عکاسی

0
232
عکاسی
عکاسی

عکاسی و اصولا حرفه عکاسی، ارتباطی تنگاتنگی با تمامی علوم دارند. شاید بتوان یکی از وجوه مشترک عکاسی با معماری را در ثبت زیبایی ها دانست. عکاسی را می توان معادل همان  ثبت کردن تصویری دانست که فرد تمایل به آن دارد، معمولا ثبت عکس به وسیله دوربین انجام می شود.

در عکاسی نورهای منعکس شده از سطوح اشیا بر روی نگاتیو تاثیرگذاشته ونگاتیو به نور واکنش نشان می دهد و تصویر ثبت می گردد.

این هنر در سه حیطه علمی، صنعتی و هنری تاثیر بسزایی دارد.

در خیلی از زبان ها عکاسی را هنوز با واژه فتوگرافی یاد می کنند.

نقش نور در ایجاد تصویر انکارناپذیر است و اصلا اساس کار عکاسی بر عهده نور و بازتاب آن می باشد.

دوربین  وسیله ای برای ثبت نور بر روی فیلم یا گیرنده تصویر الکترونیکی به حساب می آید.

تفاوت تصویر خوب با تصویر بد در اصولی است که هر یک از عکاسان برای خلق تصویر رعایت می نمایند.

نخستین تصویر عکاسی شده از لیتوگرافی توسط ژوزف نیسه فور فرانسوی و درسال 1822 ثبت گردیده است.

برای موفقیت در هنر عکاسی خود را در موقعیت های سخت قرار داده و درموقعیت های جدید را تجربه نمایید.

عناصر شجاعت و ریسک پذیری در این حرفه نیز جز ملزومات بوده و نیروی محرکه در مورد این مهارت به حساب می آیند.

قریحه ذاتی جز لاینفک هنر است اما اکتساب نیز در این زمینه بی تاثیر نیست؛ عکاسی را بیاموزید.

عکاسی
عکاسی

عکاسی چیست؟

در تعریف عوامانه، شغل عکاس را عکاسی می گویند. از منظر لغوی؛ عکاسی مترادف لغت عکس برداری می باشد. معادل لغت لاتین عکاسی » Photography« است که از دو بخش فتو به معنای نور و گرافی به معنای ثبت و نگارش می باشد. شاید بتوان اینگونه تعبیر نمود که عکاسی یا فتوگرافی، ثبت نور و ایجاد تصویر است.

تعریف عام از عکاسی کدامند؟

عکاسی به صورت حرفه ای و کسی که در این زمینه تخصص دارد.

عکاسی به شکل غیرحرفه ای و توسط عوام که در موقعیت های مختلف و مواجه با تصاویر و مکان های زیبا تصمیم به ثبت عکس دارند.

جنبه های مختلفی در این هنر وجود دارد که شامل جنبه های هنری، صنعتی و … آن می باشد. در اوایل  که عکاسی در بین مردم پیشرفت کرد و به آن توجه شد، جنبه علمی عکاسی  مدنظر بود و بعد از آشنایی مردم با این حرفه،  جنبه صنعتی این هنر نمایان شد، ودر حال حاضر در میان مردم جایگاه عکاسی به عنوان جنبه هنری آن فقط مدنظر می باشد ، این هنر در حال حاضر به صورت یک پدیده علمی نیز در نظر گرفته می شود.

عکاسی
عکاسی

تاریخچه 

عکاسی را یک فرد بخصوصی ابداع یا کشف نکرده، بلکه این علم و هنر حاصل تلاش و کوشش های افراد زیادی در طول تاریخ سالیان گذشته  بوده است .

در سالیان متمادی افراد زیادی بودند که تلاش می کردند عکسبرداری به عنوان یک هنر بشناسانند، مثلا یونانی ها نگرش متفاوتی در مورد این هنر داشتند، و اعتقاد داشتند که جسم را زمانی می توان دید که نور از طرف چشم فرد به آن جسم بخورد.

نحوه عملکرد عدسی را فردی ایتالیایی توانست کشف کند.

در این هنر معمولا نوری که در یک سطح حساس به نور است، سبب می شود که نورهایی که از آن سطح خاص بازتابانده می شوند از روی اشیاء ، باعث ثبت آن تصاویر شوند.

عکاسی
عکاسی

اصطلاحات مورد استفاده در این هنر 

معمولا در این هنر نیز مانند تمام هنرها و علم ها اصطلاحات خاصی به چشم می خورد، عکاسی نیز از این امر مستثنی نیست:

1.لنز: لنزهایی که در دوربین های عکاسی استفاده شده است، معمولا از عدسی های واگرا و واگرا  ساخته شده اند.

2.پرسپکتیو: پرسپکتیو در یک  زمینه عکس ،همان نشان دادن تصاویر سه بعدی برروی یک صفحه تخت ، و یا همان اندازه فشرده بودن اشیاء خاص در یک تصویر است.

  1. لنزثابت

لنزهای ثابت تنها دارای یک زاویه دید هستند.

4.فیلتر

فیلتر در این هنر معمولا وسایلی هستند که مقداری از نور را جذب می کنند و مقداری از نور مورد نظر را از خود عبور می دهند. نورهای مکمل همان نورهایی هستند که جذب بالاتری دارند.

5.هیستوگرام

نموداری برای شناسایی کردن مناطق روشن و مناطق تاریک عکس است، اگر نمودار هیستوگرام دچار مشکل عدم تعادل شود، فرد می تواند با نرم افزارهای مخصوص ویرایش آن را درست کند.

6.قدرت روشنایی عکس

از خصوصیات خاص لنزها قدرت روشنایی آن می باشد،  قدرت روشنایی در این زمینه به معنی آن است که عدسی هایی که در لنزها به کار رفته اند چه مقدار از نور را می توانند نگه دارند و از هدر رفتن آن نور خاص جلوگیری کنند.

7.عمق میدان:

دوربین های عکسبرداری  معمولا فقط می توانند روی یک نقطه تمرکز کنند و نمی توانند جابجا شوند، عمق میدان به ناحیه مورد نظر که نقطه خاص در آن هست، عمق میدان می گویند.

عکاسی
عکاسی

8.برقرار کردن تعادل رنگ سفید

اگر پس زمینه عکس فرد رنگ سفید نباشد، عکس فرد به درستی تصویر را به نمایش نمی گذارد و رنگ های خاص آن تصویر ثبت نمی شود، به همین دلیل بهتر آن است که از زمینه سفید استفاده بشود تا بتوان تعادل رنگ ها هم دید.

9.نقطه ی کانونی

نقطه ای خاصی که در نگاه اول توجه افراد و عکاس را به سمت خود جلب می کند.

فلاش 

معمولا در عکاسی زمان هایی پیش می آید که محیطی که فرد در آن قرار دارد، از لحاظ نور در شرایط مناسبی نیست، در این موارد فلاش دوربین،این نور کم محیط را می تواند جبران کند.

فلاش ها انواع مختلفی دارند:

فلاش دستی

فلاش خودکار

کاربردهای فلاش

فلاش فقط قادر به این نیست که نور کم در شرایط نامناسب را جبران کند، بلکه فلاش می تواند سایه های نامناسب را نیز تغییر دهد .

حالت های خاص را در عکس ایجاد می کند.

در محیطی که نور مناسب نداشته باشد و به اصطلاح مکان کم نور باشد، می تواندد سوژه ای که به صورت متحرک هست را ثابت و فیکس کند.

ظهور نگاتیو یا فیلم  

ظهور عکس در عکاسی همان روبرو شدن فیلم در مواجهه با ماده های شیمیایی بخصوصی است که می تواند  فیلم را به نگاتیو ، یا اسلاید تبدیل کند.

عکاسی
عکاسی

عکاسی هنری ؟

تجهیزات مورد نظر در عکاسی

فیلترها:

که در دهانه و ابتدای لنز فیلتر وجود دارد .

فلاش:

در بالا بردن نور مناسب برای عکاسی مناسب است.

دوربین دیجیتال:

فقط برای موارد خاص عکسبرداری کاربرد دارد و از آن برای ثبت فیلم نمی توان استفاده

کرد.

دوربین آنالوگ:

در این نوع دوربین ثبت تصویرهای دوربین به صورت نگاتیو است.

انواع خاص عکاسی

عکسبرداری از شی، عکس برداری ورزشی، عکس های خاص مورد نظر در معماری، عکس های خاص منظره ها و طبیعت، عکس های مختص خبری و… می توانند از انواع خاص عکاسی باشند.

تکنیک عکاسی:

در بعضی موارد خاص عکاسی معمولا پیش می آید که تصویرهایی وجود دارند که پشت سر سوژه ای که عکاس در حال عکس گرفتن از او است، سایه ای وجود دارد، که در این موارد می توان از تکنیک خاص ضد نور بهره گرفت.

مادون قرمز

بعضی از نورها که به صورت نامرئی هستند ودر تصویر ثبت نمی شوند، برای حذف این کار میتوان از تکنیک مادون قرمز استفاده کرد.

سراسرنما:

معمولا از یک تصویر مانند یک منظره یا طبیعت می توان عکس های متنوع و مختلفی گرفت و با نرم افزار تکنیک سراسرنما این تصاویر را در کنار یکدیگر گذاشت.

نوردهی در عکاسی

اولین مرحله برای ثبت یک عکس ، تابیده شدن نور روی یک فیلم است.سه شاخص موثر در مقدار نور وارد شده به دوربین عبارتند از دیافراگم، ایزو و هم چنین سرعت شاتر می باشد.

عکاسی
عکاسی

نکات حائز اهمیت در عکاسی

در مرحله اول فردی که می خواهد یک اثر را خلق کند و از یک منظره عکس بگیرد باید به کار خود ایمان داشته باسد و با قدرت اعتماد به نفس کار را پیش ببرد. برای پیش برد این هدف نیز فرد تا زمانی که برایش امکان دارد باید در مکان های مختلف عکس بگیرد و با این شیوه مهارت خود را بالا برد.

فرد عکاس باید قبل از عکس گرفتن  خود را آماده کند و با این روش کیفیت عکس خود را افزایش دهد.

دسترسی داشتن به زمان هایی که نور کافی و مناسب در یک  منظره وجود داشته باشد می تواند به خلق یک اثر خاص کمک کند.

زمان هایی که نور آفتاب به شدت در یک  منظره وجود داشته باشد و یا این که منظره به شدت تاریک باشد، خلق یک اثر هنری خاص در عکاسی می تواند دچار مشکل شود.

مجهز بودن فرد به وسایل مورد نیاز عکاسی نیز می تواند مهم باشد، تجهیزاتی مانند داشتن دوربین مناسب یا استفاده از دوربین های مختص گوشی موبایل ، یکی از وسایل به شدت مهم است.

راهکارخلق یک عکس خاص  هنری

فرد عکاس می تواند ایده های خاصی را که در ذهن خود دارد را جمع آوری کرده تا در زمان ممکن بتواند به کار عکاسی بپردازد، این که چه موضوعاتی مورد توجه فرد هست، با گرفتن آن عکس مورد نظر در حال انتقال دادن چه پیامی به مخاطب و اطرافیان هست، سوژه ها و مناظر مورد علاقه فرد عکاس چه مناظری هستند.

با انتخاب موضوع خاص عکاسی فرد می تواند هدف خود را از عکس گرفتن مشخص کند، موضوع می تواند از موارد ساده و عکس از طبیعت،تا عکس گرفتن از حوادث خاص  را شامل شود.

فرد عکاسی که سوژه های خاصی را برای خود در نظر بگیرد، و اگر در انتخاب عکس و سوژه خود بتواند موفق باشد، موضوع با پیامی که فرد می خواهد انتقال دهد قطعا همخوان می شود.

بهتر آن است که عکاس از یک روش و تکنیک در کار خود استفاده نکند و با تکنیک های مختلف بتواند تنوع کار خود را بالا ببرد و توجه افراد را جلب کند.

فرد عکاس باید در زمینه های مختلف عکس های ویژه و خاصی را داشته باشد، تا در زمان ممکن بشود از آن استفاده کرد.

هنری با پوشش علم

به علت استقبال ویژه ای که در سال های اخیر  از عکاسی و عکس گرفتن به عنوان یک هنر شده است، امروزه این هنر به عنوان یک رشته دانشگاهی در مقاطع مختلف تحصیلی ارائه می شود تا هنرجوها بتوانند این رشته را به صورت علمی و تخصصی ادامه دهند.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید