت های تبلیغاتی

– شرکت های برند ساز

بیشتر در چه زمینه هایی طراحی می کند؟

یک طراح صنعتی بسته به زیرشاخه تحصیلی خود در زمینه های طراحی های ذیل مشغول به فعالیت می گردد:

طراحی صنعتی
طراحی صنعتی

* طراحی محصول

* طراحی دکوراسیون

* طراحی محیطی

* طراحی خودرو

* طراحی بسته بندی

* طراحی اصلاحی (اصلاح ویژگی های کاربردی یا ظاهری یک محصول در راستای بهبود کارآیی

* طراحی هویت ( برند سازی)

کدام دانشگاه ها در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد این رشته را ارئه می دهند؟

این رشته در مقطع کارشناسی در دانشگاه های زیرارائه می شود:

* دانشگاه تهران، * دانشگاه هنر تهران ، * دانشگاه الزهرا ، * دانشگاه علم و صنعت ،* دانشگاه هنر تبریز، * دانشگاه سمنان ، * دانشگاه آزاد تهرا ، * دانشگاه آزاد مشهد ، * دانشگاه آزاد اصفهان ، * موسسه آموزش عالی هنر و معماری پارس

در مقطع کارشناسی ارشد طراحی صنعتی ، دانشگاه های زیر این رشته را ارائه می دهند:

* دانشگاه تهران، * دانشگاه هنر تهران، * دانشگاه هنر اسلامی تبریز ، * دانشگاه آزاد تهران، * دانشگاه علم و صنعت، * دانشگاه الزهرا، * دانشگاه امیرکبیر، * دانشگاه تهران ( پردیس بین المللی کیش) ، * دانشگاه تهران ( پردیس البرز)، * موسسه آموزش عالی هنر و معماری پارس

طراحی صنعتی
طراحی صنعتی

در مقطع کارشناسی چه دروسی ارائه می گردد؟

وزارت فرهنگ و آموزش عالی ، از سال 1374 ، چارچوب کلی برای دروس مقطع کارشناسی این رشته ارائه کرد. این چارت شامل 135 واحد درسی به شرح زیر می گردد:

دروس عمومی /20 واحد/

دروس پایه / 42 واحد/

دروس اصلی / 36 واحد/

دروس تخصصی / 37 واحد/

مقطع کارشناسی ارشد این رشته شامل چند واحد می گردد؟

رشته طراحی صنعتی در مقطع کارشناسی ارشد، شامل 32 واحد است. دروس این مقطع بیشتر جنبه نظری دارندو تقریبا کارگاه آموزشی در میان واحد ها گنجانده نشده است. یکی از دروس این دوره “روش تحقیق” است که شامل ارائه سه پروژه به همراه یک پروژه نهایی می باشد.

شوند که مقدمه ای برای انجام پروژه نهایی باشند. ­معمولا پروژه های این درس به گونه ای اجرا می

طراحی صنعتی
طراحی صنعتی

آیا مقطع دکتری این رشته در دانشگا ه های ایران ارائه می­گردد؟

خیر. از آنجا که این رشته رشته نوپایی است، دکتری این رشته در دانشگاه های ایران ارائه نمی گردد. هر چند که دانشگاه های خارج از کشور نیز این رشته را به صورت گرایش های تخصصی ارائه می دهند. در مقطع دکترا ، رشته ی جامعی به عنوان طراحی صنعتی که فراگیر تمامی مباحث طراحی است، وجود ندارد.

تاریخچه

پیشینه این رشته پرکاربرد را می توان به اواخر قرون وسطی ( در پی انقلاب صنعتی) نسبت داد. در آن زمان هنرمندان و پیشه وران بر مبنای نیازهای متنوع مردم به طراحی و ساخت دستی محصولات مبادرت می ورزیدند.

با پدید آمدن ماشین آلات، نیاز های مردم با ماشین تولید و تقریبا تولیدات دستی منسوخ گردیدند. این تولیدات زمخت ماشینی که درآن ها لطافت و ظرافت تولیدات دستی وجود نداشت؛ صرفا در راستای رفع نیازهای بشر تولید می گردیدند.

در این زمان هنروران دستی به تولیدات ماشینی معترض گردیده و خواهان رجعت به دوره های پیشین شدند. در این زمان جنبشی تحت عنوان ” هنر و پیشه” سرآغاز این رشته گردید.

وظایف طراحان

  • مشاوره با مشتریان جهت یافتن نیازهای مورد طراحی
  • پژوهش وتحقیق درباره راه های متعدد کاربرد طراحی خاص و یافتن متقاضی آن
  • بدعت در ایده که سپس به وسیله طراحی بر روی کاغذ یا مدلسازی کامپیوتری آنرا با جلوه های بصری می آمیزد
  • استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری جهت چندبعدی سازی ایده ها
  • گرفتن عکس از ایده ها ی طراحی
  • بررسی متریال و روند ساخت کارخانه جهت ارزیابی قیمت نهایی
  • همکاری با دیگر متخصصان مانند مهندسان و تولید کنندگان در راستای رسیدن به این موضوع که آیا طراحی ها با قیمت ارائه شده، پاسخگوی نیاز مصرف کننده خواهد بود
  • ارزیابی طراحی از زوایای امنیت، ظاهر وکاربرد، برای انتاج اینکه آیا طرح کاربردی است
طراحی صنعتی
طراحی صنعتی

در آمد

طبق تحقیقی که در سال 1392 به شکل غیررسمی صورت پذیرفت، شاغلان فارغ التحصیل این رشته  دارای * حداقل حقوق 640 هزارتومان، * متوسط 1میلیون تومان، * حداکثر940/1

هزار تومان بوده اند.

علم زُمُخت در برابرهنر لطیف

قطعا تقابل علم و هنر، طراحی صنعتی می باشد.این زشته با رویکردی لطیف اما قاطع به عرصه طراحی پا می نهد. متاسفانه در ایران جایگاه واقعی این رشته شفاف نگردیده است. اما با حمایت ملی از تمامی طراحان داخلی، طراحی صنعتی نیز به جایگاه واقعی خود دست میابد.

 

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید