کابینت MDF

0
590
آشپزخانه آماده
آشپزخانه آماده

کابینت MDF

کابینت MDF : کابینت به سبک ایرانی در آشپزخانه های امروزی تغییر و تحول زیادی نسبت به گذشته پیدا کرده اند چرا که در گذشته اغلب از کابینت های فلزی و چوب طبیعی استفاده میشد اما امروزه شاهد حضور طرح های ام دی اف و های گلاس  هستیم که در اغلب آشپزخانه های امروزی و در انواع مدل آشپزخانه ایرانی حضور دارند.

کابینت mdf چیست؟

ام دی اِف یک ماده چوبی است که جرم حجمی پایین دارد و از مواد مختلفی تهیه می شود. ولی بیشتر ام دی اف ها در جهان از چوب و چوب های نرم مانند درخت کاج تهیه می شود.

ترکیب اصلی و اساسی MDF از چوب و رزین ساخته می شود. چوب و رزین تحت فشار بالا و حرارت قرار می گیرد. در این حالت استحکام بالا رفته و نسبت به اتش نفوذناپذیر می شود. بنابراین MDF خواص بهتری نسبت به خود چوب خواهد داشت. به دلیل استحکام بالا قابلیت حکاکی بالایی با ماشین دارد. ام دی اف ها معمولا ضخامتی از ۳ تا ۴۰ میلی متر دارند.

ام دی اف از تخته های فیبر با چگالی کم ساخته می شود. برای اولین بار در نیویورک به بازار عرضه شد. این چوب به سرعت مورد استقبال قرار گرفت و با پیشرفت تکنولوژی تحولی عظیم در ان بوجود امد. ام دی اف چون از ضایعات چوبی ساخته می شود بسیار مورد استقبال صنعت قرار گرفت.

کابینت MDF
کابینت MDF

انواع رنگ کابینت

رنگی را که برای کابینت آشپزخانه انتخاب می کنید در طراحی دکوراسیون آشپزخانه بسیار تاثیرگذار است. استفاده از رنگ های مکمل و زیبا می تواند زیبایی مدل کابینت های انتخابی شما را بیشتر کند. رنگ کابینت باید با کف پوش و سایر رنگ های مورد استفاده در دکوراسیون آشپزخانه مطابقت و همخوانی داشته باشد. در این بخش به تحلیل رنگ های مختلف و تأثیر آنها در دکوراسیون آشپزخانه می پردازیم:

کابینت آشپزخانه mdf رنگ قرمز

رنگ قرمز فضای یک آشپزخانه سرد را به فضایی گرم و زیبا تبدیل می کند و به فضای خسته کننده آشپزخانه دلگیر انرژی می بخشد. این رنگ طرفداران خاص خودش را دارد اگر می خواهید کابینت های آشپزخانه خود را با رنگ قرمز انتخاب کنید باید فضای آشپزخانه شما بزرگ باشد زیرا رنگ قرمز فضای آشپزخانه های کوچک را دلگیر و خسته کننده می کند.

کابینت ام دی اف رنگ آبی

برای کابینت ها با سبک کلاسیک رنگ آبی می تواند بهترین انتخاب باشد. رنگ آبی روشن می تواند نور را جذب کند بنابراین برای آشپزخانه هایی که همیشه گرم و پرنور هستند، رنگ کابینت آبی می تواند ایده مناسبی باشد.

کابینت mdf رنگ زرد

رنگ زرد نور را به خوبی منعکس می کند و در آشپزخانه کم نور می تواند به خوبی روشنایی ایجاد نماید و همچنین این رنگ به فضای آشپزخانه شما گرما می بخشد. ترکیب رنگ زرد با قهوه ای می تواند گرمای بیشتری را به محیط آشپزخانه شما ببخشد.

کابینت ام دی اف سفید

رنگ سفید نمادی از تمیزی و بهداشت است و کسانی که علاقه مند به ظاهری تمیز و مدرن هستند.  بهتر است که از کابینت ها با رنگ سفید در درون آشپزخانه خود استفاده نمایند.

می توانید در فضای آشپزخانه خود فضایی دو گانه و جذاب را به کمک رنگ کابینت‌ها ایجاد کنید به این ترتیب که می توانید که رنگ کابینت های بالا و پایین موجود در آشپزخانه را متفاوت با یکدیگر انتخاب نمایید که مناسب ترین رنگ ها برای ایجاد فضایی دوگانه می توانند رنگ های سفید و مشکی باشند.

کابینت mdf رنگ سیاه

یکی از مدرن تری رنگ های کابینت سیاه است که به صورت براق و گلاس و گاهی اوقات با رنگ های روشن ترکیب می شود و به عنوان رنگ زیبایی برای کابینت ها مورد استفاده قرار می گیرد. اگر شما می خواهید که برای کابینت های آشپزخانه از رنگ سیاه استفاده کنید باید سایر رنگ های دکوراسیون داخلی منزل شما روشن باشد تا تعادل نسبی در فضای منزل تان بوجود آید.

کابینت ام دی اف با رنگ چوبی (کابینت mdf قهوه ای)

رنگ چوبی یا همان قهوه ای از انواع رنگ های پرطرفدار برای کابینت است این رنگ زیبا می‌تواند فضای آشپزخانه شما را به محیطی مدرن و زیبا تبدیل کند. بهتر است که در انتخاب این رنگ تعادل را نگه دارید و از رنگ قهوه ای روشن و یا تیره برای فضای آشپزخانه خود استفاده نکنید.

کابینت ام دی اف رنگ بنفش

اگر می خواهید رنگ کابینت‌های خود را بنفش انتخاب کنید حتما باید المان‌هایی از این رنگ را در سایر نقاط آشپزخانه خود به کار ببرید تا دکوراسیونی هماهنگ و زیبا را در فضای آشپزخانه تان بوجود آورید. رنگ بنفش از جمله رنگ های اشرافی و لوکس است و می تواند فضای آشپزخانه بنفش شما را متفاوت و مدرن سازد.

مدل رنگ کابینت طوسی

رنگ طوسی یکی دیگر از انواع رنگ های خنثی است که بهتر است با رنگ هایی از قیبل بنفش و زرد و سفید و نارنجی ترکیب شود.

کابینت MDF
کابینت MDF

تفاوت mdf با هایگلاس

ام دی اف یکی از فراورده های چوبی است که از چوب های نرم مثل درخت کاج تولید می شود. این چوب نرم طی فرایند فشار و حرارت و ترکیب با رزین استحکام خوبی پیدا می کند و مقاومت چوب را در برابر آتش و نفوذپذیری زیاد می کند و استحکام آن به قدری می شود که می توان از ابزار و ماشین الات برای برش آن استفاده کرد.

اما در مورد هایگلاس باید گفت که نوعی ام دی اف است که روی آن با پلکسی گلاس پوشانده می شود. پلکسی گلاس ظاهری شبیه شیشه دارد ولی نوعی پلاستیک می باشد که  از شیشه سبک تر و دارای مقاومت بیشتری است و ظاهری شفافی نسبت به ام دی اف دارد.

در خرید تخته های هایگلاس باید بسیار دقت کرد چون اگر تخته دارای روکش UV مرغوبی نباشد، وقتی تخته بریده می شود لبه های آن می پرد و خراب می شود. تخته های هایگلاس مرغوب را برای اینکه هنگامی که بر روی هم قرار می گیرند دچار مشکل نشوند هر کدام را بطور مجزا بسته بندی می کنند.

از ویژگی های گلاس، می توان به شفافیت آن اشاره کرد و به همین دلیل از استقبال خوبی برخوردار شده است. شفافیت و رنگ های مختلف هایگلاس در آشپزخانه و هر جای دیگر باعث نواختن چشم هر بیننده ای می شود و انعکاس نور در هایگلاس باعث زیبایی بی نظیری می شود. می توان بر روی هایگلاس طرح های متفاوت و جذابی نیز ایجاد کرد و به سلیقه همه خریداران به خوبی پاسخ می دهد.

تمیز کردن کابینت های هایگلاس نیز به دلیل UV که سطح صاف و سیقلی ایجاد می کند راحت است و پاک کردن چربی و گرد و خاک از روی آن بسیار ساده و سریع انجام می شود و انرژی زیادی صرف نمی کند.

در مورد کابینت های ام دی اف نیز باید گفت که به علت نوع ساخت شان دارای طرح و رنگ های مختلفی می باشند. ام دی اف از نظر هماهنگ شدن با دکوراسیون داخلی همواره حرف اول را می زند. ام دی اف همچنین عایق خوبی در برابر حرارت و صدا نیز محسوب می شود. از آن جایی که ام دی اف در برابر رطوبت هوا مقاومت خوبی دارد از این رو برای استفاده در آشپزخانه بسیار مناسب است.

هایگلاس مانند چوب قابل برش و سنباده کاری می باشد وتوسط چسب چوب براحتی چسبانده می شود و همچنین در برابر پوسیدگی و رشد قارچ ها بسیا مقاوم است.

کابینت MDF
کابینت MDF

در کل باید گفت مهمترین تفاوت هایگلاس و ام دی اف در روکش آن هاست. هایگلاس نسبت به ام دی اف به علت روکش مخصوص آن از قیمت بالاتری برخوردار است و بعلت سطح صیقلی آن تمیز کردن آن نسبت به ام دی اف ساده تر است ولی ام دی اف با توجه به طرح های مختلف قابلیت هماهنگی زیادی با دکوراسیون خانه دارد ولی گره های موجود در کار نظافت آن را کمی مشکل می کند.

مزایای کابینت های ام دی اف (MDF)

در این بخش به مزایای مختلفِ کابینت اِم دی اِف می پردازیم:

  1. هزینه پایین

یکی از برجسته ترین مزایای کابینت ام دی اف (MDF) قیمت آن می باشد. از آنجایی که ام دی اف (MDF) از فیبرهای چوبی، موم و رزین ساخته شده است، ارزان تر از کابینت های تمام چوب، استیل زنگ نزن و سایر جنس های کابینت هستند. بنابراین اگر می خواهید کابینت های آشپزخانه تان را با هزینه مناسبی نو نوار کنید، کابینت های ام دی اف گزینه ایده آلی می باشند.

کابینت MDF
کابینت MDF
  1. به راحتی تمیز می شوند

از آنجایی که سطح کابینت های ام دی اف (MDF) از لایه نازک وینیل تشکیل شده است، به راحتی تمیز می شوند. بیشتر لکه ها را می توانید با اسفنج یا یک تکه پارچه نرم و آب پاک کنید. برای لکه های مقاوم تر، می توانید به اسفنج تان کمی شوینده خانگی غیر ساینده اضافه کنید. با وجود این، از به کار بردن شوینده های قوی که حاوی مواد نفتی، الکلی یا استون هستند، خودداری کنید زیرا ممکن است به سطح کابینت آشپزخانه آسیب برسانند. پس از پاک کردن لکه، کابینت را با دستمال کاغذی خشک نمایید تا از آسیب های ناشی از رطوبت جلو گیری شود.

  1. بد شکل و دچار انحراف نمی شوند

برخلاف کابینت های چوبی، کابینت های ام دی اف (MDF) مستعد تاب برداشتن و انحراف نیستند. در کابینت هایی که تاب بر می دارند، درب کابینت به خوبی بسته نمی شود، طبقه ها نامتقارن می شوند و حتی شاید ظاهری غیر جذاب و نامتقارن پیدا کنند. اگر کابینت های چوبی در محیط بسیار مرطوب استفاده شوند، احتمال دارد که این مشکلات پیش بیاید. کابینت های ام دی اف (MDF) جایگزین ایده آلی برای آب و هوا و یا فضای بسیار مرطوب هستند زیرا دیگر لزومی ندارد که نگران بدشکل شدن یا آسیب ناشی از رطوبت باشید.

معایب کابینت های ام دی اف (MDF)

در ادامه با برخی معایب کابینت های MDF بیشتر آشنا می شویم:

  1. نیاز به مراقبت بیشتر در نگهداری

درحالی که کابینت های ام دی اف در شرایط عادی از دوام مناسبی برخوردارند، کافیست دچار خراشیدگی یا تورفتگی شود تا تمام کابینت در معرض آسیب بیشتر قرار گیرد، زیرا آسیب پذیرترین بخش آن در معرض دید قرار می گیرد. کابینت های آشپزخانه ام دی اف معمولا قابل تعمیر نیستند، بنابراین بسیار مهم است که حواستان باشد دچار کوچک ترین شکاف یا ضربه ای نشوند. با وجود این، بعضی از آسیب ها معمولا اجتناب ناپذیرند و در نتیجه کابینت های ام دی اف در مقایسه با کابینت های چوبی، فلزی و سایر جنس های کابینت در مدت زمان کوتاه تری نیاز به تعویض پیدا می کنند.

کابینت MDF
کابینت MDF
  1. حساس به حرارت

کابینت های ام دی اف (MDF) بسیار به حرارت و گرما حساس هستند. اگر کابینت های ام دی اف را در مجاورت اجاق گاز قرار دهید، ممکن است حباب، برجستگی و یا پوسته پوسته شدن را در آنها مشاهده کنید زیرا به سطح وینیل آسیب می رسد. همچنین، کابینت های ام دی اف رنگ شده اگر در مجاورت منبع گرما نصب شوند ممکن است کمی رنگ پریده گردد و یا هاله ی زرد نه چندان زیبایی را به خود بگیرد.

آیا آراستگی و تنوعی بیشتر از MDF می خواهید؟!

کابینت های MDF از زمان ورود به آشپزخانه ها، طراحی دکوراسیون خانه ها را دستخوش تغییرات قابل ملاحظه ای کرده اند. کابینت های ام دی اف به علت نوع ساخت شان در طرح های مختلف و با گستره وسیعی از رنگ مورد استفاده قرار می گیرند. این کابینت ها بنابراین می توانند گزینه مورد علاقه ای برای طراحان دکوراسیون داخلی منازل باشند.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید