مشاوره اخذ جواز ساخت ساختمان
مشاوره اخذ جواز ساخت ساختمان ، جواز ساخت ساختمان چیست؟ جواز یا پروانه ساختمانی مجوزهای کتبی است که توسط یک شهر یا ایالت برای ساخت یک پروژه صادر می شود. برای اطمینان از ایمنی کار و رعایت آن با کدهای ساختمان ، ساخت و ساز و پهنه بندی ، آنها در بیشتر پروژه های ساخت و ساز یا بازسازی مورد نیاز هستند. می توان گفت جواز ساختمان سندی است که شهرداریها (یا سایر مراجع صدور جواز مانند همیاری شهرداری) صادر نموده و در اختیار مالک قرار میدهند. برای احداث هرگونه ساختمان باید مجوز لازم از مرجع ذی صلاح دریافت گردد.
برای اخذ جواز با ما تماس بگیرین 02126765227 مهندسی ساز
اخذ جواز ساخت از شهرداری
چه زمانی به مجوز ساخت نیاز است؟ همه پروژههای ساخت و ساز خانه و نوسازی به مجوز ساخت نیازی ندارد. در اغلب موارد تعمیرات و جایگزینیهای ساده میتواند توسط پیمانکاران حرفهای یا خود صاحب خانه و بدون درخواست مجوز ساخت انجام شود. با این حال پروژهای که شامل اضافه کردن بنا یا تغییرات عمده در ساختار ساختمان باشد، معمولاً نیاز به مجوز ساخت از شهرداری دارد. اگر برای این تغییرات پیمانکاری را استخدام کنید، فرآیند صدور جواز ساختمان و مجوز ساخت را اداره کرده و هزینههای جواز ساختمان را برآورد میکند. اگر خودتان روال کاری را به عهده میگیرید باید از شهرداری منطقه درخواست مجوز کنید. توجه داشته باشید که ممکن است برخی از تغییرات ساخت و سازی که میخواهید انجام دهید نیاز به تاییدیه متخصص ساخت و ساز دارد و فقط توسط آنها قابل انجام است. به طور مثال کار کردن روی خطوط گاز توسط صاحبخانه ممنوع است و در صورت بروز مشکل یا تغییرات باید به اداره گاز اطلاع دهد تا جهت انجام عملیات در مکان حاضر شوند. الزامات و نکات موجود در مجوزها گسترده بوده و برای هر منطقه به صورت جداگانه تدوین میشود. بنابراین برای اطمینان از موارد مجوز باید به شهرداری منطقه ی خود مراجعه کرده و با آنها در ارتباط باشید. زیرا برخی از مناطق برای کوچک ترین تغییرات ساخت مثل حیاط سازی نیز به مجوز نیاز دارد.
مشاوره اخذ جواز ساخت ساختمان 021-26765227
مشاوره جهت اخذ جواز ساختمان: قبل از اینکه کلنگ ساخت و ساز را به زمین بزنید، جهت مشاوره اخذ جواز ساختمان و گرفتن پروانه و کلی باید و نبایدهای دیگر بهتر است از قوانین مطلع شوید. مهندسی ساز در ابتدای ساخت و نحوه اخذ مجوز و گرفتن پروانه می تواند در کنار شما باشد، همچنین جهت مشاوره و آشنایی بیشتر و اطلاع از قوانین اخذ مجوز می توانید با مهندسی ساز در ارتباط باشید.
دریافت مجوز و پروانه ساخت ساختمان
قوانین اخذ مجوز ساختمان: پیمانکارانی که قصد ساخت و ساز و یا بازسازی ساختمانی را داشته باشند، باید بر طبق قوانین و مقرراتی خاص عمل کنند. برای این کار به پروانه یا جواز ساختمان نیاز است که از سوی شهرداری صادر میشود. پروانه ساختمان از لازمههای اصلی و ضروری ساخت و بازسازی به شمار میرود. چنانچه افرادی بدون در دست داشتن این پروانه عملیات ساخت را آغاز نمایند، متخلف قلمداد میشوند و عملیات ساخت آنها از سوی مراجع نظارت بر ساختمان متوقف میشود.
بر طبق قانون هرگونه ساخت و سازی باید با توجه به چارچوبی مشخص و استانداردهایی معین انجام شود. تاکید بر پیروی از این قوانین به منظور حفاظت از صاحبان فعلی و بعدی ساختمان مورد نظر است. بدین ترتیب تمامی افرادی که قصد ساخت و ساز دارند، باید نسبت به تهیه مجوز ساخت اقدام به عمل آورند. با کمک این مجوز میتوان ساخت و سازی قانونی و مطابق با چهارچوبهای فنی و اصول شهرسازی داشت. ساخت و سازهای شهری باید با آیین نامهها و ضوابط طرح جامع شهری در یک راستا قرار گیرد. در صورتی که در ساخت یک ساختمان از مجوز رسمی استفاده شود، میتوان از مزایای مختلفی بهره مند شد. مانند برخورداری از تسهیلات بانکی، بیمه کردن ساختمان، بیمه شدن کارگران ساختمان، جلوگیری از بروز حوادث ساختمانی و برخورداری از مهارتها و تجربیات فنی و مهندسی از جمله مزایای استفاده از مجوز ساختمانی به شمار میروند. اگر تمایل دارید در مورد مراحل قانونی صدور پروانه یا مجوز ساخت و علل نیاز به آن بیشتر بدانید، می توانید از مهندسی ساز کمک بگیرید. و با ما در ارتباط باشید.
مشاوره اخذ پروانه ساخت ساختمان
شناسنامه فنی ساختمان: قبل از توضیح مراحل اخذ مجوز برای ساختمان، لازم است بدانید شناسنامه ساختمان چیست و چگونه سندی است. هر ساختمانی که ساخته میشود، باید از مراحل قانونی زیادی عبور کرده و مجوزهای متعددی را دریافت کند تا بتواند مورد استفاده قرار گیرد. این مجوزها از مراحل آغازین و کسب مجوزهای اولیهی ساخت و ساز گرفته تا صدور پروانه ساختمان را شامل میشود. یکی از اسنادی که هر ساختمان در فرآیند قانونی خود دریافت میکند، شناسنامه فنی ساختمان است. از طریق آن میتوان به بسیاری از ویژگیهای عمومی یک ساختمان پی برد.
شناسنامه فنی ساختمان چیست؟ این سند برگه ای است که مشخصات کلی یک بنا در آن ذکر شده است. در این برگه مواردی از قبیل مشخصات مهندسین طراح، ناظر و مجری، مشخصات سازهای، اطلاعات معماری، مشخصات دیوارها و نماها، مشخصات تجهیزات و تاسیسات نصب شده در ساختمان، اطلاعات فنی تجهیزات و تاسیسات مکانیکی، اطلاعات فنی تجهیزات برق و مشخصات آسانسور در قالب جدولهایی آورده شده که هرکدام از این موارد خود به موارد جزئیتر تقسیم میشوند؛ به طوری که میتوان از روی این شناسنامه دربارهی ویژگیهای عمومی ساختمان اطلاعات قابل توجهی را کسب کرد. هدف از صدور این سند ارتقای سطح عملیات ساخت و ساز و تضمین حقوق و برآورده شدن انتظارات مشتریان در بازار مسکن عنوان شده است. اگرچه کار صدور آن از دی ماه سال ۹۵ آغاز شده است، اما به دلیل شباهت اسمی با «شناسنامه فنی و ملکی ساختمان» باعث بوجود آمدن سوءتفاهمهایی شده است؛ به گونهای که برخی از مجریان پروژههای ساخت و ساز و یا مالکان این دو را با هم اشتباه میگیرند. در ادامه به تفاوتهای این دو شناسنامه اشاره خواهیم کرد.
مشاوره اخذ جواز ساخت ساختمان
شناسنامه فنی با شناسنامه فنی و ملکی چه تفاوتی دارد؟ اگرچه این دو شناسنامه دارای تشابه اسمی هستند، اما باید گفت که تفاوتهای اساسی دارند. یکی از مهم ترین تفاوتهای شناسنامه فنی ساختمان با شناسنامه فنی و ملکی در زمان صدور آنهاست! شناسنامه فنی در زمان صدور پروانه ساختمان صادر میشود اما صدور شناسنامه فنی و ملکی در زمان دریافت گواهی پایان کار صورت میگیرد. در واقع شناسنامه فنی ساختمان زمانی صادر میشود که هنوز ساخت یک پروژه ساختمانی صورت نگرفته است، اما شناسنامه فنی و ملکی پس از اتمام زمان ساخت و ساز صادر میشود. این مسئله برای آن دسته از پروژههای ساختمانی که قرار است به صورت پیش فروش به مشتری واگذار شوند، اهمیت پیدا میکند. در این حالت، مشتریانی که قصد پیشخرید دارند، از تمام جزئیات ساختمانی که وجه آن را در ابتدای کار میپردازند، آگاه خواهند شد؛ بنابراین میتوان گفت که شناسنامه فنی در حالت پیشخرید موضوعیت دارد. قانون صدور شناسنامه فنی بر اساس قانون پیش فروش ساختمان بوده که در سال ۱۳۸۹ به تصویب رسیده است؛ اما صدور شناسنامه فنی و ملکی بر مبنای قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان انجام میگیرد که این قانون در سال ۱۳۷۴ به تصویب رسیده است. یکی دیگر از تفاوتهای شناسنامه فنی ساختمان با شناسنامه فنی و ملکی در محتوای آنهاست. همان طور که در بالا نیز اشاره شد، در شناسنامه فنی اطلاعات کلی ساختمان اعم از اطلاعات مربوط به معماری، سازهها و تأسیسات ذکر میشود؛ در حالی که در شناسنامه فنی و ملکی مواردی مانند رعایت قوانین ملی مرتبط با ساخت و ساز و ضوابط مربوط به شهرسازی نیز آورده میشود. گفتنی است بر اساس قانون صدور شناسنامه فنی ساختمان توسط شهرداری و صدور شناسنامه فنی و ملکی، توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام میگیرد. در زیر نمونه ای از شناسنامه فنی نشان داده شده است.
صدور جواز ساخت ساختمان
جواز ساختمانی شامل چه اطلاعاتی می باشد؟
۱- مساحت زیر بنا
۲- تعداد طبقات
۳- نوع اسکلت ساختمان
۴- مشخصات متقاضی صدور پروانه
۵- شماره پلاک ثبتی ملک
۶- نام مهندسین ناظر
۷- تاریخ صدور پروانه
۸- کروکی زمین میباشد.
مراحل گرفتن جواز ساخت ساختمان شهرداری
۱- در مرحله اول، مالک یا وکیل ملک (فرد دارای وکالت از طرف مالک یا مالکین) با ارائه مدارک زیر درخواست جواز یا پروانه خود را در دفاتر خدمات الکترونیک شهر ثبت می کند :
*اصل و کپی سند یا سندهای ملک، حضور همه مالکین یا یک نفر دارای وکالت از سایرین، کارت شناسایی (کارت ملی)، برگه تسویهحساب عوارض نوسازی شهرداری سالهای گذشته و سال جاری.
۲- در مرحله قبل جواز یا پروانه ساختمان تشکیل شده و پس از تشکیل، می بایست بازدید صورت گیرد. در بازدید موارد مانند ابعاد ملک، عرض خیابان، بنای موجود، موقعیت مجاورین در صورت داشتن مواردی از قبیل پخ در بنا تعیین و گزارش می شود.
۳- دستور نقشه طی یک اتوماسیون اداری برای ملک مورد نظر صادر شده و اطلاعاتی از قبیل ابعاد باقی مانده ملک پس از اصلاحی های مورد نظر شهرداری، مساحت پس از اصلاحی، تعداد طبقات و سطح اشغال هر طبقه در دستور نقشه ذکر می شود. معمولاً طبق پهنهای که ملک در آن واقعشده، متراژ سند (نه متراژ وضع موجود زمین) و عرض گذر، حجم ساختمان شامل تعداد طبقات و سطح اشغال آن ها تعیین می گردد.
۴- در این مرحله نقشه معماری بر اساس ضوابط مورد عمل شهرداری و دستور نقشه صادر شده برای ملک طراحی می گردد. مهم ترین مرحله در مراحل صدور پروانه، طراحی نقشه معماری است تا حداکثر توانایی طرح به لحاظ متراژ، تعداد پارکینگ و کیفیت فضاها ارائه شود.
۵- پس از رفع ایرادات ضوابطی عنوان شده از سوی دفاتر خدمات الکترونیک و نهایی شدن نقشه معماری، از سوی واحد صدور پروانه هر منطقه عوارض تراکم شهرداری بر اساس متراژهای موجود در هر طبقه و نوع کاربری آن، محاسبه و تعیین می گردد.
۶- بعد از گرفتن تاییدیه اداره درآمد منطقه شهرداری مبنی بر پرداخت و تسویه عوارض متعلقه، پروژه به مرحله پیش نویس پروانه یا جواز می آید. در صورت لزوم (ساختمان بیش از ۵ طبقه) گزارش آزمایش مکانیک خاک در این مرحله و هم زمان با تهیه نقشههای سازه، برق و مکانیک تهیه و از سازمان نظام مهندسی تاییدیه گرفته می شود.
۷- درخواست تعیین ناظر در دفاتر خدمات ثبت و پس از عقد قرارداد با ناظر یا ناظرین باید برگه های سهمیه آن ها به انضمام قرارداد فی مابین را به عنوان ملاک تکمیلی پیش نویس پروانه به دفتر خدمات الکترونیک تحویل داد به علاوه برگه تعهد رعایت اصلاحی، تعهد اخذ تاییدیه نما و … نیز از جمله مدارک پیش نویس است که باید صرفاً توسط مالک (نه وکیل) تهیه شود. پروندههایی که متراژ زیربنایی آن ها بیش از ۲۰۰۰ متر مربع باشد مشمول اجرای ماده ۳۳ نظام مهندسی ساختمان می شوند. این یعنی نقشههای چهار رشته معماری، سازه، برق و مکانیک می بایست بهصورت اجرایی با داشتن تمامی جزئیات (اصطلاحاً نقشههای فاز ۲) ترسیم شده و از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان مورد تایید قرار گیرند. این پروسه زمان بر بوده و ممکن است چندین بار نقشه ها دچار اصلاح شوند. توصیه بر این است که در نقشههای اولیه (فاز یک) چنین پروژه هایی الزامات و ضوابط نظام مهندسی در نظر گرفته شود تا در صورت تبدیل نقشه ها به فاز ۲ اصلاحات کمتر بوده و در زمان صرفه جویی گردد.
۸- مدارک پیش نویس پروانه که باید توسط مالک تهیه و به دفتر خدمات الکترونیک ارائه شود شامل موارد زیر می باشد : نقشه های سازه و تاسیسات برق و مکانیک به همراه برگه های سهمیه خدمات مهندسی (اصطلاحاً برگه سبز چهار رشته) ممهور به مهر مهندسین محاسب، قرارداد مالک و ناظر و برگه سهمیه ناظر، برگ تعهد رعایت اصلاحی، برگ تعهد تایید نما، فایلهای نقشه های سازه، برق و مکانیک، چک لیست های مرتبط نظیر مبحث ۱۹، مبحث ۶ و بارگذاری، زلزله و غیره، برگه تعهد مشاور ژئوتکنیک و برگه تاییدیه گزارش خاک و چند مورد دیگر که بسته به پروژههای خاص ممکن است لازم شود.
۹- پس از تایید نقشه های چهار رشته پروسه اخذ تاییدیه های دفتر خدمات الکترونیک، طرح تفصیلی و بر و کف،رئیس صدور پروانه، معاون شهرسازی و معماری و نهایتاً تاییدیه شهردار بهصورت سیستمی انجام و پروانه ساختمان چاپ می شود. ممکن است در مرحله اولیه و پس از صدور دستور نقشه، به دلایلی نظیر تعیین کد صفر ملک، عرض بیشتر در ورودی و از این قبیل نیاز به اخذ نظر شورای معماری هر منطقه بوده و حقوق ملک تثبیت شود.
۱۰- نکته آخر اینکه زمان اعتبار پروانه ساختمان ۲ سال از تاریخ صدور است که تا ۲ سال دیگر هم قابل تمدید خواهد بود. مهلت اتمام عملیات ساختمانی هم بر حسب متراژ و تعداد طبقات جدولی دارد. بهعنوان یک معیار کلی حدود ۴ سال در نظر گرفته می شود. ممکن است در حین ساخت به دلایل مختلف نقشه معماری اولیه تغییر کند. در این صورت مراحل مشابهی نظیر صدور پروانه اولیه اما به عنوان جواز تغییر نقشه با تشکیل جواز در دفتر خدمات الکترونیک مربوطه طی میشود و پروانه جدیدی صادر میگردد. در حین اجرا ممکن است مازاد بر متراژ پروانه یا مجوز، اضافه بنا داشته باشیم. در این صورت مراحل گواهی عدم خلاف طی می شود و در صورت عدم تجاوز از مقادیر مجاز خلاف عوارض معادل آن اخذ و گواهی عدم خلاف آن صادر می شود. در غیر این صورت در کمیسیون ماده ۱۰۰ مطرح و معمولاً رای به تخریب داده می شود.
جواز ساخت ساختمان
- زمان اعتبار جواز ساختمان چقدر است؟ افرادی که جواز ساختمان تهیه کردهاند، باید بدانند که این پروانه فقط تا ۲ سال پس از تاریخ صدورش اعتبار خواهد داشت. البته لازم به ذکر است که مدت ساخت هر ساختمان با توجه به متراژ آن مشخص میشود. در صورتی که مالک نتواند پروژه مورد نظر را در تاریخ اعلام شده به پایان برساند، در ابتدا اخطار دریافت خواهد کرد و در ادامه موظف به پرداخت عوارض تعویق خواهد شد. در صورتی که در حین ساخت و ساز طرح نقشه دستخوش تغییرات شود، باید این اصلاحات به دفاتر خدمات شهری اطلاع داده شود تا در ادامه مجددا روند صدور پروانه از سر گرفته شود. در این شرایط اصلاحات مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت پروانه ای جدید صادر میشود.
تخلف از قوانین و تخریب ساختمان: در صورتی که در زمان اجرای کار، اضافه بنایی بیشتر از آن چیزی که در پروانه قید شده است، به چشم بخورد، مالک باید به منظور تهیه گواهی عدم خلاف اقدام کند. در صورتی که در حین ساخت، از مقادیر مجاز شهرداری پیشتر رفته باشند، باید عوارض شهرداری را پرداخت نمایند تا در ادامه گواهی عدم خلاف صادر شود. البته در صورتی که متراژ خلاف بیشتر از مقدار مجاز اعلام شده از سوی شهرداری باشد، نمیتوان مشکل را با پرداخت عوارض شهرداری برطرف نمود. در چنین شرایطی مسئله به وجود آمده در کمیسیون ماده ۱۰۰ مطرح خواهد شد تا نسبت به شرایط موجود تصمیم گیری شود. اغلب در چنین شرایطی دستور به تخریب داده میشود.
اخذ مجوز ساخت ساختمان از دیدگاه مهندسی ساز
*در صورتی که قصد ساخت و ساز و یا نوسازی دارید، باید پیش از هرکاری نسبت به تهیه مجوز ساخت اقدام کنید. در پروانه ساخت اطلاعات جامع و کاملی در مورد مساحت زیربنا، تعداد طبقات، مالک و… ذکر میشود.
*برای اینکه بتوان پروانه ساخت تهیه کرد باید درخواست کتبی را به همراه اسناد و مدارک مربوط به متقاضی، ملک و عوارض پرداختی به شهرداری منطقه یا دفاتر خدمات شهری تقدیم کرد.
*پس از ارائه درخواست، سایر مراحل از قبیل: بازدید از ملک، گزارش مامور فنی، دستور نقشه، پرداخت عوارض ها و تهیه مدارک پیش نویس به ترتیب طی خواهند شد.
*پس از طی شدن تمامی مراحل به امضای رئیس صدور پروانه، معاون شهرسازی و شهردار نیاز خواهد بود. در نهایت پروانه و یا جواز مورد نظر چاپ میشود و در اختیار مالک قرار میگیرد.
محاسبه هزینه اخذ پروانه ساختمان
محاسبه هزینه گرفتن پروانه ساخت متناسب با کاربری ملک متفاوت است. عواملی که در هزینه اخذ جواز ساختمان تاثیر گذارند شامل متراژ زمین، مساحت ناخالص، تعداد طبقات ساختمان، تعداد پارکینگ و قیمت منطقهای ساختمان هستند.
محاسبه هزینه گرفتن پروانه ساخت برای ساختمانهای مسکونی یا یک واحدی:
ضریب × (مساحت ناخالص زیربنا) – (تعداد پارکینگ تامین شده ×۲۰) × قیمت منطقه ای
مساحت ناخالص زیربنا: مجموع کلیه بناهای موجود در ساختمان
ضریب: متناسب با متراژ بنا طبق جدول زیر محاسبه میشود.
ضریب سطح زیر بنا
۵% تا ۶۰ متر مربع
۱۰% تا ۱۰۰متر مربع
۱۸% تا ۱۵۰متر مربع
۳۰% تا ۲۰۰ متر مربع
۴۵% تا ۳۰۰ متر مربع
۶۵% تا ۴۰۰ متر مربع
۹۰% تا ۵۰۰ متر مربع
۱۲۰% تا ۶۰۰ متر مربع به بالا
محاسبه هزینه گرفتن پروانه ساخت برای مجتمع مسکونی:
ضریب × قیمت منطقه ای × ( مساحت کل زیربنا × زیربنای مورد تقاضا/تعداد کل واحدهای مسکونی × ۱۰۰ )
هزینه اخذ پروانه ساختمان
ضریب زیربنای مورد تقاضا
۱۵% تا ۲۰۰ متر مربع
۲۰% تا۴۰۰ متر مربع
۲۵% تا ۶۰۰ متر مربع
۳۰% بیش از ۶۰۰ متر مربع
مراحل گرفتن جواز ساخت ساختمان شهرداری تهران
زیربنای مورد تقاضا
*پس از تایید اداره درآمد شهرداری برای پرداخت و تسویه عوارض، پروژه به مرحله پیش نویس پروانه میرود. برای ساختمانهای بیش از ۵ طبقه آزمایش مکانیک خاک در این مرحله و هم زمان با تهیه نقشههای سازه، برق و مکانیک تهیه و از سازمان نظام مهندسی تاییدیه گرفته میشود.
*در این مرحله درخواست تعیین ناظر انجام میشود و پس از قرارداد با ناظر یا ناظرین، باید برگههای سهمیه آنها به انضمام قرارداد فی مابین به عنوان ملاک تکمیلی پیش نویس پروانه به دفتر خدمات الکترونیک تحویل داده شود. علاوه بر این، برگه تعهد رعایت اصلاحی نیز از جمله مدارک پیش نویس است که باید صرفاً توسط مالک (نه وکیل) تهیه شود.
*مالک باید مدارک زیر را تهیه و به دفتر خدمات الکترونیک ارائه کند:نقشههای سازه و تاسیسات برق و مکانیک به همراه برگههای سهمیه خدمات مهندسی (اصطلاحاً برگه سبز چهار رشته) مهر شده به مهر مهندسین محاسب، قرارداد مالک و ناظر و برگه سهمیه ناظر، برگ تعهد رعایت اصلاحی، برگ تعهد تایید نما، فایلهای نقشههای سازه، برق و مکانیک، چک لیستهای مرتبط نظیر مبحث ۱۹، مبحث ۶ و بارگذاری، زلزله و غیره، برگه تعهد مشاور ژئوتکنیک و برگه تاییدیه گزارش خاک و چند مورد دیگر که بسته به پروژههای خاص ممکن است متغیر باشند.
مراحل گرفتن جواز ساخت
* بعد از انجام مراحل بالا و تایید نقشههای چهار رشته، اخذ تأییدیههای دفتر خدمات الکترونیک، طرح تفصیلی و بر و کف، رئیس صدور پروانه، معاون شهرسازی و معماری و نهایتاً تاییدیه شهردار بهصورت سیستمیانجام و پروانه ساختمان پرینت میشود.
*پروانه ساخت صادره تا دو سال اعتبار دارد و ۲ سال دیگر نیز قابل تمدید است. مهلت اتمام عملیات ساختمانی بهعنوان یک معیار کلی حدود ۴ سال در نظر گرفته میشود اما بر حسب متراژ و تعداد طبقات یک جدول محاسبه دارد. در صورتی که در حین ساخت به دلایل مختلف نقشه معماری اولیه تغییر کند، مراحل مشابهی نظیر صدور مجوز اولیه اما بهعنوان پروانه تغییر نقشه با تشکیل پرونده در دفتر خدمات الکترونیک مربوطه طی میشود و پروانه جدیدی صادر میگردد. همچنین این احتمال وجود دارد که در حین فرایند ساخت و ساز مازاد بر متراژ پروانه، اضافه بنا داشته باشیم. در این صورت مراحل گواهی عدم خلاف طی میشود و در صورت عدم تجاوز از مقادیر مجاز خلاف عوارض معادل آن اخذ و گواهی عدم خلاف آن صادر میشود. در صورت صادر نشدن گواهی عدم خلاف، مسئله در کمیسیون ماده ۱۰۰ مطرح و معمولاً رای به تخریب داده میشود.
***به یا داشته باشید که تخریب بنا نیز نیاز به پروانه ساختمانی دارد و بدون مجوز از شهرداری و ارگانهای ذیربط اجازه تخریب داده نمی شود. و تمامی عملیات اجرایی ساختمان باید تحت نظر یک مهندس ناظر که نامش در پروانه قید می شود انجام شود.***
[…] مشاوره اخذ پروانه ساخت ساختمان […]
[…] مشاوره اخذ پروانه ساخت ساختمان […]