کابینت

0
245
کابینت
کابینت

کابینت

قفسه هایی در قلب خانه، وسایلِ شما را حفظ می‌کنند

کابینت :آشپزخانه یکی از مکان های پر رفت و آمد در خانه است و البته یکی از نقاط اصلی و مهم خانه به شمار می رود. وسایل آشپزخانه دایره گسترده‌ای از وسایل برقی تا ظرف و ظروف را در برمی‌گیرد. کابینت های آشپزخانه از تجهیزات داخلی آشپزخانه هستند که در بسیاری از آشپزخانه ها برای نگهداری از غذاها، وسایلِ پخت و پز و ظروف مورد استفاده قرار می‌گیرند.
کاربرد کابینت ها چیست؟

کابینت ها علاوه بر کاربردهایی که در آشپزخانه ها برای آن ها ذکر می شود، می توانند در دیگر نقاط خانه نیز مفید واقع شوند. در ادامه با برخی از این موارد آشنا خواهیم شد:

کابینت های اتاق پذیرایی

اتاق های پذیرایی بعنوان اتاقی مرتبط با آشپزخانه با کابینت های اختصاصی می تواند برای نگهداری ظروف چینی و سایر دکوراسیون های منزل مناسب باشد. از آنجا که اتاق های پذیرایی معمولا برای تفریحات و یا صرف شام در خانواده های پرجمعیت مورد استفاده قرار می‌گیرند، استفاده از کابینت های اتاق پذیرایی می تواند ایده ای خوب برای به نمایش گذاشتن وسایل آشپزی در قفسه های شیشه ای باشد. شما حتی می توانید یک گام فراتر روید و کابینت های خودتان را با اتاق پذیرایی خود سِت کنید.

کابینت
کابینت

کابینت ها در حمام

بسیاری از صاحبان منازل از اینکه فضای نگهداری وسایل به میزان کافی در طراحی حمام در نظر گرفته نشده است گله مند هستند. طراحی های جدید و کابینت ها می توانند فضای کافی برای لوازم آرایشی و بهداشتی، وسایل شستشو و حوله ها در اختیار شما قرار دهند. البته فضای حمام همواره مرطوب، آکنده از بخار و آب گرفته است. بنابراین لازم است از انتخاب موادی پرهیز شود که در تماس با آب یا در شرایط مرطوب تاب برداشته یا تخریب می شوند.

کابینت ها در دفاتر کار خانگی

استفاده از کابینت ها در دفتر کار خانگی شما می‌توانند نتایجی با هر دو ویژگی ظرافت و اثربخشی را ایجاد کنند. در صورتی که کار خانگی انجام می دهید، قطعاً می دانید که کنترل به هم ریختگی ها تا چه اندازه دشوار است. کابینت ها می توانند دفتر خانگی شما را بسیار زیباتر کنند از حالتی که وسایل و اوراق ها در تمام اتاق پراکنده باشند.

کابینت های اتاق رختشویی

استفاده از کابینت ها یا همان کابینت های آشپزخانه (kitchen cabinets) می تواند در تبدیل اتاق رختشوییِ شما به یک فضای جذاب و موثر نقش ایفا کند. کابینت ها محفظه های صابون، نرم کننده ها، پاک کننده ها و سایر لوازم شست و شو را نگه می دارند. شما همچنین می‌توانید کابینتی برای مخفی کردن لباس هایی که هنوز شسته نشده اند طراحی کنید.

کابینت ها برای اتاق بازی

اتاق های بازی فضاهای دیگری هستند که می توانند از کابینت ها بهره گیرند. ما استفاده از کابینت هایی از کف تا سقف را پیشنهاد می کنیم که فضای نگهداری بهینه ای را در اختیار شما می گذارند. نصب کابینت‌های آشپزخانه در اتاق بازی بچه ها نه تنها به خانه ی شما احساسی از نظم می بخشد بلکه به آن استایلی می افزاید که به استفاده حداکثری از فضای دیوارها کمک می کند.

بهترین جنس کابینت کدام است؟

کابینت ها انواع و جنس های مختلفی دارند که همین مساله باعث می شود هر کسی با هر سلیقه ای بتواند آن فضایی که مد نظرش است را پدید بیاورد. بنابراین و از آنجا که هرکدام از این انواع مزایا و معایب خاص خودشان را دارند، شما با دانستن آن ها میتوانید راحت تر دست به انتخاب بزنید. در ادامه شما را با انواع و اقسام جنس کابینت آشنا می کنیم:

کابینت
کابینت

مزایا و معایب کابینت PVC

پی وی سی (PVC) نوعی پلاستیک محسوب می شود که با ورق های نسبتاً ضخیم آن (بین 1.5 تا 2 سانتی متر) بدنه کابینت و کمدها ساخته می شود و عموما رنگ سفید دارد. در صنعت کابینت، این متریال را در ساخت بدنه اطرافِ سینک ظرفشویی استفاده می کنند. چرا که این ماده کاملاً ضدآب است و می‌توانند خیلی از مشکلات کابینت های آشپزخانه را که ناشی از رطوبت هست به وسیله آن کنترل کنند.

PVC در صنعت دکوراسیون کجا استفاده زیادی دارد؟  با توضیح بالا احتمالاً درست حدس زدید! هرجایی که نیاز باشد دکوری داشته باشیم که خیلی مقاوم به رطوبت باشد مثل کمد‌های استخرها، روشویی‌های کابینتی، کمدهای حمامی، آزمایشگاه‌ها و غیره.

اما سوال اصلی این است که: آیا کل یک کابینت آشپزخانه را هم با پی وی سی (PVC) می سازند؟

جواب:

معمولاً نه. چون این متریال نسبتاً گرون بوده و از طرفی رنگ بندی و طرح های خیلی زیبایی نسبت به ام دی اف و های گلاس و چوب ندارد. اما طی سال های اخیر تکنولوژی و تنوع ساخت ورق های پی وی سی پیشرفت کرده و دیگر فقط طرح های کاملاً سفید تولید نمی شود.  بنابراین میشود با همین ورق های پی وی سیِ رنگی یا طرح دار کل یک کابینت را ساخت و بعضی ها هم متناسب با شرایط این تصمیم را می گیرند.

مهمترین نقص کابینت های PVC در برابر کابینت های چوبی، مصنوعی بودن آنها و آسیب رسانی آنها به محیط زیست به دلیل تجزیه ناپذیری شان است. ورق های پی وی سی دارای طرح ها ورنگ های متنوعی هستند و نیازی به رنگ آمیزی ندارند. نگهداری کابینت پی وی سی به مراتب ساده تر از کابینت چوبی است. ساخت و نصب آنها در مقایسه با کابینت چوبی ساده تر و کم هزینه تر است.

کابینت
کابینت

مزایا و معایب کابینت MDF

کابینت های ام دی اف (MDF) به علت قیمت مناسب نسبت به کابینت های چوبی و کابینت های روکش چوب و همین طور مقاوم بودن آنها در برابر رطوبت، امروزه در اکثر خانه ها مشاهده می شود. برخی از مزایای این کابینت ها:

  1. هزینه پایین: برجسته ترین مزیت کابینت ام دی اف (MDF) قیمت آن است. از آنجایی که ام دی اف (MDF) از فیبرهای چوبی، موم و رزین ساخته شده است، ارزان تر از کابینت های تمام چوب، استیل زنگ نزن و سایر جنس های کابینت هستند. بنابراین اگر می خواهید کابینت های آشپزخانه تان را با هزینه مناسبی نونوار کنید، کابینت های ام دی اف گزینه ایده آلی است.
  2. تمیزکاری آسان: از آنجایی که سطح کابینت های ام دی اف (MDF) از لایه نازک وینیل تشکیل شده است، به راحتی تمیز می شوند. بیشتر لکه ها را می توانید با اسفنج یا یک تکه پارچه نرم و آب پاک کنید. برای لکه های مقاوم تر، می توانید به اسفنج تان کمی شوینده خانگی غیر ساینده اضافه کنید. با وجود این، از به کار بردن شوینده های قوی که حاوی مواد نفتی، الکلی یا استون هستند، خودداری کنید زیرا ممکن است به سطح کابینت آشپزخانه آسیب برسانند. پس از پاک کردن لکه، کابینت را با دستمال کاغذی خشک نمایید تا از آسیب های ناشی از رطوبت جلوگیری شود.
  3. بدشکل و دچار انحراف نمی شوند: برخلاف کابینت های چوبی، کابینت های ام دی اف (MDF) مستعد تاب برداشتن و انحراف نیستند. در کابینت هایی که تاب بر می دارند، درب کابینت به خوبی بسته نمی شود، طبقه ها نامتقارن می شوند و حتی شاید ظاهری غیرجذاب و نامتقارن پیدا کنند. اگر کابینت های چوبی در محیط بسیار مرطوب استفاده شوند، احتمال دارد که این مشکلات پیش بیاید. کابینت های ام دی اف (MDF) جایگزین ایده آلی برای آب و هوا و یا فضای بسیار مرطوب هستند زیرا دیگر لزومی ندارد که نگران بدشکل شدن یا آسیب ناشی از رطوبت باشید.
  4. کابینت
    کابینت

و این نوع کابینت ها دارای معایبی نیز هستند از جمله:

  1. نیاز به مراقبت بیشتر در نگهداری: کابینت های ام دی اف در شرایط عادی از دوام مناسبی برخوردارند. اما کافیست دچار خراشیدگی یا تورفتگی شود تا تمام کابینت در معرض آسیب قرار گیرد. زیرا آسیب پذیرترین بخش آن یعنی مغز ام دی اف در مجاورت عوامل آسیب رسان قرار می گیرد. کابینت های آشپزخانه ام دی اف معمولاً قابل تعمیر نیستند، بنابراین بسیار مهم است که حواستان باشد دچار کوچک ترین شکاف یا ضربه ای نشوند. با وجود این، بعضی از آسیب ها معمولا اجتناب ناپذیرند و در نتیجه کابینت های ام دی اف در مقایسه با کابینت های چوبی، فلزی و سایر جنس های کابینت در مدت زمان کوتاه تری نیاز به تعویض پیدا می کنند.
  2. حساس به حرارت: کابینت های ام دی اف (MDF) بسیار به حرارت و گرما حساس هستند. اگر کابینت های ام دی اف را در مجاورت اجاق گاز قرار دهید، ممکن است حباب، برجستگی و یا پوسته پوسته شدن را در آنها مشاهده کنید زیرا به سطح وینیل آسیب می رسد. همچنین، کابینت های ام دی اف رنگ شده اگر در مجاورت منبع گرما نصب شوند ممکن است کمی رنگ پریده گردد و یا هاله ی زرد نه چندان زیبایی را به خود بگیرد.
  3. ناسازگار با محیط های مرطوب: اگرچه اغلب کابینت های ام دی اف تا حدی در مقابل رطوبت مقاوم هستند؛ اما در هر صورت چوب نهایتاً در مقابل آب ضعیف است و در صورت نگهداری دائمی در مناطق و محیط های مرطوب می تواند منشاء و خوراک حشرات موذی مثل سوسک و… شود و کاملاً غیر بهداشتی باشد. بنابراین در صورتی که محیط مد نظر شما دارای چنین شرایطی است بهتر است قبل از ساخت کابینت اطلاعات کافی در این موارد بدست آورید.

مزایا و معایب کابینتهایِ های گلاس

کابینت هایگلاس، در واقع نمونه ای پیشرفته تر از کابینت ام دی اف، با روکش براق است. روکش براق های گلاس، از متریال پلاستیک براق و شیشه ای مانند تشکیل شده است که به آن پلکسی گلاس گفته می‌شود. صیقلی بودن و براق بودن کابینت های گلاس باعث می شود، این نوع کابینت در منزل شما درخشش و زیبایی بیشتری داشته باشد. ورق کابینت هایگلاس، در ایران و خارج تولید می شود. برای ارزیابی کیفیت آن، با انداختن یک چراغ قوه بر روی سطح کابینت، میزان موج ها و نواقص روی آن را با دقت کنترل کنید. کابینت های گلاس مرغوب باید کاملا صاف، بدون موج، کاملاً براق و یکدست باشد. کابینت های گلاس چند ویژگی قابل توجه دارد که باعث شده طرفداران این نوع کابینت در بازار کم نباشد:

  1. کابینت های گلاس به دلیل براق بودن، باعث بازتاب نور بیشتری نسبت به سایر انواع کابینت دارد. در واقع شما با انتخاب کابینت های گلاس، منبع نور دیگری به جز پنجره و چراغ ها خواهید داشت. اگر آشپزخانه کم نوری دارید، به شما پیشنهاد می دهیم از کابینت های گلاس استفاده کنید تا نور آشپزخانه شما دو چندان شود.
  2. کابینت هایگلاس تنوع رنگ و طرح نسبتا بالایی دارد و شما می توانید از کابینت های گلاس متناسب با انواع دکوراسیون های منزل استفاده کنید.
  3. قیمت کابینت های گلاس مقرون به صرفه است و چندان گران نیست.
  4. طرح های کابینت های گلاس معمولا از نوع کابینت مدرن هست.
  5. نگهداری کابینت هایگلاس از نظر تمیز کاری، آسان است.
  6. کابینت
    کابینت

در کنار زیبایی و درخشندگی، مشکلات کابینت های گلاس رو باید به خوبی شناخت:

  1. امکان آسیب ناشی از رطوبت: مغزی ورق های گلاس از جنس ام دی اف است. این یعنی اشکالات مربوط به رطوبت در کابینت ام دی اف در کابینت های گلاس (High Gloss) هم کم و بیش صدق می‌کند (البته مقداری کمتر).
  2. تیزی لبه‌ها: در طرح های حجمی و کنج‌ها و گوشه‌هایی که قطعات برش خورده های گلاس (High Gloss) با روش اتصال فارسی بر به هم متصل می‌شوند، تیزی قابل ملاحظه‌ای بوجود می آید که ممکن است آسیب‌زننده باشد. البته این اشکال در کابینت‌های ام دی اف (MDF) هم بچشم می‌خورد که با سنباده کاری گوشه ها کمی مرتفع می شود اما به خاطر نوع متریالِ های‌گلاس میزان تیزی در این نوع بیشتر است و نمی توانیم این محل را سنباده بزنیم چون به زیبایی هایگلاس ضربه می زند.
  3. لک پذیری: هایگلاس (High Gloss) در اثر تماس دست یا هر عامل لک کننده، لک را به دلیل سطح براقش به خوبی نشان می دهد که این می‌تواند برای مصرف کننده به خصوص خانم‌ها کمی دردسر ساز باشد. البته این مشکل حادی نیست و خودش به نوعی باعث خیر است که کابینت را بطور مرتب تمیز نگه داریم. لک پذیری «های گلاس» های تیره بیشتر است.
  4. خش پذیری: تماس مدام جسم های سخت یا حتی نیمه سخت با های گلاس (High Gloss) می‌تواند روی لایه بیرونی آن اثر بگذارد و باعث ایجاد لک و خش بشود. حتی این پدیده در اثر تماس زیاد ناخن (مثلا در اطراف دستگیره‌ها) محتمل هست بوجود آید. البته در اینجا کیفیت جنس متریال های گلاس و لایه پلکسی گلاس که روی ورق استفاده می‌شود اهمیت خیلی خیلی زیادی دارد. هر چه جنس ورق «های گلاس» (High Gloss) مرغوب‌تر، کیفیت و عمر مفید بیشتر.
  5. ورق یک طرفه: ورق‌های هایگلاس معمولاً یک طرفه هستند (یعنی فقط از یک سمت های گلاس محسوب می‌شوند و سمت دیگه ورق لایه پلکسی گلاس ندارد) و برای جاهایی که باید هر دو سمتِ کار ظاهر شکیل و زیبایی داشته باشد، باید از دو ورق استفاده کرد. (دوبل کردن قطعه) این عمل هزینه‌ و ضخامت کار رو زیاد می‌کند.
  6. خارجی یا ایرانی: کیفیت تولید ورق‌های های گلاس (High Gloss) کاملاً بستگی به کیفیت متریال‌های خام، تکنولوژی و دقت ساخت کارخانه تولیدی دارد و نمی‌شود آنطور که در بازار تا حدی شهرت دارد گفت کلاً خارجی‌ها بهتر از ایرانی‌ها هستند. اما پیشنهاد می کنیم ورق های ساده را از برندهای مطمئن‌تر انتخاب کنید چون در ورق های «های گلاس» ساده که طرح خاصی ندارند، عیب‌های سطح ورقِ های گلاس خیلی بیشتر به چشم می آید.

مایلید چه نوع کابینتی داشته باشید؟

یکی از فاکتور های مهم در دکوراسیون داخلی منزل و آشپزخانه، کابینت است. امروزه انواع مدل های کابینت با رنگ های متنوع طراحی و ساخته می شود که هر کدام می توانند مورد انتخاب قشر خاصی از مردم قرار گیرند. با توجه به اطلاعاتی که تا اینجا از کابینت های مختلف گرفته اید، می توانید باتوجه به نیاز و شرایطتان بهترین گزینه را انتخاب کنید و از استفاده از آن لذت ببرید.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید