تفاوت آبگرمکن دیواری و پکیج دیواری
آفتاب به گیاهی می تابد که سر از خاک بیرون آورده باشد.
تفاوت آبگرمکن دیواری و پکیج دیواری :امروزه برای تامین آب مصرفی و آب گرم سیستم های گرمایشی از روشها و وسایلی متعددی استفاده می شود، که در این بین وسایلی همچون آبگرمکن و پکیج توسط مصرف کنندگان استفاده بیشتری از دیگر سیستم ها دارند که مزایا و معایب زیادی نسبت بهم دارند این دو سیستم از چندین جهت با هم قابل مقایسه هستند که از این موارد می توان به میزان مصرف، انرژی، راندمان، میزان سروصدا، حجم فضای اشغالی، راحتی نصب، حمل و نقل، مکانیزم های بکار رفته در این سیستم ها و توانایی هایی که به مصرف کننده می دهد اشاره کرد، که دانستن تفاوت آبگرمکن دیواری و پکیج دیواری و آشنایی با موارد ذکر شده به مصرف کننده کمک می کند تا با توجه به انواع مدلها ی موجود در بازار، سیستم مورد نیاز متناسب با نوع و میزان مصرف خود را انتخاب و به کار گیرد.
آبگرمکن دیواری چیست؟ آبگرمکن بدون مخزن که آن را هم با نام آبگرمکن دیواری و آبگرمکن فوری شناخته می شود. وظیفه آبگرمکن این است که آب گرمی که ما مصرف می کنیم را تولید کند. نحوه کار کردن این آبگرمکن ها به این صورت می باشد که آب سرد وارد آبگرمکن می شود و از کویل یا لوله های مسی داخل آبگرمکن قرار دارد عبور می کند و به دلیل اینکه مشعلی در زیر لوله ها قرار دارد آن لوله ها را گرم می کند که در نتیجه دمای آب درون کویل ها نیز بالا برود.
شما در زمان خرید آبگرمکن حتما باید به موارد زیر دقت کنید:
*رده مصرف انرژی: با توجه به اینکه آبگرمکن ها از وسایل پرمصرف می باشند اما با توجه به پیشرفت در این زمینه آبگرمکن هایی تولید شده اند با رده های انرژی مناسب که این رده مصرف انرژی تاثیر مهمی در کاهش هزینه های برق و گاز شما دارد.
۱- کارایی یا رده مصرف انرژی به واسطه نموداری مشخص می گردد که به ازای آب گرم تولیدی، میزان مصرف گاز را در یک روز ارزیابی می کند. بنابراین آبگرمکن های کارایی بالاتری دارند که فاکتور انرژی بالاتری هم داشته باشند.
۲- حداکثر قدرت حرارتی (ظرفیت) : این شاخص را با واحد کیلو کالری در ساعت اندازه گیری می کنند که همانطور از اسم آن پیداست نشان دهنده ظرفیت حرارتی آبگرمکن است. بنابراین بالا بودن آن سبب می شود آب گرم بیشتری از آبگرمکن خارج شود.
۳- حداقل فشار ورودی: این شاخص نشان دهنده حداقل آب ورودی برای روشن شدن آبگرمکن می باشد که واحد اندازه گیری آن بار می باشد که این مقدار در مناطقی که از فشار آب پایینی برخوردار هستند توجه به آن بسیار مهم و ضروری می باشد.
۴- نوع گاز مصرفی: این آبگرمکن ها چون آبگرمکن های گازی می باشند، سوخت مصرفی آن ها گاز شهری و یا گاز مایع می باشد.
۵- حداکثر خروجی آب گرم : این مقدار بر اساس لیتر در دقیقه اندازه گیری می گردد که حداکثر مقدار خروجی آب گرم را نشان می دهد.
۶- فن تخلیه آلاینده ها : برخی از آبگرمکن های دیواری سیستم فن تخلیه دارند که با استفاده از فن تعبیه شده در مسیر خروجی باعث می شود سرعت خروج آلاینده ها بیشتر شود.
انواع آبگرمکن های دیواری
۱- شمعک دائم (شمعک دار یا پیلوت دار) : در این نوع آبگرمکن ها شمعک همیشه روشن می باشد و زمانی که شما آب گرم را باز می کنید شمعک مشعل را روشن می کند که مصرف انرژی بیشتری دارد و همچنین باعث ایجاد رسوب در دستگاه می گردد.
۲- بدون شمعک (سیستم آیونایز): در این نوع آبگرمکن شمعک همیشه فعال نمی باشد و زمانی که شما آب گرم را باز می کنید با استفاده از سیستم جرقه زن هوشمند باعث جرقه زدن و روشن شدن مشعل می گردد.
پکیج دیواری چیست؟
پکیج دیواری یک موتورخانه کامل است که وظیفه موتورخانه را با بالاترین کارایی و کیفیت و با کمترین مصرف سوخت و اشغال فضا انجام می دهد. پکیج های دیواری علاوه بر اینکه وظیفه موتورخانه که گرم کردن رادیاتور ها و در نتیجه گرم کردن محیط ساختمان است انجام میدهد یک مسئولیت دیگری هم بر عهده دارد که مانند آبگرمکن باعث تولید آبگرم مصرفی مورد نیاز ما می شود.
پکیج دیواری به صرفه تر است یا آبگرمکن دیواری؟
*آبگرمکن های دیواری جایگزین آبگرمکن های مخزن دار و پکیج های دیواری هم جانشین موتورخانه های عظیم شده است که در دنیای امروز بهترین گزینه هستند چون از لحاظ مصرف سوخت، بسیار کم و کارایی بیشتری دارند.
*پکیج های دیواری به صرفه تر از آبگرمکن های دیواری هستند چون پکیج ها هم وظیفه آبگرمکن که گرم کردن آب مصرفی خانه و هم وظیفه موتورخانه و بخاری که گرم کردن محیط ساختمان می باشد را به خوبی ایفا می کند که سطح مصرف انرژی را بسیار پایین و بازده حرارتی را بالا می برد.
استفاده در شرایط مختلف: پکیج های دیواری و آبگرمکن های دیواری هر دو فضای کمی را اشغال می کنند که شما می توانید آن ها را در آشپزخانه نصب کنید که بسیار مناسب برای محیطهای کوچک می باشد اما باید توجه کنید که استفاده از پکیج در محیط های کمتر از 60 متر ممنوع می باشد و شما باید در چنین محیط های از آبگرمکن استفاده کنید. یکی از بزرگترین مشکلات، سرد شدن آب به صورت ناگهانی می باشد که در آبگرمکن های بدون مخزن به دلایل مختلف به خصوص در فصل زمستان رخ می دهد که این مشکل کمتر در پکیج های دیواری رخ می دهد. پکیج های دیواری به دلیل اینکه از برق استفاده می کنند در مناطقی که قطعی برق به صورت مکرر وجود دارد استفاده از پکیج گزینه مناسبی نمی باشد و شما باید از آبگرمکن استفاده کنید که سبب سرد شدن آب مصرفی شما نشود.
قیمت: پکیج ها قیمت بالاتری نسبت به آبگرمکن دارند اما شما با خرید پکیج نیاز شما از خرید بخاری ، آبگرمکن برطرف می سازد که به این معنی می باشد شما با یک تیر دو نشان زده اید و دیگر نیازی نیست شما هزینه های اضافی پرداخت کنید.
آلودگی محیطی: هر دو وسیله گرمایشی باعث می شود هوای محیط شما خشک شود و یا در اصطلاح هوای خانه شما سنگین شود که در این شرایط تنفس برای کودکان و سالمندان سخت می شود و مشکلات تنفسی برای آن ها به وجود می آورد.
فرسودگی و نگهداری و سرویس: این وسایل گرمایشی به دلیل اینکه از آب برای گرم کردن استفاده می کنند به دلیل وجود املاح موجود در آب باعث رسوب گذاری می شود و همچنین به دلیل اینکه از قطعات پیچیده ای در آن ها استفاده شده است به خصوص پکیج ها که طبق استانداردهای روز اروپا میباشد نیاز دارد به صورت دوره ای آن ها را سرویس کنید. باید توجه به مواردی که در این مقاله ذکر شده است این شما هستید که تصمیم گیرنده هستید و با توجه به شرایط و امکانات خود وسیله گرمایشی خود را انتخاب کنید.
اصلی ترین تفاوت پکیج و آبگرمکن
*آبگرمکن وظیفه تولید آب گرم مصرفی را دارد یعنی در واقع آب گرم مورد نیاز برای شستشو و حمام و شستن ظرف ها و … رو فراهم می کند. کارکرد آبگرمکن به این صورت است که آب سرد لوله کشی وارد آبگرمکن میشود و از کویل های مسی داخل آبگرمکن عبور می کند و با حرارتی که به واسطه این کویل ها از شعله آبگرمکن دریافت میکند، گرم می شود و دما آن بالا میرود. این آب گرم وارد لوله کشی آب گرم ساختمان میگردد که ما از آن برای حمام کردن و شستن ظرف ها و … استفاده می کنیم.
*بطور کلی پکیج ،یک موتورخانه کامل با بالاترین بازدهی و کیفیت و با کمترین مصرف انرژی و فضا می باشد از نظر خطرپذیری هم به دلیل استفاده استانداردهای مطلق اروپایی و تامین گرمایش با آب گرم و رادیاتور ،خطر پذیری ساختمان توسط بخاری و آبگرمکن حذف شده و دیگر هیچ نیازی به آبگرمکن و بخاری در ساختمان نیست و این اصلی ترین تفاوت پکیج و آبگرمکن می باشد.
پکیج دو وظیفه دارد:
اولین وظیفه پکیج تولید آب گرم مصرفی است، یعنی دقیقا همان کاری که آبگرمکن انجام میدهد. در این عملیات تفاوت خاصی بین پکیج و آبگرمکن وجود ندارد.
وظیفه بعدی پکیج، گرم کردن فضای ساختمان است یعنی همان نقشی که داخل ساختمان های دیگر بخاری انجام میدهد. پس پکیج در واقع ترکیبی از آبگرمکن و بخاری است. از یک طرف آب گرم مصرفی برای ما تولید میکند و از طرف دیگه، فضای خانه را گرم میکند.
شاید برایتان جالب باشد, پکیج چطور کار بخاری رو انجام میدهد.
پکیج دو مدار برای عبور آب دارد. از یکی از این مدارها، آب سرد مصرفی عبور میکند و گرم میشود و برای حمام کردن و شستشو و … استفاده میشود. از مدار دیگر، آب سرد وارد میشود و دمای آن بالا میرود و به سمت رادیاتورها هدایت میگردد.
این آب گرم داخل رادیاتورها گردش میکند و از طریق گرم کردن رادیاتورها، باعث گرم شدن خانه میشود. با گرم کردن رادیاتورها، آب مدار کم کم گرماش خود رو از دست میدهد و خودش سرد میشود و دوباره برای گرم شدن وارد پکیج میشود.
پس در واقع مسیر بدین شکل شد که آب سرد وارد پکیج میشود و پکیج آن رو گرم میکند، بعد این آب به سمت رادیاتورها هدایت میشود، بعد آب گرم، گرمای خود را به رادیاتورها منتقل میکند و رادیاتورها گرم میشوند و آب مدار سرد میشود و باز برای دوباره گرم شدن وارد پکیج میشود و این عملیات مداوم انجام میشود و باعث گرم شدن خانه میشود.
در استفاده از پکیج، در واقع اون چیزی که در نهایت خانه رو گرم میکند، رادیاتور است. رادیاتور گرمای آب را میگیرد و گرم میشود و این گرما رو آرام آرام به فضای خانه منتقل می کند در نتیجه یک گرمای مطلوب را برایمان به ارمغان می آورد.
*** آبگرمکن و پکیج با توجه به حجم مورد نیاز و میزان استفاده و همچنین محل نصب و قیمت صورت میگیرد که مصرف کننده با توجه به شرایط خود نسبت به تهیه هر کدام اقدام میکند.***