نمای کرتین وال

2
495
نمای کرتین وال
نمای کرتین وال

نمای کرتین وال

مشکل‌ترین کار تصمیم گیری برای اقدام است،  باقی صرفا به سرسختی برمی‌گردد.

نمای کرتین وال : نمای بیرونی یک ساختمان ضمن حفظ فضای داخلی ساختمان ، از نظر ساختاری نیز بسیار  مهم است.  دیوارها یکی از راه های محافظت از ساختمان شما در برابر عناصر خشن فضای باز است. و علاوه بر آن عاملی برای زیبایی ساختمان می باشد.

 نمای کرتین وال چیست؟ بر خلاف سایر مصالح ساختمانی ، سیستم نمای کرتین وال یا دیوار پرده ای این نما نازک و سبک است ، و معمولا از قاب آلومینیوم و صفحات آن شیشه است. این دیوارها از نظر ساختاری و  طراحی علاوه بر وزن خود قادر به تحمل وزن باران، باد و گرانش که به سازه ساختمان منتقل می شود، نیز هستند. طراحی نمای کرتین وال برای ساختمان باعث می شود تا در برابر هوا و آب مقاوم باشند تا فضای داخلی ساختمان نیز به صورت مستحکم بماند. در واقع نمای کرتین وال شیشه ای سیستم پوشش دهنده بیرونی ساختمان است ، پوششی غیر ساختاری که خودش به صورت جداگانه یک “سازه” محسوب می شود ، به این معنا که هیچ بار مرده ای از ساختمان را به دوش نمی کشد و تنها نیرویی که بر آن وارد می شود وزن خودش و نیروی بادی است که با احتساب موقعیت اقلیمی و ارتفاع ساختمان بر آن وارد خواهد شد.

معماران و طراحان متخصص با دانش طراحی تکنولوژی نمای کرتین وال شیشه ای ، یکی از زیبا ترین نما های مدرن را با کاربرد آلومینیوم و شیشه ارائه می دهند ، در واقع آنها آینده را طراحی می کنند.

نمای کرتین وال
نمای کرتین وال

مزایای نمای کرتین وال

* استفاده ازاین نما  دارای مزایای بسیاری است. به دلیل استفاده از مواد سبک وزن ، سیستم های دیوار کرتین وال گزینه ای مقرون به صرفه برای پوشش بیرونی ساختمان است. البته بسته به اندازه ساختمان ، هزینه نیز متفاوت خواهد بود.

* به دلیل توانایی این نما در برابر مقاومت در برابر نفوذ هوا و آب ، دیوار کرتین وال از نظر انرژی کارآمد هستند.  این کار باعث کاهش هزینه گرمایشی ، سرمایش و روشنایی ساختمان می شود.  بنابراین علاوه بر صرفه جویی در هزینه در ساخت و ساز ، از مزایای پس انداز بلند مدت نیز برخوردار است.

* یکی دیگر از مزایای نمای کرتین وال این است که بسته به نیاز و ترجیح پروژه شما می توان آن را در واحدهای کوچک یا بزرگ نصب کرد. ممکن است دیوار کرتین وال فاصله کف تا سقف باشد و یا در چند طبقه نصب شود. و  این امکان انعطاف پذیری بیشتری را در طراحی نمای ساختمان فراهم می آورد.

* دیوار کرتین وال یک نمای جذاب و مدرن را برای ساختمان شما فراهم می آورد.

نمای کرتین وال
نمای کرتین وال

ویژگی های سیستم نمای کرتین وال برای ساختمان

* اگرچه مشخصات آن بسته به شرایط پروژه متفاوت خواهد بود، اما باید بدانید که دیوارهای کرتین وال عناصر مهمی را که برای ساختمان اتفاق می افتد، از جمله اثرات انبساط حرارتی و انقباض ، چرخش و حرکت یک ساختمان و راندمان حرارتی را در نظر می گیرد.

* دیوارهای را می توان با چند گزینه لعاب ، در داخل ، خارج یا ساختاری نصب کرد.  همچنین می توان آنها را به عنوان دیواری با قاب چوبی نصب کرد که توسط مالچ ها برای ایجاد صفحات کوچکتر تقسیم می شود. بسته به نیاز طرح می توانید طول خطوط و عمق نمای خود را انتخاب کنید. نمای کرتین وال قاب چوبی، مقاومت جانبی را ایجاد می کند، که در واقع حرکت حرارتی  دیوار را امکان پذیر می کند.

* اگر بتوانید برای نمای کرتین وال خود بیشتر هزینه کنید می توانید بین انواع مختلفی از این نمای زیبا بهترین را انتخاب کنید تا حداکثر کنترل خود را بر زیبایی شناسی ساختمان داشته باشید. از آنجا که  نمای کرتین وال که در هر اندازه و طراحی قابل نصب هستند، می توانید نمای بیرونی ساختمان خود را  بی نظیر طراحی کنید و بصری خیره کننده ای را  ایجاد کنید.

سازه های زیرمجموعه نمای کرتین وال شیشه ای انواع متفاوتی دارند:

۱- نمای شیشه ای درپوش دار (Cover Cap)

۲- نمای شیشه ای بدون قاب (Frameless)

۳- نمای  شیشه ای نیمه قاب دار (Semi Frame)

سیستم درپوش دار (Cover Cap) : در این روش زیر سازی توسط پروفیل های عمودی و افقی موسوم به “Transoms” و “Mullions” که با یکدیگر یک شبکه را تشکیل می دهند انجام می شود. شیشه ها مستقیماً بر روی استراکچر لامل قرار گرفته و یک درپوش فشاری”Pressure Plate” آن را از بیرون بر روی لامل آلومینیومی محکم می کند و به جهت زیبایی کار Face Cap هایی با عرض مشخص اما طرح و طول دلخواه بر روی آن قرار میگیرد. برای مقاومت این سازه در برابر شرایط آب و هوایی متفاوت از لاستیک های EPDM برای آب بندی حرفه ای محصول استفاده می شود.

سامانه نیمه درپوش دار (Semi Frame) :در این روش یکی از قسمت های افقی یا عمودی (به دلخواه) حذف خواهد شد و از لاستیک های عایق و چسب های مخصوص پایه سیلیکونی استفاده می شود.

سامانه بدون فرم (Frameless) :در روش نمای کرتین وال شیشه ای فریم لس اگر به سطح  شیشه بنگریم شاهد یک سطح یک دست خواهیم بود اما فریم های شیشه به شکل سایه از زیر شیشه مشخص خواهد بود. از مزایای این شیشه می توان سهولت در نگهداری و نظافت و همچنین سرعت نصب بالا (به علت آزادی استفاده از سیستم یونیتایز “Unitized system” ) اشاره کرد.

نمای کرتین وال
نمای کرتین وال

کرتین وال های فریم لس دو روش متفاوت  برای نصب دارند :

الف- روش U-Channel

ب-  روش Full Frameless Step-Unite

U-Channel: در این روش Spacerهای شیشه به شکل U در آمده تا مانند پازل روی وادار های آلومینیومی که روی لامل قرار دارند توسط لقمه های مخصوص فلزی  glass holder   فیکس شوند ، همچنین فواصل خالی بین شیشه ها توسط چسب های مخصوص سیلیکونی پوشانده خواهد شد. این سامانه به دلیل نداشتن کاسِت از روش دیگر یعنی Step-Unite مقرون به صرفه تر است. همچنین زیر سازی و دیتیل های کار لازمه کار فنی بوده و در بحث معرفی این سازه ها نمی گنجد.

Frameless Step-Unite: در این سیستم شیشه درون کاسِت ها فیکس می شود و کاست ها با پیچ یا پرچ به ترنسم و مولیون فیکس شده و به جهت عایق شدن در آنها از لاستیک های EPDM و چسب های مخصوص سیلیکونی استفاده می شود. اکنون شیشه ها اسمبل شده اند و برای نصب بر روی سازه اصلی ساختمان آماده می باشند. در این زمینه می توان از پروژه برج شهران تبریز نام برد که توسط شرکت اکوآرک اجرا شده است.

روش های اجرا

* سیستم استیک: پرکاربردترین روش اجرای این نمای ساختمان روش استیک است، به این صورت که اجزای ساختار اصلی یعنی پروفیل عمودی و افقی در محل پروژه برش داده شده و هریک جداگانه بر روی بدنه ساختمان نصب می شوند و شیشه یا مصالح پرکننده دیگر در داخل فریم های آلومینیومی قرار می گیرند.

* سیستم یونیتایز: در این روش تقریبا تمامی کارهای ماشینکاری و مونتاژ و … در داخل کارخانه انجام می شود  و در قطعات کوچکتری که بتوانیم آن ها را نصب کنیم به صورت آماده به کارگاه حمل می شود. در این روش کیفیت اجرا مدام کنترل می شود و نتیجه بهتری در اجرای کار به ما می دهد.

نمای کرتین وال
نمای کرتین وال

* سازه پشتیبان: در این نما از گستره وسیعی از بنا های  حفظ کننده نما می توان استفاده نمود که بسته به وزن و نیروهای وارده و سیستم بنا ای بکار رفته قادر است در بهای تمام شده نما دوچندان تاثیرگذار باشد . از آن جمله می شود به استفاده از لوله تحت عنوان بنا حفظ کننده اشاره نمود که معمولی ترین گونه سیستم های سازه ای نما بوده و در نماهای کوتاه و علی الخصوص در جمهوری اسلامی ایران به دلیل کاهش مخارج نما بسیار کاربرد دارد . این لوله ها میتواند از کالا استیل یا این که آهن و یا این که آهن با روکش استیل باشد که هر کدام از دید هزینه متعدد میباشد. مورد بعد دسته یراق آلات است به عنوان مثال یراق آلات مورد به کارگیری در سیستم کابلی از یراق آلات بکار رفته در سیستم لوله ای گرانتر می‌باشند.  سو‌مین موارد موثر در گزینش نوع یراق آلات و تاثیر آن بر بها آخری نما سایز مصرف شده یراق آلات میباشد که بسته به وزن نما و گونه بندی شیشه ها می توان از بزرگتر (و مسلما گرانتر) بهره مند شد. مورد انتها از تاثیر یراق آلات بر نمای کرتین وال در نما هست که گاها کارفرمایان با دقت به حالت زیبای این یراق آلات درخواست ارتقا تراکم آنان در نما را می نمایند که مسلما سبب ارتقاء قیمت می شود.

نحوه قیمت گذاری نمای کرتین وال: قیمت هر متر مربع نمای کرتین وال با توجه به نوع آن  ،روش اجرا و طراحی آن ، متفاوت بوده و جهت استعلام قیمت کرتین وال کلیه موارد مذکور در نقشه ها مد نظر  خواهد بود. قیمت اجرای نمای کرتین وال به طور متوسط از متر مربعی ۴٫۵۰۰٫۰۰۰ تا۹٫۰۰۰٫۰۰۰۰ریال بسته به نوع متریال و طرح آن متغیر می باشد.به هر اندازه که در طراحی نمای کرتین وال ، تقسیم بندی ها در ابعادی بزرگتر  در نظر گرفته شده باشد، علیرغم آنکه مقدار پروفیل مصرفی کاهش می یابد، احتمال افزایش قیمت نیز بیشتر خواهد بود چرا که در ابعاد بزرگتر بعضا لازم است از پروفیل های لامل قوی تر و سنگین تر جهت مقاوم سازی نمای کرتین وال  در برابر مسائل جوی از قبیل باد و طوفان و … استفاده کرد. لازم به ذکر است که در طبقات و ارتفاعات بالاتر ، استفاده از لاملهای قوی تر با ضخامت بالاتر، جزو ملزومات اجرای نماهای کرتین وال می باشد. با توجه به اینکه نمای کرتین وال یکی از نماهای مدرن و  تلفیقی از پروفیل آلومینیومی به عنوان استراکچر و یک متریال پوشش دهنده مانند شیشه یا ورق می باشد، بدیهی است که نوع و اندازه هریک از این ترکیبات می تواند در قیمت نمای کرتین وال تعیین کننده باشد. وجود بازشو به صورت لولایی و یا مخفی در نمای شیشه ای کرتین وال ، طبعا قیمت این نوع از نما را افزایش خواهد  داد.

نمای کرتین وال
نمای کرتین وال

نوع و ساختار شیشه انتخابی در نمای کرتین وال در تعیین قیمت بسیار مؤثر خواهد بود. در نماهای شیشه ای کرتین وال از نوع فریم لس، توصیه و تأکید به استفاده از شیشه های لمینیت و دوجداره سکویت با استفاده از چسب سلیکون می باشد که این خود یکی از علل افزایش قیمت شیشه در این نوع از نما می باشد. چسب سلیکون بر خلاف پلی سولفاید که معمولا جهت دوجداره سازی شیشه ها استفاده می شود، در برابر نور و حرارت آفتاب مقاوم بوده و به مرور زمان تجزیه نشده و از بین نمی رود و قیمت آن نیز به مراتب بالاتر از پلی سولفاید است.

*** شیشه برای انجام کارکردهای شگفت انگیز ساخته شد و ویژگی های منحصر بفردی مثل سبکی ، راحتی ، نور و فضا را  بهبود یافت و به ارمغان آورد. در واقع شیشه  عنصر طراحی شده ای است که شاید بشر بیش از دیوارهای آجری و نمای بتنی به آن احتیاج داشته باشند. شیشه باعث می شود یک ساختمان از حالت ایستادگی برخوردار باشد و زیبایی آن به نما قدرت بدهد.***

2 نظرات

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید