جواز ساخت ساختمان

1
143
جواز ساخت ساختمان
جواز ساخت ساختمان

جواز ساخت ساختمان

وقتی می خواهید موفقیت خود را ارزیابی کنید، ببینید چه چیزی را از دست داده اید که این را به دست آورده اید.

جواز ساخت ساختمان: مسکن همواره یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های بشری بوده است و انسان‌ها در طول تاریخ برای ساخت مسکن تلاش‌های زیادی کرده‌‌اند. ساخت مسکن در دوره‌های گذشته کار چندان دشواری نبود؛ تنها کافی بود که افراد زمینی را از آن خود داشته باشند و با استفاده از سازه‌های بسیار ساده سرپناهی برای خود فراهم کنند. ساخت و ساز در دوران گذشته بیش‌تر از همه چیز به تلاش خود افراد بستگی داشت و برای این کار نیازی نبود که از کسی اجازه بگیرند.اما به تدریج با گسترش شهرها و افزایش جمعیت، وجود نهاد‌ها و سازمان‌ها برای ساماندهی ساخت و ساز نیاز بود. این ضرورت به‌ خصوص با به وجود آمدن سبک زندگی آپارتمان‌نشینی اهمیت بیشتری پیدا کرد؛ زیرا زندگی افراد از طریق خانه‌هایی که بر روی هم قرار گرفته‌اند به یکدیگر گره خورده است. به همین خاطر افراد برای ساخت و ساز نمی‌توانند به طور دلخواه هر کاری را که خواستند انجام دهند و نیاز است تا ساخت و ساز تحت نظارت نهادهایی انجام شود. امروزه شهرداری‌ها مهم ‌ترین مراکز نظارت بر ساخت و ساز در تمام نقاط دنیا هستند. هر ملکی که بخواهد ساخته شود باید در ابتدا مجوزهای مربوطه را از شهرداری دریافت کند. به همین خاطر نیاز است قبل از قدم گذاشتن در راه ساخت و ساز به نکاتی که باید در این راه رعایت کنید آشنا باشید. از تهیه نقشه‌ی معماری تا گرفتن گواهی پایان کار. فرآیندهای مربوط به این مجوزها گاه چنان پیچیده است که باعث سردرگمی افراد می‌شود. این سردرگمی به خصوص برای ساکنان شهرهای بزرگ‌تر بیشتر اتفاق می‌افتد، چون احتمالاً باید فرآیند‌های بیشتری را برای دریافت مجوزهای مربوطه طی کنند.

جواز ساخت ساختمان
جواز ساخت ساختمان

مجوزهای ساختمان: برای ساخت بنایی نو نیاز به در دست داشتن مجوز های لازم برای عملیات ساختمانی هستید . به طور معمول بهتر است که در فصول سرد سال برای مراحل اولیه و گرفتن مجوز های لازم اقدام نمایید که بتوانید در فصول گرم و معتدل سال عملیات ساخت و ساز را شروع کنید.

محافظت از ساختمان با اخذ جواز ساخت: اینگونه است که بسیاری از مالکان خانه درباره مجوزهای ساختمانی فکر می کنند. یک فاجعه طبیعی می تواند واقعیت این ماجرا را آشکار کند، تا به اهمیت داشتن مجوز پی ببرید. پروانه یا مجوز ساخت ساختمان می تواند جان شما را نجات دهد. همچنین می تواند نقش مهمی در محافظت از ارزش خانه شما داشته باشد. پروانه یا مجوز ساختمانی روشی است که به وسیله ی آن شهرداریها کدهای ساختمانی خود را اجرا می کنند. دولت های محلی این کدها را به منظور اطمینان از اینکه کلیه ساختمانها از حداقل استانداردهای ایمنی و ساختاری برخوردار باشند، اتخاذ می کنند. آنها با معرفی روش ها و مصالح ساختمانی جدید ، مجوزها را هر چند سال یک بار به روز می کنند.

* نکته * هر ملکی که بخواهد ساخته شود باید در ابتدا مجوزهای مربوطه را از شهرداری دریافت کند. به همین خاطر نیاز است قبل از قدم گذاشتن در راه ساخت و ساز به نکاتی که باید در این راه رعایت کنید آشنا باشید. از تهیه نقشه‌ی معماری تا گرفتن گواهی پایان کار. یکی از نکات مهم قبل از ساخت و ساز برای اخذ جواز ساخت اطلاع از وضعیت طرح های شهری است.

ساخت مسکن و اطلاع از وضعیت طرح های شهری: احتمالاً شما هم این جمله را زیاد شنیده‌اید که این خانه درون طرح قرار دارد! منظور از این طرح، همان طرح تفصیلی مسکن است که توسط شهرداری‌ها برای هر شهر تنظیم شده است. در برخی از شهرها به ویژه شهرهای بزرگ برای مناطق مختلف شهر شرایط معینی برای ساخت و ساز وجود دارد که باید بر اساس آن عمل کرد. مثلاً در تهران طرح تفصیلی مسکن قوانین مربوط به ساخت و ساز در هر نقطه را مشخص کرده است. به این ترتیب شرایط ساخت و ساز در یک منطقه‌ی شمالی از تهران با یک منطقه‌ی جنوبی این شهر متفاوت است. این تفاوت برای تمام مناطق برحسب شرایط آن منطقه وجود دارد و بر اساس آن دستورالعمل‌هایی نوشته شده که باید توسط پیمانکاران ساخت و ساز رعایت گردد.

برای ملکتان نقشه بکشید: بعد از اینکه خیالتان از این موارد راحت شد، باید یک نقشه از جزییات ملکی که می‌خواهید بسازید تهیه کنید که اصطلاحاً به آن نقشه‌ی معماری گفته می‌شود. این نقشه توسط مهندسان طراحی می‌شود و جزئیات دقیق بنایی که قصد ساخت آن را دارید، در آن خواهد آمد. وجود این نقشه قبل از ساخت و ساز ضروری است و پس از رسم آن می‌توانید ساخت و ساز را شروع کنید. یکی از هزینه‌های که باید بپردازید هزینه‌های مربوط به عوارض ساخت و ساز است که هزینه‌های نسبتاً قابل توجهی هم هستند. در طول این مدت ممکن است کارشناسان شهری نسبت به نقشه‌ی ساختمان و همچنین رعایت اصول بهینه‌ سازی انرژی و اصول ایمنی ساختمان نکاتی را به شما گوشزد کنند که حتماً باید آن‌ها را مد نظر قرار دهید تا در هنگام دریافت گواهی پایان کار ساختمان به مشکلی بر نخورید.

اخذ جواز ساخت
اخذ جواز ساخت

چگونه اقدام به دریافت جواز اولیه ساخت مسکن خود کنیم؟ اگر ملک شما جزو بافت فرسوده باشد، باید برای ساخت مسکن قبل از هر چیز به شهرداری شهر خود مراجعه کنید. در تهران نیز دفترهای خدمات الکترونیک شهر در مناطق مختلف وجود دارند که شهروندان می‌توانند برای تشکیل پرونده به آنجا مراجعه کنند. برای تشکیل پرونده‌ی مربوط به دریافت مجوز اولیه‌ی ساخت و ساز ، اصل و کپی سند ملک، کارت شناسایی مالک و برگه‌ی تسویه حساب عوارض شهرداری مدارکی هستند که باید آن‌ها را همراه خود داشته باشید. بعد از تشکیل پرونده باید منتظر بمانید تا کارشناسان برای بررسی مشخصات ملک شما در آن محل حضور پیدا کنند. با حضور کارشناسان جزئیاتی مانند متراژ، عرض گذر و سایر مشخصات ملک با سند مطابقت داده می‌شود و آن‌ها به شما خواهند گفت که مجاز هستید چگونه ملکی را بسازید. برخی از ساختمان‌ها برحسب متراژ زمینی که دارند، تنها می‌توانند حداکثر تا ۴ طبقه ساخته شوند. اما اگر متراژ زمین بر حسب شرایط ذکر شده در ضوابط ساخت و ساز، استاندارد باشد، می‌توان تعداد طبقات را به بیشتر از ۴ طبقه افزایش داد. اگر تمام مراحل اولیه را بر طبق برنامه پیش رفته باشید برای دریافت مجوز ساخت و ساز ، به مشکلی بر نخواهید خورد. باید توجه داشته باشید که مجوز ساخت و ساز از اعتبار اجرایی برخوردار است؛ به عبارت دیگر شما از این مجوز فقط می‌توانید برای مدت معینی استفاده کنید که معمولاً اعتبار آن دو سال است. در طول این دوسال می‌توانید برای ساخت مسکن مورد نظر اقدام کنید در غیر این صورت اعتبار مجوز شما باطل خواهد شد. همچنین برای ساخت و ساز به شما زمان مشخصی به عنوان فرصت داده می‌شود که اگر در طول آن مدت نتوانید ساخت و ساز را به اتمام برسانید باید عوارض ناشی از تأخیر را نیز بپردازید.

*** به یاد داشته باشید، که دلایل متعددی برای اخذ جواز ساخت وجود دارد اما مهمترین آنها اطمینان از ساخت و ساز قانونی و براساس مشخصات فنی و شهرسازی برابر آیین نامه ها و ضوابط طرح جامع شهر، بهره مندی از تسهیلات بانکی ، بیمه شدن کلیه عوامل دخیل در ساخت وساز در صورت بروز حوادث ساختمانی ، جلوگیری از بروز حوادث ساختمانی برای ساختمانهای مجاور به دلیل حضور ناظرین ساختمانی و ارائه راهکار و راهنمایی های لازم ، صرفه جویی در هزینه های ساخت و ساز به دلیل استفاده از تجارب فنی و مهندسی در هنگام طراحی و نظارت است.*** سپاس

1 نظر

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید