قیمت نمای خشک سنگ
اگر میخواهی خارق العاده باشی، اول باید از عادی بودن دست بکشی.
قیمت نمای خشک سنگ : سیستم نمای خشک قبل از اینکه درباره ی قیمت سنگ نما صحبت کنیم باید اطلاعات کافی درمورد نمای خشک و نمای خشک سنگ بدانیم، دانستن در مورد کاری که میخواهیم انجام دهیم به اصولی پیش رفتن کارمان به ما کمک خواهد کرد، گرچه امروزه قیمت ها به طور سرسام آورد درحالت b افزایش است، و نمی توان درباره قیمت مقطوع هر کالایی رقمی گفت. اما می توان به صورت تقریبی قیمت نما را محاسبه کرد. امروزه زیبایی و نوع طراحی نماهای ساختمان نشان دهنده کلاس کاری، نوع فعالیت و حتی نوع فکر، ایده ها و نقطه نظرات و تفکرات مدیران آن شرکت می باشد. از این رو مدیران تراز اول سازمان ها و مؤسسات علاوه بر روش های جدید تبلیغات تلاش می کنند تا نوع، محل و به خصوص نمای ساختمان مرکزی سازمان خود را به گونه ای طراحی و انتخاب نمایند تا نشان دهنده نوع و اهمیت فعالیت آنها باشد و به طوری که عکس های ساختمان آنها به نوعی بیان کننده نوع فعالیت آنها باشد.
سیستم های مدرن نماسازی که با نصب سنگ به روش خشک در دهه ۷۰ میلادی برای اولین بار در کشور آمریکا جهت آسمان خراش ها طراحی و مورد استفاده قرار گرفت یکی از روش های نوین و منطبق با استانداردهای جدید ساختمانی بود که این روشها در دهه ۷۰ شمسی در ایران اجرا شد که طی سالهای گذشته تا به امروز پیشرفت های قابل توجهی در این زمینه ایجاد شده است.
با توجه به مدرن شدن هر روزه تمامی بخش های زندگی در این قرن و درگیر بودن همه افراد با این مطلب و همچنین حس زیبایی شناسی و گرایش انسان به سمت زیبایی ، علم معماری و طراحی ساختمان نیز طی دهه های پایانی قرن بیستم تاکنون با شتابی فزاینده دچار دگرگونی گشته است و به سمت صنعتی شدن پیش می رود که به طور معلوم نمای ساختمان ها نیز تاثیر زیادی را دریافت کرده است که ایجاد و توسعه تمامی روش های خشک و مدرن در نماسازی از محورهای آن بوده است.
کاربرد نما خشک سنگ: این نوع نما که از متداول ترین روشهای نماسازی محسوب می شود، در کاربریهای گوناگونی چون تجاری، مسکونی، اداری، پایانه ها، ایستگاههای مترو و یا در فضاهای داخلی بناها به کار می رود.این نوع نما که از متداول ترین روشهای نماسازی محسوب می شود، در کاربریهای گوناگونی چون تجاری، مسکونی، اداری، پایانه ها، ایستگاههای مترو و یا در فضاهای داخلی و خارجی بناها به کار می رود.
مزایای نصب خشک سنگ نما
نصب نما به روش خشک،روشی کاملاً مطمئن و رایج است. در این روش برخلاف روش تر(با ملات) فضایی خالی بین دیوار و سنگ نما وجود دارد که این فضای خالی در مواقع تغییرات آب و هوایی مانع ترک خوردن و شکستن سنگ نما میشود. در صورتی که در روش نصب سنگ نما با ملات فضای بین دیوار و سنگ کاملاً با ملات پر میشود و سنگ به دیوار میچسبد و در صورت انقباض و انبساط سنگ، احتمال ترک خوردن و شکستن آن بسیار بالا میرود. در نصب خشک سنگ نما، فضای خالیای به میزان تقریبی 30 تا 45 میلی متر بین جدار خارجی دیوار و سنگ نما واقع میشود که منجر به وجود یک لایۀ هوایی بین دیوار و سنگ نما میشود و به عنوان عایق حرارتی عمل میکند. نصب خشک سنگ نما، ما را در ایجاد نمایی کامل و بی نقص و دارای زیبایی دلخواه در سریعترین زمان ممکن یاری میرساند. با این روش شدیداً در زمان ساخت بنا صرفه جویی میشود.
معایب روش نصب نمای خشک سنگ: در نصب خشک سنگ نمای ساختمان به دلیل سوراخ کردن سنگ، احتمال ترک خوردگی و یا شکستن سنگ در حین این عمل وجود دارد. بنابراین انجام این روش نیاز به مهارت و توجه ویژه دارد. چرا که سوراخ کردن نادرست سنگ نما منجر به خراب شدن سنگ میشود. هر چند نصب خشک سنگ نما مانع ترکخوردگی و شکستگی بعد از نصب سنگ میشود امّا در حین نصب چنانکه دقت و مهارت لازم وجود نداشته باشد به سنگ آسیب وارد خواهد شد. بنابراین این روش به نیروی کار ماهر و در عین حال گران نیازمند است و هزینۀ نصب را مقداری افزایش خواهد داد.
شرح گام به گام نصب خشک سنگ نما
*مرحلۀ اول تهیه مواد مناسب است. در نصب خشک سنگ نما به بست و پین نیازمند است. بست و پینها در ابعاد و انواع مختلفی موجود هستند. بسته به اینکه از کدام نوع استفاده میشود ابعاد آن نیز متغیر خواهند بود. باید دقّت شود که حتماً از بست فولادین و ضد زنگ استفاده شود.
*مرحلۀ دوم آمادهسازی سطح دیواری که نما بر روی آن اجرا میشود. تمام سطح سطح دیوار باید تمیز شود و خاک و گچی بر روی آن وجود نداشته باشد.. اگر دیوار تازه ساخته شده باشد، باید مطمئن شد که دیوار خشک شده و سطح آن سخت میباشد تا پین محکم در حفرۀ ایجاد شده بر روی دیوار بایستد و احتمال درآمدن پین وجود نداشته باشد.
مرحلۀ نهایی و اصلی نصب سنگ است. دقیقاً محل سوراخ بر روی سنگ و دیوار مشخص میشود. میتوان از گوشه سمت چپ یا راست دیوار آغاز به سوراخ کردن دیوار نمود. اندازۀ این حفرهها باید حداقل 2 میلی متر باشد و عمق و ضخامت آن مناسب و با توجه به اندازه بست انجام میگیرد. پیچ و بست با زاویهای مطابق با سوراخ ایجاد شده در سنگ نما بر روی دیوار قرار گرفته و به سنگ بسته میشود، به گونهای که حداقل 2 میلیمتر فضای خالی بین سنگهای نصب شده و دیوار وجود داشته باشد و به همینگونه کل دیوار پوشانده میشود.
قیمت انواع سنگ های نمای ساختمان در ایران بسیار متفاوت می باشد ولی سنگی که قابل اجرا برای نمای ساختمان باشد از حدود متری۲٠ هزار تومان شروع می شود که به توجه به نوع و کیفیت آن تا متری۲۵٠هزار تومان و یا بیشتر نیز می باشد. اجرت سنگ کاران نیز با توجه به کیفیت اجرا، نوع طرح و حجم پروژه از متری ۴٠ هزار تومان شروع و تا متری ۱٠٠ هزار تومان متفاوت می باشد. هزینه های مصالح و ملات مصرفی نیز از متری ۸٠٠٠ تومان تا ۲٠٠٠ تومان می باشد. برای اجرای نمای ساختمان معمولی قیمت از متری 140 هزار تومان شروع و تا متری 250 هزار تومان می باشد.
قیمت نمای خشک سنگ تراورتن: قیمت متریال نما به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما به صورت تقریبی می توان محاسبه کرد. سنگ تراورتن در برابر تغییرات آب و هوایی و باران و برف مقاوم میباشد و از لحاظ رنگ بندی متنوع نیز هست ، سنگ های تراورتن در طبیعت به رنگ های سفید ، کرم، شکلاتی، قرمز، گردویی، زرد، لیمویی، سیلور و شکلاتی خودنمایی میکنند و برای استفاده از سنگ تراورتن هیچ محدوده فضایی تعریف نشده است تراورتن ها میتوانند هم در فضاهای بیرونی ساختمان ها و هم فضاهای داخلی قابل استفاده باشند. رگه بندی سنگ های تراورتن به گونه ای است که آن ها را میتوان در نوع موج دار و بی موج برش و فرآوری کرد. قیمت این نما از متری ۵۵ هزار تومان تا ۴٠٠ هزار تومان است.
قیمت نمای خشک سنگ گرانیت: سنگ گرانیت یا سنگ خارا بخش عمده تشکیل دهنده پوسته قارهای است. گرانیت یکی از سنگهای نمادین سیاره زمین محسوب میشود. سیارههای دیگری همچون عطارد، ناهید و مریخ پوشیده از بازالت هستند. سنگی که در کف اقیانوسها نیز فراوان یافت میشود. با این وجود تنها زمین است که سنگ گرانبها و زیبای گرانیت در آن به وفور پیدا میشود. و در انواع و رنگهای مختلف وجود دارد، قیمت نمای خشک سنگ گرانیت بستگی به نوع و رنگ آن متفاوت است و از ۲٠ هزار تا ۹۵ هزار تومان است.
قیمت نمای خشک سنگ مرمر: توضیحات قیمت سنگ مرمر :
قیمت سنگ های مرمر به عوامل زیر بستگی دارد.
۱- کیفیت و آنالیز سنگ: مهمترین پارامتر کیفیت سنگ ، آنالیز فیزیکی و شیمیایی آن سنگ میباشد . و هر چه قدر آنالیز سنگ مرمر به حد مطلوب نزدیکتر باشد از کیفیت بالاتری برخوردار است و به مراتب قیمت بالاتری خواهد داشت
۲- رنگ و طرح متفاوت: سنگ های مرمر تنوع زیادی نسبت به سایر سنگ های ساختمانی ندارند . هر چه قدر سنگ مرمر، رنگی خاص و یکدست و پاک باشد از قیمت بالاتری نیز برخوردار است ۳- قطر و ابعاد سنگ: سنگ های مرمر بیشتر به صورت اسلب فرآوری میگردد و ابعاد بزرگ مرمر و ضخامت سنگ مرمر هر چه قدر بیشتر و بزرگتر باشد قیمت آن نیز افزایش میابد .
۴- سورت دقیق سنگ: سنگ های مرمر دارای صورت های مختلفی هستند که پس از مرحله برش و ساب سورت بندی میگردد . سنگ های مرمر که به صورت اسلب فرآوری میگردد چنانچه بصورت بوک مچ باشد از قیمت بالاتری برخوردار است .
۵- نوع فرآوری سنگ: نوع فرآوری سنگ نقش تعیین کننده ای در قیمت سنگ مرمر دارد . نوع رزین یا اپوکسی ، استفاده از تکنولوژی UV ، دقت در برش و گونیا بودن سنگ ، میزان ساب و پولیش سنگ ، توری پشت سنگ و نوع بسته بندی و حمل و نقل سنگ های مرمریت در قیمت سنگ های مرمر تاثیر خواهد داشت .
قیمت این سنگ نما از ۲۵ هزار تا ۱۲۵هزار تومان است.
*** نمای خشک سنگ ایمن است و احتمال جدا شدن و افتادن سنگ از نما را حداقل چند سال به تاخیر می اندازد. بنابراین خیالتان راحت باشد؛ قیمت و هزینه نصب نما در کشورمان سال به سال عوض می شود، و حتی گاهی زود قیمتها عوض می شود و تغییر صعودی دارد. به این نکته نیز توجه کنید.***