نصب شیشه اسپایدر

0
763
نصب شیشه اسپایدر

نصب شیشه اسپایدر : شیشه اسپایدر در نمای اسپایدر استفاده می شود که نوعی نمای مدرن مورد استفاده در ساختمان‌ هاست که در آن‌ ها شیشه با کمک اتصالات نقطه‌ ای به سازه پشتیبان خود متصل می گردد. شیشه اسپایدر تنها گزینه‌ ی ممکن برای طراحی نمای خارجی ساختمان‌ های اداری و یا مسکونی به صورت گسترده و باز می‌ باشد. از شیشه‌ ی اسپایدر می‌ توان به عنوان سازه‌ ی پشتیبان برای دیگر طراحی‌ ها برای نمای خارجی استفاده کرد. شیشه‌ های اسپایدر به وسیله‌ ی ابزار مخصوص اسپایدری یا عنکبوتی به یکدیگر متصل می‌ شوند و نمای خارجی ساختمان را تشکیل می‌ دهند. شیشه‌های اسپایدر دارای تنوع بسیاری زیادی در طرح و شکل هستند. هم‌ چنین این نوع نماها، از نظر ایمن بودن و تأمین امنیت ساختمان در بالاترین درجات قرار دارند.

نصب شیشه اسپایدر در چه اماکنی امکان پذیر است؟

در نمای اسپایدری هیچ سازه افقی یا عمودی دیده نمی‌ شود. تنها شیشه‌ هایی شکیل و فوق العاده شیک در ساختمان به چشم می‌آیند. نصب شیشه اسپایدر در ساختمان‌ های تجاری و اداری با استقبال زیادی روبرو شده است. همه فروشگاه‌ ها و مغازه‌ های لوکس از این سازه استفاده می‌ کنند. دلیل این محبوبیت حذف سازه آهنی و آهن کشی در هنگام نصب نمای شیشه‌ ای است. هر نوع ساختار و طرحی را می‌ توان با شیشه سکوریت و شیشه لمینت اجرا کرد. محدودیتی در طراحی نما و دهنه مراکز تجاری با استفاده از این شیوه وجود ندارد. حتی سازه‌ های شیشه‌ ای بزرگ را می‌ توان با استفاده از شیشه اسپایدر کار کرد.

نصب شیشه اسپایدر
نصب شیشه اسپایدر

ویژگی های شیشه اسپایدر

  • شیشه اسپایدر به دلیل نشکن بودن در برابر طوفان بسیار مقاوم است و هم چنین دارای عایق حرارتی و صوتی نیز می باشد.
  • نمای شیشه اسپایدر معمولا در نمای وزارت خانه ها، هتل ها، فرودگاه ها و ساختمان های اداری مورد استفاده قرار می‌ گیرد.
  • فنا‌وری مورد استفاده برای اتصال پانل‌ های شیشه‌ ای با استفاده از اتصالات اسپایدر از فولاد ضدزنگ می‌ باشد؛ پانل‌ ها به‌ صورت تک جداره با عایق حرارتی می باشند و به صورت های ثابت و کشویی نصب می شوند تا در صورت ضرورت باز شوند.
سه قسمت اصلی نمای اسپایدر

شیشه

برای افزایش ضریب امنیت در نمای شیشه اسپایدر در هنگام وقوع سوانح خاص شیشه لمینیت بکار گرفته می­ شود. شیشه لمینت از دو یا چندلایه شیشه تشکیل‌ شده است که در بین هر لایه، طلق PVB قرار دارد. در صورت شکسته شدن شیشه لمینت، لایه PVB میانی، مانع از پاشیده شدن قطعات خرد شده به اطراف می‌ شود و به‌ بیان‌ دیگر لایه مذکور با چسبیدن به قطعات شیشه شکسته شده، آن‌ ها را در کنار هم قرار می دهد و در این صورت خطر آسیب و جراحت به میزان بسیار زیادی کاهش پیدا می‌ کند. دقت در اندازه­ گیری، نصب و اجرای نمای اسپایدری بسیار مهم است زیرا کوچکترین اشتباه در محاسبات عواقب سنگینی بدنبال دارد.

در نمای شیشه های اسپایدر به منظور اجرای درست آ­ب ­بندی باید سیستم دائما تحت نظر و کنترل باشد و هم چنین برخلاف نماهای دیگر مانند نمای کرتین وال که محاسبات آنها نیاز به نرم افزارهای ساده دارد برای انجام محاسبات مربوطه به نمای اسپایدری به مهندسین عمران نیاز است.

نصب شیشه اسپایدر
نصب شیشه اسپایدر

سازه نگه دارنده

با توجه به نوع طراحی نما و سیستم انتقال بار آن سازه نگهدارنده می تواند تغییر کند. در برخی موارد از لوله های عمودی در جهت تحمل با استفاده می شود و گاهی نیز از طریق سیستم کابلی بار مرده نما را منتقل می کنند. اینکه از چه نوع سازه ای استفاده شود به نیاز کارفرما و طراحی مهندس عمران مربوط می شود.

قطعات اسپایدر

این قطعات در واقع وظیفه متصل کردن شیشه به سازه نگه دارنده را بر عهده دارند. یراق آلات نمای اسپایدر اشکال مختلفی دارد که علاوه بر تنوع در ظاهر، از نظر میزان انتقال نیرو به سازه نیز متفاوت عمل می کنند. این قطعات شامل روتل و کانکتور است.

انواع نمای اسپایدر

انواع نمای اسپایدری که در سازه ها بکار می رود را می توان در سه دسته کلی زیر طبقه بندی کرد

نمای اسپایدر لوله ای

این نوع از نمای اسپایدر شیشه ای توسط لوله هایی از جنس استیل پشتیبانی می شود. تا در برابر ارتعاشات و وزش باد و.. استحکام کافی را داشته باشد. لوله های استیل و قطر آن ها لازم است توسط مهندسان اجرایی به طور دقیق برآورد شود.

نمای اسپایدر کابلی

در نمای اسپایدر کابلی یا خرپا شیشه های سکوریت توسط کابل های معلق و اتصالات عنکبوتی به یکدیگر متصل می شود. از آنجایی که این کابل ها پشتیبان این سازه شیشه ای هستند و برای تامین امنیت کافی و استاندارد در این نوع سازه نیازمند محاسبات بسیار دقیق و پیچیده است ، نمای اسپایدر کابلی نسبت به سایر نماهای شیشه ای کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. اما در عین حال نمای یکدست تری از شیشه را بوجود می آورد.

نمای اسپایدر فین گلس

در نمای اسپایدر فین گلس تیغه های شیشه ای جایگزین لوله های استیل و کابل ها میشود و این تیغه های شیشه ای به عنوان سازه پشتیبان از شیشه های سکوریت در برابر نیروهای وارد شده به سازه پشتیبانی می کنند. اتصال شهشه های سکوریت به تیغه های شیشه ای توسط یراق الات استیل انجام می شود که نیازمند محاسبات دقیق است.

نصب شیشه اسپایدر
نصب شیشه اسپایدر

اجرای نمای اسپایدری

نقشه برداری

حساسیت کار و لزوم دقت زیاد در اجرا مستلزم اندازه گیری های دقیق می باشد. این امر ضرورت نقشه برداری دقیق را نشان میدهد. قبل از شروع کار می بایست تیم نقشه بردار در محل حضور پیدا کنند و همه جوانب را سنجیده و زاویه های دقیق و ابعاد دقیق را برداشت نمایند. با توجه به سوراخکاری روی شیشه ها چند میل خطا هم میتواند باعث بروز مشکلات عمده گردد.

ترسیم نقشه ها

حال نوبت به این رسیده که ابعاد و اندازه های برداشتی را بر روی کاغذ آورده و تبدیل به نقشه های ازبیلت نماییم. در این مرحله ابعاد دقیق شیشه ها، محل ستون ها، جای سوراخ ها و هرچه برای زیرسازی احتیاج هست مشخص می گردد.

شروع مرحله زیرسازی

با توجه به نوع ستون ها (پایپ، فین گلس، نیم فین، قوطی و …) زیرسازی مناسب انجام می گردد. پس از آن ستون ها با رعایت فواصل استاندارد جاگذاری می گردد. پس از این مرحله امکان انجام مراحل نازک کاری پروژه مهیا می گردد.

نصب قطعات اسپایدر بر روی ستون ها

هر نوع ستونی که برای اجرای کار در نظر گرفته شده باشد قطعات مخصوص به خود را دارد. به عنوان مثال در اسپایدر پایپ که بسیار رایج هم هست از اتصال پیچ و مهره استفاده می گردد یا اگر از ستون آهن استفاده شود معمولا از قطعاتی که روی سازه جوش می شوند استفاده می گردد. در این مرحله کلیه قطعات با رعایت ضوابط خاص روی سازه نصب می گردد.

نقشه برداری مجدد

در این مرحله مجدد مراحل اندازه برداری کنترل می گردد و نقشه ازبیلت ستون ها ترسیم می گردد. با توجه به خطای نیروی انسانی و شرایطی که هنگام اجرا در محل کارگاه پیش می آید ضرورت این کار بیشتر نمایان می گردد. پس از این مرحله قطعا محل سوراخها و ابعاد شیشه دچار کمی تغییرات می گردد که این ابعاد جدید مبنای کار ما برای شروع پروسه تولید شیشه می شود.

تولید شیشه

طبق ابعادی که در نقشه برداری مجدد به دست آمد نقشه تولید شیشه ها تهیه شده و برای تولید به کارخانه ارسال می گردد. شیشه مناسب برای نماهای اسپایدر معمولا از دولایه شیشه سکوریت تشکیل می گردند که توسط طلقی به ضخامت ۱٫۵۲ میلی متر با یکدیگر لمینیت شده اند. با توجه به اینکه بزرگترین مزیت نماهای اسپایدر ابعاد بزرگ شیشه ها می باشد؛ لذا ضرورت انجام عمل سکوریت در شیشه ها به شدت احساس می گردد.

نصب شیشه اسپایدر
نصب شیشه اسپایدر

نصب شیشه اسپایدر

پس از آماده سازی شیشه ها و ارسال آن به محل کارگاه پروسه نصب شیشه ها شروع می شود. قطعات اسپایدر در داخل شیشه ها فیکس شده و سپس رگلاژ می شود.

شیشه‌ هایی که در این نوع طراحی از آن‌ ها استفاده می‌ شود دارای مدل‌ ها و ضخامت‌ های مختلفی هستند. معمولاً شیشه‌ های اسپایدری دارای قطر های ۱۲، ۱۵ یا ۱۹ میلی متری می‌ باشند. برای کاهش بار مرده بر روی ساختمان‌ ها معمولاً از شیشه‌ هایی با ضخامت ۱۵ میلی‌ متر و کم‌ تر استفاده می‌ شود. البته در مقایسه با انواع دیگر طرح‌ ها و مدل‌ ها برای نمای ساختمان، شیشه اسپایدر دارای پایین‌ ترین وزن می‌ باشد که از این نظر نیز برای هر ساختمان و برجی انتخابی مناسب تلقی می‌شود. برای پشتیبانی از سازه‌ ی شیشه اسپایدر بایستی از خود ساختمان کمک گرفت. در مواردی که ارتفاع ساختمان بسیار بلند است، میله‌ های فولادی برای ساپورت کردن شیشه‌ های اسپایدر بر روی ساختمان نصب می‌شود. برای طراحی سیستم انتقال بار و ساپورت شدن شیشه‌ های اسپایدر از راه‌ های مختلفی استفاده می‌ شود. استفاده از خرپاهای فلزی، کابل و اسپیس فریم از جمله این راه‌ ها می‌ باشد که از این بین، محاسبات مربوط به خرپاهای فلزی ساده تر است، به همین دلیل استفاده از آن‌ها متداول‌ تر می‌ باشد. در مقابل استفاده از کابل با این که محاسبات پیچیده‌ تری دارد، اما زیبایی ظاهری دوچندانی نسبت به بقیه داراست.

برای کنار هم قرار گرفتن شیشه‌ ها نیز پنجه‌های مختلفی وجود دارد؛ پنجه‌های ۴ پایه، ۲ پایه و تک‌ پایه از انواع مختلف و انتخاب‌ های موجود برای پنجه‌ ها می‌ باشد.

شاید مهم‌ ترین ویژگی‌ ای که باعث پرطرفدار و محبوب شدن شیشه اسپایدر شده است، سادگی و زیبایی فوق‌ العاده بالای آن باشد. شیشه اسپایدر با شفافیت یکپارچه و چشم‌ نوازی که به نمای ساختمان اضافه می‌ کند، کیفیت ظاهری آن را چندین برابر بیش‌ تر می‌ کند؛ به طوری که در برابر هر نوع نمای خارجی دیگری برجسته‌ تر و شکیل‌ تر جلوه می‌ کند. هم چنین اجرا و نصب آن بسیار ساده است و جزییات زیادی برای نصب آن وجود ندارد. البته نکته‌ ای که باید به آن دقت داشت این است که پیش از نصب و در مرحله‌ ی طراحی، به محاسبات دقیق و پیچیده‌ ای نیاز است که باید به دست مهندسین با تجربه و زبر دست صورت بگیرد. هم چنین نگهداری و کنترل آن نیاز به سرپرستی مداوم دارد. این‌ها تنها نکات نسبتاً منفی در این نوع نمای ساختمانی است که البته در مقابل مزایای بی‌ نهایت و زیبایی ظاهری بی‌ نظیر آن خیلی مهم به نظر نمی‌ آید.

نصب شیشه اسپایدر
نصب شیشه اسپایدر

تمامی اجزای شیشه‌ های اسپایدری با استحکام بسیار بالا تولید می‌ شوند و تقریباً قابلیت اجرای تمامی خواسته‌ های مشتری بر روی آن‌ ها ممکن و مهیا می‌ باشد. همان طور که پیش از این نیز اشاره شد، خود شیشه اسپایدری می‌ توان به عنوان یک سازه‌ ی پشتیبان برای قرار دادن اجزای دیگری بر روی نمای خارجی ساختمان عمل کند.

سیستم شیشه اسپایدری تا 30 درصد هزینه های پرت شیشه را که عموما به دلیل سوراخکاری بر روی شیشه ایجاد می شود را کاهش می دهد در واقع هنگامی که شما مجبور نباشید برای اتصال شیشه بر روی سازه اسپایدر آن را سوراخ کاری نمایید خود به خود هزینه های مربوط به استفاده از رینگ و بوتیل و همچنین پرت شیشه ناشی از سوراخکاری از بین می رود. برخلاف سایر سیستم های شیشه اسپایدر که نمی توان در آن ها بازشو تعبیه نمود می توان با استفاده از یراق آلات مربوطه باز شو هم کار کرد و بهترین سیستم برای دو پوسته کردن نمای ساختمان می باشد.

آب بندی

پس از رگلاژ کامل شیشه ها درز بین آنها می بایست پوشش داده شود. این کار طبق سلیقه کارفرما می تواند با انواع چسب سیلیکون، لاستیک و یا ورق استیل انجام گیرد.

نصب شیشه اسپایدر
نصب شیشه اسپایدر

قیمت نصب شیشه اسپایدر

در برآورد قیمت نصب شیشه اسپایدر فاکتور هایی از قبیل ابعاد سازه، نوع شیشه سکوریت و ابعاد مورد نیاز، اتصالات عنکبوت مورد نیاز و نوع سازه پشتیبان آن بستگی دارد. اما مهم ترین عاملی که در این میان تعیین کننده است ابعاد پروژه و میزان سختی اجرای نمای اسپایدری آن می باشد. در نتیجه برای اطلاع دقیق از هزینه ها با شماره تماس بالای صفحه تماس حاصل کنید تا کارشناسان تیم مهندسی ساز شما را راهنمایی کنند.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید