شومینه
شومینه از نمادهای یک طراحی مدرن می باشد که در عین زیبایی به محیط گرما می بخشد. آنچه این اِلمان را جذابیت می بخشد، پیشینه ی خاطره انگیزش می باشد. احتمالا تا به حال حداقل یکبار اجاق های آتشی را از نزدیک دیده اید. خاطره سازند این فرزندان طبیعت .
انواع مختلفی آن که بر حسب فضا و نیاز شما پیشنهاد می گردد.
امروزه بیشتر جنبه دکوری و تزیینی شومینه مورد توجه می باشد. هر چند که برخی از انواع شومینه برای ایجاد گرمایش نیز مورد استفاده هستند.
در فصول بهار و تابستان که شومینه کارکرد ایجاد گرما ندارد، میتوان از شمع ها و سنگ های رنگی برای مزین نمودن اجاق شومینه بهره برد.
به شعله آن توجه نمایید. زرد سوختن به معنای تولید گاز سمی مونواکسید کربن می باشد.
طاقچه یا اصطلاحا پیش بخاری آن برای قرار دادن دکوری، عکس های خانوادگی و هرآنچه به شما آرامش می دهد جای مناسبی می باشد.
استفاده از آبنما در کنار شومینه فراخواندن دو عنصر طبیعی آرامش بخش است که زیبایی بی نظیری را به محیط شما هدیه می دهد .
گیاهان و گل های طبیعی زنده یا خشک نیز بسیار در دکوراسیون آن تاثیرگذار هستند.
پنل های متحرک شومینه ، ازانواع مدرن شومینه هستند که علاوه بر گرمایش، جلوه دادن به فضا به عنوان پارتیشن نیز کاربرد دارند.
در نوع گازی وجود ترموکوبل و شیر جداگانه الزامی می باشد. نکته حائز اهمیت قرار دادن شیر گاز خارج از محفظه شومینه است که در صورت لزوم، گاز به سهولت قطع گردد.
شومینه چیست؟
در زبان فارسی هیمه سوز نیز نامیده می شود، سیستم گرمایش است که سابقا به منظورپخت و پز کاربرد داشته است. چوب ها ( هیزم ها) در داخل آتش دان ( مجمر) قرار می گیرد و دود ها ی ناشی از سوختن از دودکش خارج می شود. علاوه بر مزایای فوق الذکر، شومینه به عنوان عنصری دکوراتیو نیز کاربرد دارد.
انواع شومینه کدامند؟
درواقع یک ایده کهن با کاربری نوین می باشد. با استفاده از صنعت روز، این کهن ایده جلوه ای امروزی به خود گرفته است. امروزه دیوارهای شومینه را با آجرهای رنگی، سنگ مصنوعی یا طبیعی و… جلوه می بخشند.
با پوشاندن لباس تکنولوژی بر تن این اِلِمان کهن ، معایب آن نیز مرتفع گردیده است.شومینه های سابق موجب سیاه شدن دیوارها و آلوده شدن هوا می گردیدند؛ اما انواع کنونی فضایی پاک و ایمن را فراهم می آورند.
در زمستان از گرمای آرامش بخش و در تابستان از زیبایی آن لذت ببرید. در این بخش با انواع شومینه آشنا خواهید شد، لطفا حتما با ما همراه باشید.
- شومینه سنگی
نمادی از زندگی روستایی که به زندگی شهری فراخوانده شده است. این نوع مناسب افرادی است که به طبیعت و زندگی روستایی علاقه مندند. این نوع شومینه با سوختن چوب یا ذغال به فضا گرما می بخشد و بزرگترین عیب آن نیز کربن حاصله از سوختن چوب است که موجب سیاه شدن دیوار ها وتا حدودی آلودگی هوای اتاق می گردد.
شعله این نوع با کم و زیاد کردن چوب قابل تنظیم می باشد. از معایب شومینه سنگی می توان به فعال نشدن آن در صورت عدم وجود چوب اشاره نمود. در اینصورت شومینه سنگی فقط جنبه ی اکسسوری را دارد.
- نوع گازی
این نوع با گاز شهری کار می کند و توسط افراد مجرب قابل نصب و بهره برداری است. انتخاب مکان مناسب و ایمن برای جایگیری این نوع شومینه بسیار حائز اهمیت است. گازهای آلاینده از طریق دودکش خارج می شوند و مراحل جایگیری آن در مرحله سفت کاری ساختمان انجام می پذیرد.
شومینه گازی در دو مدل ال سی دی و ساده تولید می شود. همچنین دارای انواع دیواری و ساده می باشد که انواع دیواری گران تر هستند. قیمت شومینه گازی به همراه نصب در بازار 6-1500 میلیون تومان می باشد.
- نوع الکلی
سوخت شومینه الکلی همانطور که از نامش پیداست الکل ( ژل یا بیواتانول مایع ) می باشد. الکل دوده حاصل از سوختن ندارد و بنابراین نیازی به دودکش نیست. شعله های حاصل از سوختن الکل به شکلی نامنظم تداعی کننده سوختن چوب می باشد.
شومینه های الکلی در دو شکل ظاهری دیواری و رومیزی وجود دارند. نکته جالب در مورد شومینه های گازی این است که به حضور نصاب حرفه ای برای نصب این نوع شومینه ها نیازی نیست. شومینه الکلی بیشت جنبه تزیینی داشته و گرمای زیادی تولید نمی کند.
- نوع برقی
شومینه های برقی با انرژی الکتریسیته کار کرده و بنابراین آلاینده تولید نمی کنند. در اینصورت کاربر با خیالی آسوده می تواند از این شومینه استفاده نماید. شومینه برقی متناسب ساختمان هایی با متراژ متوسط می باشد.
مقرون به صرفه ترین نوع است، نوع برقی است که تمام انرژی الکتریکی را به انرژی گرمایشی تبدیل می نماید. بازده شومینه برقی 100% است و هزینه های صرف انرژی را کاملا کاهش می دهد چرا که هیچگونه اتلاف انرژی را ندارد.
در نوع برقی از لامپ های ال ای دی استفاده می شود وعلاوه بر جنبه زیبایی، مضر نیز نیستند. شومینه های برقی موجود در بازار قیمتی معادل 4-1 میلیون تومان دارند.
- نوع هیزمی
نوع مطلوب برای ویلاها، انواع هیزمی هستند. شومینه های هیزمی با انواع مصالح ساختمانی( سنگ، آجر، سیمان و…) ساخته می شوند. همانند اجداد خود دارای آتشدان هستند که هیزم در این قسمت قرار می گیرد؛ دود ناشی از سوختن از طریق دودکش به محیط بیرون انتقال می یابد.
هیزم از نماد های زیبای طبیعت و صدای سوختن آن آرامشی بی نظیر را برای محیط به ارمغان می آورد. صحنه ای از یک روز زمستانی را مجسم کنید که در کنار شومینه هیزمی مشغول نوشیدن هستید.
حتی تصور چنین منظره ای آرامش بخش می باشد. این روزها نصب نوع هیزمی در خانه باغ ها و ویلاها بسیار متداول گردیده است.
- چدنی
نوع چدنی، بدنه ای از چدن دارند که نمایی بسیار زیبا به خانه های مدرن و کلاسیک می افزایند. سوخت این شومینه ها از هیزم یا گاز است که هدررفت بالایی در انرژی دارند. هر دو سوخت آلاینده تولید می کنند و دودکش جزء لاینفک این نوع شومینه می باشد.
قیمت نوع چدنی به دلیل جنس شان گران تر از انواع دیگر می باشد.
- تبخیری
از جمله نوع پرتابل ( قابل جابجایی) می باشند که هیزم هایی از جنس کامپوزیت دارند . داخل جعبه فلزی ، محفظه آب تعبیه گردیده است. این شومینه با فن آوری اولتراسونیک کار می کند که مولکول های آب را به شکل بخار و دود ظاهر می سازد. لامپ نوری داخل شومینه مولکول های تبخیر شده آب را به شکل آتش سرد نمایان می سازد . این فن آوری به قدری طبیعی است که با آتش واقعی اشتباه گرفته می شود.
برد الکتریکی نصب شده داخل شومینه امکان کنترل با ریموت را فراهم می آورد. هیتر المنتی این نوع منبع تولید گرما می باشد. در واقع سیستم گرمایشی و جلوه های آتش این مدل مجزا از یکدیگر عمل می کنند.
فاکتورهای تعیین کننده قیمت
قیمت انواع آن بر اساس فاکتورهایی که در ذیل به آنها اشاره خواهد شد، متغییر هستند.
*جنس بر قیمت گذاری آن ها تاثیر مستقیمی دارد. به عنوان مثال سبک چدنی گران تر از انواع دیگر شومینه هستند.
* مدل شومینه نیز فاکتوری تعیین کننده در قیمت آن است. هر چه مدل آن پرکارتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود.
* برند از فاکتور های فوق العاده مهم است. با گذری در بازار در خواهید یافت که انواع برندها به تولید و عرضه شومینه مبادرت می ورزند. برندهای معتبر ضمانت دوساله به مشتریان ارائه می دهند. ضمانت هایی که گاها به شکل وارانتی ( تعویض در برابر دریافت یک شومینه نو ) نیز می باشد.
در مجموع قیمت شومینه ها از 1 میلیون پایینتر و از 6 میلیون بیشتر نخواهد بود.
7 راهکار ایده آل برای جلوه بخشی به انواع آن
اگر اینقد خوش شانس هستید که یک شومینه در خانه داشته باشید؛ بایستی آنرا با دکوراسیونی زیبا جلوه ببخشید. گرمای شومینه در یک روز زمستانی توصیف ناپذیراست. آنچه فریبندگی شومینه را می افزاید، جلوه بخشی آن به فضای نشیمن در کل طول سال است.
چنانچه شومینه شما خالی به نظر می رسد، به آن جلوه های بصری ببخشید. این هفت راهکار برای شروع عالیست.
- دیوار را فراموش نکنید
پیش بخاری، بهترین جا برای قرار دادن عناصر دکوری است؛ اما توجه تان را به دیوار بالای پیش بخاری معطوف کنید. یک آینه، ساعت، یک اثر هنری یا دیوارکوب دقیقن بر روی دیوار بالای شومینه می تواند کمک کننده باشد. از عناصری استفاده کنید که دیوار هنری و جلوه بصری قضیه را کامل نماید. 2. نور بپاشید
با افزودن عنصر نور فضایی دنج تر خلق می کنید. از شمع ها یا شمع دان های دیواری کمک بگیرید.
- ازآثارهنری بهره ببرید
می توانید اثر هنری مورد علاقه تان را بر دیوار بیاویزید. اگر به اندازه کافی کوچک است ، آنرا به شکل کنجی قرار دهید. برای جذابیت بخشی بی نهایت، از چند اثر هنری در کنار یکدیگر استفاده نمایید.
- با ارتفاع بازی کنید
استفاده از اشیایی با طول های مختلف ، راهکاری بسیار جذاب برای خلق جلوه های بصری می باشد. برای تلطیف نگاه ها از اشیا با چیدمان هماهنگ بهره ببرید.
- تعادل را در چیدمان حفظ کنید
دقت کنید که چه تزیینی برای به جلوه در آوردن شما موثرتر است. شومینه را نقطه کانونی در نظر بگیرید و تزیینات را حول محور آن انجام دهید.
- تم خلق کنید
اگر به دنبال یک دکور زیبا برای شومینه تان هستید، ترکیب ها را امتحان کنید. می توانید زمینه وِنتاژ را با آیتم های آنتیک خلق کنید؛ یا دکوری ساده با رنگ های مشابه بچینید.
- حواستان به سبک اتاق باشد
راه های بسیاری برای تزیین وجود دارد، آنچه به کار شما می آید به سبک اتاق تان بستگی دارد. به عنوان مثال سبک مینیمالیسم را در نظر بگیرید؛ در اینصورت چیدمان بیش از اندازه بر روی پیش بخاری بی مفهوم است.