گرفتن جواز ساخت

7
15129
گرفتن جواز ساخت
گرفتن جواز ساخت

گرفتن جواز ساخت

ستاره ها بدون تاریکی نمی توانند بدرخشند.

گرفتن جواز ساخت : جواز یا پروانه ساخت ساختمان سندی می باشد که بایستی قبل از شروع کار توسط شهرداری صادر شود انجام هرگونه عملیات ساخت وساز بدون پروانه ساختمانی خلاف قانون بوده و شهرداری ها و سایر مراجع کنترل ساختمان موظف به جلوگیری از ادامه ساخت و ساز ساختمان های بدون جواز می باشند.

اخذ پروانه ساختمان دلایل متعددی دارد، که به برخی از آنها می پردازیم : اطمینان از ساخت و ساز قانونی و براساس مشخصات فنی و شهرسازی برابر آییننامه ها و ضوابط طرح جامع شهر ، بهره مندی از تسهیلات بانکی ، بیمه شدن کلیه عوامل دخیل در ساخت وساز در صورت بروز حوادث ساختمانی ، جلوگیری از بروز حوادث ساختمانی برای ساختمانهای مجاور به دلیل حضور ناظرین ساختمانی و ارائه راهکار و راهنمایی های لازم ، صرفه جویی در هزینه های ساخت و ساز به دلیل استفاده از تجارب فنی و مهندسی در هنگام طراحی و نظارت.

گرفتن جواز ساخت
گرفتن جواز ساخت

تجارب فنی و مهندسی در هنگام طراحی و نظارت.

امروزه به جای گرفتن مجوز ساختمان ، دفترچه های «شناسنامه» ساختمان که پروانه و نداشتن خلاف و پایان کار را توام شامل میشود توسط شهرداری در اختیار متقاضیان قرار داده می شود. که این شناسنامه های ساختمان شامل اطلاعاتی از جمله :

هویت هر ساختمان و بیوگرافی آن به طور کامل با ذکر تمام مطالب مربوط به شهرداری صادرکننده، نوع و شماره و تاریخ صدور و مشخصات زمین، محل احداث، هویت مالک، نوع مالکیت، مهندس ناظر و محاسب و تاسیسات، ابعاد چهارگانه پلاک، کروکی و مساحت زمین، نوع استفاده، میزان تراکم، مشخصات طبقات، وضع پارکینگ، اصلاحات و تغییرات و نحوه تمدید عوارض گوناگون وصول شده، گواهیهای نداشتن خلاف صادر و گواهی پایان ساخت می باشند.

گرفتن جواز ساخت

مراحل گرفتن مجوز ساختمان یا شناسنامه ساختمان :

۱- در مرحله اول، مالک یا وکیل ملک (فرد دارای وکالت از طرف مالک یا مالکین) با ارائه مدارک زیر درخواست پروانه خود را در دفاتر خدمات الکترونیک شهر ثبت می‌ کند : اصل و کپی سند یا سندهای ملک، حضور همه مالکین یا یک نفر دارای وکالت از سایرین، کارت شناسایی (کارت ملی)، برگه تسویه‌حساب عوارض نوسازی شهرداری سال‌های گذشته و سال جاری.

۲- در مرحله قبل پرونده تشکیل شده و پس از تشکیل، می ‌بایست بازدید صورت گیرد. در بازدید موارد مانند ابعاد ملک، عرض خیابان، بنای موجود، موقعیت مجاورین در صورت داشتن مواردی از قبیل پخ در بنا  تعیین و گزارش می ‌شود.

۳- دستور نقشه طی یک اتوماسیون اداری برای ملک موردنظر صادر شده و اطلاعاتی از قبیل ابعاد باقی ‌مانده ملک پس از اصلاحی‌ های موردنظر شهرداری، مساحت پس از اصلاحی، تعداد طبقات و سطح اشغال هر طبقه در دستور نقشه ذکر می‌ شود. معمولاً طبق پهنه‌ای که ملک در آن واقع‌شده، متراژ سند (نه متراژ وضع موجود زمین) و عرض‌ گذر، حجم ساختمان شامل تعداد طبقات و سطح اشغال آن ‌ها تعیین می ‌گردد.

گرفتن جواز ساخت
گرفتن جواز ساخت

۴- در این مرحله نقشه معماری بر اساس ضوابط مورد عمل شهرداری و دستور نقشه صادرشده برای ملک طراحی می ‌گردد. مهم‌ ترین مرحله در مراحل صدور مجوز یا پروانه ، طراحی نقشه معماری است تا حداکثر توانایی طرح به لحاظ متراژ، تعداد پارکینگ و کیفیت فضاها ارائه شود.

۵- پس از رفع ایرادات ضوابطی عنوان ‌شده از سوی دفاتر خدمات الکترونیک و نهایی شدن نقشه معماری، از سوی واحد صدور مجوز یا پروانه هر منطقه عوارض تراکم شهرداری بر اساس متراژهای موجود در هر طبقه و نوع کاربری آن، محاسبه و تعیین می‌ گردد.

۶- بعد از گرفتن تأییدیه اداره درآمد منطقه شهرداری مبنی بر پرداخت و تسویه عوارض متعلقه، پروژه به مرحله پیش ‌نویس پروانه می ‌آید. در صورت لزوم (ساختمان بیش از ۵ طبقه) گزارش آزمایش مکانیک خاک در این مرحله و هم‌ زمان با تهیه نقشه‌های سازه، برق و مکانیک تهیه و از سازمان نظام‌ مهندسی تأییدیه گرفته می شود.

۷- درخواست تعیین ناظر در دفاتر خدمات ثبت و پس از عقد قرارداد با ناظر یا ناظرین باید برگه‌ های سهمیه آن ‌ها به انضمام قرارداد فی ‌مابین را به‌ عنوان ملاک تکمیلی پیش‌ نویس پروانه به دفتر خدمات الکترونیک تحویل داد به ‌علاوه برگه تعهد رعایت اصلاحی، تعهد اخذ تأییدیه نما و … نیز ازجمله مدارک پیش‌ نویس است که باید صرفاً توسط مالک (نه وکیل) تهیه شود.

٭ پرونده‌هایی که متراژ زیر بنایی آن‌ ها بیش از ۲۰۰۰ مترمربع باشد مشمول اجرای ماده ۳۳ نظام‌ مهندسی ساختمان می شوند. این یعنی نقشه‌های چهار رشته معماری، سازه، برق و مکانیک می بایست به‌صورت اجرایی با داشتن تمامی جزئیات (اصطلاحاً نقشه‌های فاز ۲) ترسیم ‌شده و از سوی سازمان نظام‌ مهندسی ساختمان مورد تائید قرار گیرند. این پروسه زمان بر بوده و ممکن است چندین بار نقشه ‌ها دچار اصلاح شوند. توصیه بر این است که در نقشه‌های اولیه (فاز یک) چنین پروژه ‌هایی الزامات و ضوابط نظام‌ مهندسی در نظر گرفته شود تا در صورت تبدیل نقشه‌ ها به فاز ۲ اصلاحات کمتر بوده و در زمان صرفه‌ جویی گردد.

۸- مدارک پیش ‌نویس پروانه که باید توسط مالک تهیه و به دفتر خدمات الکترونیک ارائه شود شامل موارد زیر می‌ باشد : نقشه ‌های سازه و تأسیسات برق و مکانیک به همراه برگه های سهمیه خدمات مهندسی (اصطلاحاً برگه سبز چهار رشته) ممهور به مهر مهندسین محاسب، قرارداد مالک و ناظر و برگه سهمیه ناظر، برگ تعهد رعایت اصلاحی، برگ تعهد تائید نما، فایل‌های نقشه های سازه، برق و مکانیک، چک لیست ‌های مرتبط نظیر مبحث ۱۹، مبحث ۶ و بارگذاری، زلزله و غیره، برگه تعهد مشاور ژئوتکنیک و برگه تأییدیه گزارش خاک و چند مورد دیگر که بسته به پروژه‌های خاص ممکن است لازم شود.

۹- پس از تائید نقشه ‌های چهار رشته پروسه اخذ تأییدیه ‌های دفتر خدمات الکترونیک، طرح تفصیلی و بر و کف،رئیس صدور مجوز، معاون شهرسازی و معماری و نهایتاً تأییدیه شهردار به‌صورت سیستمی انجام و پروانه ساختمان چاپ می شود. ممکن است در مرحله اولیه و پس از صدور دستور نقشه، به دلایلی نظیر تعیین کد صفر ملک، عرض بیشتر در ورودی و از این قبیل نیاز به اخذ نظر شورای معماری هر منطقه بوده و حقوق ملک تثبیت شود.

۱۰- نکته آخر اینکه زمان اعتبار مجوز یا پروانه ساختمان ۲ سال از تاریخ صدور است که تا ۲ سال دیگر هم قابل تمدید خواهد بود. مهلت اتمام عملیات ساختمانی هم برحسب متراژ و تعداد طبقات جدولی دارد . به‌عنوان یک معیار کلی حدود ۴ سال در نظر گرفته می شود. ممکن است در حین ساخت به دلایل مختلف نقشه معماری اولیه تغییر کند. در این صورت مراحل مشابهی نظیر صدور پروانه اولیه اما به‌عنوان مجوز تغییر نقشه با تشکیل پرونده در دفتر خدمات الکترونیک مربوطه طی می‌شود و پروانه جدیدی صادر می‌گردد. در حین اجرا ممکن است مازاد بر متراژ پروانه، اضافه بنا داشته باشیم. در این صورت مراحل گواهی عدم خلاف طی می ‌شود و در صورت عدم تجاوز از مقادیر مجاز خلاف عوارض معادل آن اخذ و گواهی عدم خلاف آن صادر می ‌شود. در غیر این صورت در کمیسیون ماده ۱۰۰ مطرح و معمولاً رای به تخریب داده می‌ شود.

 

گرفتن جواز ساخت
گرفتن جواز ساخت

٭٭ نکته ٭٭ لازم به ذکر است که مراحل فوق ممکن است بنا به شهر و زمان متفاوت باشد.

برای دریافت جواز ساخت در مدت زمان کمتر چه مواردی را رعایت کنیم؟

٭ مالک : هرچند که مالک، خود می تواند مراحل اخذ جواز ساختمانی را طی نماید، اغلب بدلیل نبود تجربه و کمبود اطلاعات کافی پروسه به نتیجه نمی رسد و یا در زمان بسیار طولانی می تواند موفق به دریافت جواز ساختمانی شود.

٭ پیگیری به موقع و خستگی ناپذیر بودن : چنانچه خود و یا وکیل شما برای دریافت جواز ساختمانی اقدام کرده اید باید این نکته را بدانید که پیگیری در اسرع وقت، برطرف کردن ایراداتی که شهرداری به ملک شما وارد کرده است و اصلاح مدارک پروانه ساختمانی در زمان  مناسب سرعت به نتیجه رسیدن کار را بالا می برد.

٭ رفع خلافی ملک : اگر ملکی که برای اخذ جواز آن اقدام نموده اید ملک کلنگی می باشد، نسبت به رفع خلافی آن (درصورت وجود) اقدام نمایید. ملک کلنگی می بایست طبق سند و گواهی پایان کار قبلی ساختمان بدون اشکال و اضافه ساخت باشد. اگر به هردلیلی ملک کلنگی دارای اضافه ساخت می باشد و یا بخشی اضافه بر متراژ ملک بازسازی شده است، باید رفع خلافی نمایید. برای رفع خلافی دو راه پیش روی شماست، تخریب و یا پرداخت جریمه. برای سرعت بخشیدن به مراحل گرفتن مجوز ساختمانی توصیه می شود پرداخت جریمه را انتخاب نمایید.

گرفتن جواز ساخت
گرفتن جواز ساخت

٭ طراحی نقشه طبق ضابطه : پس از اینکه از ملک شما بازدید به عمل آمد و طبق گزارش واحد بر و کف و طرح تفصیلی، دستور نقشه صادر گردید، در مرحله بعد شما به عنوان مالک می بایست نقشه معماری را به شهرداری ارائه دهید. این نقشه می بایست طبق قوانین شهرداری تدوین شده باشد و مهندس طراح آن شخصی حقیقی و حقوقی باشد. در صرت عدم رعایت این موارد روند دریافت اخذ جواز شما به مشکل بر می خورد و نقشه از طرف شهرداری برگشت می خورد؛ که دریافت جواز ساخت سه روز به تعویق می افتد. برای مواجه نشدن با چنین مشکلی به دفاتر مهندسی حرفه ای که تجربه ی کافی در این کار را دارند مراجعه نمایید.

رسیدگی به تخلفات و اخذ پروانه ساختمانی : بسیاری از مراجعان به شهرداری‌ها افرادی هستند که سروکار آنان با کمیسیون‌های ماده ۱۰۰ شهرداری است. بخشی از افرادی که پرونده آنها در این کمیسیون‌ها رسیدگی می‌شود کسانی هستند که بدون داشتن اخذ پروانه ساختمانی، مبادرت به احداث بنا کرده‌اند. در این زمینه ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها مقرر کرده است. یکی از معضلات اساسی مربوط به ساخت و ساز که مدیریت شهری را درگیر کرده، بحث تخلفات ساختمانی است. البته علاوه بر شهرداری، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشاورزی، دادگستری، استانداری‌ها، فرمانداری‌ها، سازمان حفاظت میراث فرهنگی و وزارت نیرو از جمله نهادهای دولتی و عمومی هستند که هر یک، بر حسب تکالیف قانونی خود، با این موضوع مواجه‌اند، با انواع تخلف‌های ساختمانی آشنا شوید.

 

مشاوره اخذ پروانه ساخت ساختمان

شناسنامه فنی ساختمان: قبل از توضیح مراحل اخذ مجوز برای ساختمان، لازم است بدانید شناسنامه ساختمان چیست و چگونه سندی است. هر ساختمانی که ساخته می‌شود، باید از مراحل قانونی زیادی عبور کرده و مجوزهای متعددی را دریافت کند تا بتواند مورد استفاده قرار گیرد. این مجوزها از مراحل آغازین و کسب مجوزهای اولیه‌ی ساخت و ساز گرفته تا صدور پروانه ساختمان را شامل می‌شود. یکی از اسنادی که هر ساختمان در فرآیند قانونی خود دریافت می‌کند، شناسنامه فنی ساختمان است. از طریق آن می‌توان به بسیاری از ویژگی‌های عمومی یک ساختمان پی برد.

شناسنامه فنی ساختمان چیست؟ این سند برگه ‌ای است که مشخصات کلی یک بنا در آن ذکر شده است. در این برگه مواردی از قبیل مشخصات مهندسین طراح، ناظر و مجری، مشخصات سازه‌ای، اطلاعات معماری، مشخصات دیوارها و نماها، مشخصات تجهیزات و تاسیسات نصب شده در ساختمان، اطلاعات فنی تجهیزات و تاسیسات مکانیکی، اطلاعات فنی تجهیزات برق و مشخصات آسانسور در قالب جدول‌هایی آورده شده که هرکدام از این موارد خود به موارد جزئی‌تر تقسیم می‌شوند؛ به طوری که می‌توان از روی این شناسنامه درباره‌ی ویژگی‌های عمومی ساختمان اطلاعات قابل توجهی را کسب کرد. هدف از صدور این سند ارتقای سطح عملیات ساخت و ساز و تضمین حقوق و برآورده شدن انتظارات مشتریان در بازار مسکن عنوان شده است. اگرچه کار صدور آن از دی ماه سال ۹۵ آغاز شده است، اما به دلیل شباهت اسمی با «شناسنامه فنی و ملکی ساختمان» باعث بوجود آمدن سوءتفاهم‌هایی شده است؛ به گونه‌ای که برخی از مجریان پروژه‌های ساخت و ساز و یا مالکان این دو را با هم اشتباه می‌گیرند. در ادامه به تفاوت‌های این دو شناسنامه اشاره خواهیم کرد.

مشاوره اخذ جواز ساخت ساختمان

شناسنامه فنی با شناسنامه فنی و ملکی چه تفاوتی دارد؟ اگرچه این دو شناسنامه دارای تشابه اسمی هستند، اما باید گفت که تفاوت‌های اساسی دارند. یکی از مهم‌ ترین تفاوت‌های شناسنامه فنی ساختمان با شناسنامه فنی و ملکی در زمان صدور آن‌هاست! شناسنامه فنی در زمان صدور پروانه ساختمان صادر می‌شود اما صدور شناسنامه فنی و ملکی در زمان دریافت گواهی پایان کار صورت می‌گیرد. در واقع شناسنامه فنی ساختمان زمانی صادر می‌شود که هنوز ساخت یک پروژه ساختمانی صورت نگرفته است، اما شناسنامه فنی و ملکی پس از اتمام زمان ساخت و ساز صادر می‌شود. این مسئله برای آن دسته از پروژه‌های ساختمانی که قرار است به صورت پیش فروش به مشتری واگذار شوند، اهمیت پیدا می‌کند. در این حالت، مشتریانی که قصد پیش‌خرید دارند، از تمام جزئیات ساختمانی که وجه آن را در ابتدای کار می‌پردازند، آگاه خواهند شد؛ بنابراین می‌توان گفت که شناسنامه فنی در حالت پیش‌خرید موضوعیت دارد. قانون صدور شناسنامه فنی بر اساس قانون پیش فروش ساختمان بوده که در سال ۱۳۸۹ به تصویب رسیده است؛ اما صدور شناسنامه فنی و ملکی بر مبنای قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان انجام می‌گیرد که این قانون در سال ۱۳۷۴ به تصویب رسیده است. یکی دیگر از تفاوت‌های شناسنامه فنی ساختمان با شناسنامه فنی و ملکی در محتوای آن‌هاست. همان طور که در بالا نیز اشاره شد، در شناسنامه فنی اطلاعات کلی ساختمان اعم از اطلاعات مربوط به معماری، سازه‌ها و تأسیسات ذکر می‌شود؛ در حالی که در شناسنامه فنی و ملکی مواردی مانند رعایت قوانین ملی مرتبط با ساخت و ساز و ضوابط مربوط به شهرسازی نیز آورده می‌شود. گفتنی است بر اساس قانون صدور شناسنامه فنی ساختمان توسط شهرداری و صدور شناسنامه فنی و ملکی، توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام می‌گیرد. در زیر نمونه‌ ای از شناسنامه فنی نشان داده شده است.

صدور جواز ساخت ساختمان

جواز ساختمانی شامل چه  اطلاعاتی می باشد؟

۱- مساحت زیر بنا

۲- تعداد طبقات

۳- نوع اسکلت ساختمان

۴- مشخصات متقاضی صدور پروانه

۵- شماره پلاک ثبتی ملک

۶- نام مهندسین ناظر

۷- تاریخ صدور پروانه

۸- کروکی زمین می‌باشد.

 

مراحل گرفتن جواز ساخت ساختمان شهرداری

۱- در مرحله اول، مالک یا وکیل ملک (فرد دارای وکالت از طرف مالک یا مالکین) با ارائه مدارک زیر درخواست جواز یا  پروانه خود را در دفاتر خدمات الکترونیک شهر ثبت می‌ کند :

مشاوره اخذ جواز ساخت ساختمان
مشاوره اخذ جواز ساخت ساختمان

*اصل و کپی سند یا سندهای ملک، حضور همه مالکین یا یک نفر دارای وکالت از سایرین، کارت شناسایی (کارت ملی)، برگه تسویه‌حساب عوارض نوسازی شهرداری سال‌های گذشته و سال جاری.

 

۲- در مرحله قبل جواز یا پروانه ساختمان تشکیل شده و پس از تشکیل، می ‌بایست بازدید صورت گیرد. در بازدید موارد مانند ابعاد ملک، عرض خیابان، بنای موجود، موقعیت مجاورین در صورت داشتن مواردی از قبیل پخ در بنا  تعیین و گزارش می ‌شود.

 

۳- دستور نقشه طی یک اتوماسیون اداری برای ملک مورد نظر صادر شده و اطلاعاتی از قبیل ابعاد باقی ‌مانده ملک پس از اصلاحی‌ های مورد نظر شهرداری، مساحت پس از اصلاحی، تعداد طبقات و سطح اشغال هر طبقه در دستور نقشه ذکر می‌ شود. معمولاً طبق پهنه‌ای که ملک در آن واقع‌شده، متراژ سند (نه متراژ وضع موجود زمین) و عرض‌ گذر، حجم ساختمان شامل تعداد طبقات و سطح اشغال آن ‌ها تعیین می ‌گردد.

 

۴- در این مرحله نقشه معماری بر اساس ضوابط مورد عمل شهرداری و دستور نقشه صادر شده برای ملک طراحی می ‌گردد. مهم‌ ترین مرحله در مراحل صدور پروانه، طراحی نقشه معماری است تا حداکثر توانایی طرح به لحاظ متراژ، تعداد پارکینگ و کیفیت فضاها ارائه شود.

 

۵- پس از رفع ایرادات ضوابطی عنوان ‌شده از سوی دفاتر خدمات الکترونیک و نهایی شدن نقشه معماری، از سوی واحد صدور پروانه هر منطقه عوارض تراکم شهرداری بر اساس متراژهای موجود در هر طبقه و نوع کاربری آن، محاسبه و تعیین می‌ گردد.

 

۶- بعد از گرفتن تاییدیه اداره درآمد منطقه شهرداری مبنی بر پرداخت و تسویه عوارض متعلقه، پروژه به مرحله پیش ‌نویس پروانه یا جواز می ‌آید. در صورت لزوم (ساختمان بیش از ۵ طبقه) گزارش آزمایش مکانیک خاک در این مرحله و هم‌ زمان با تهیه نقشه‌های سازه، برق و مکانیک تهیه و از سازمان نظام‌ مهندسی تاییدیه گرفته می شود.

 

۷- درخواست تعیین ناظر در دفاتر خدمات ثبت و پس از عقد قرارداد با ناظر یا ناظرین باید برگه‌ های سهمیه آن ‌ها به انضمام قرارداد فی ‌مابین را به‌ عنوان ملاک تکمیلی پیش‌ نویس پروانه به دفتر خدمات الکترونیک تحویل داد به ‌علاوه برگه تعهد رعایت اصلاحی، تعهد اخذ تاییدیه نما و … نیز از جمله مدارک پیش‌ نویس است که باید صرفاً توسط مالک (نه وکیل) تهیه شود. پرونده‌هایی که متراژ زیربنایی آن‌ ها بیش از ۲۰۰۰ متر مربع باشد مشمول اجرای ماده ۳۳ نظام‌ مهندسی ساختمان می شوند. این یعنی نقشه‌های چهار رشته معماری، سازه، برق و مکانیک می بایست به‌صورت اجرایی با داشتن تمامی جزئیات (اصطلاحاً نقشه‌های فاز ۲) ترسیم ‌شده و از سوی سازمان نظام‌ مهندسی ساختمان مورد تایید قرار گیرند. این پروسه زمان بر بوده و ممکن است چندین بار نقشه ‌ها دچار اصلاح شوند. توصیه بر این است که در نقشه‌های اولیه (فاز یک) چنین پروژه ‌هایی الزامات و ضوابط نظام‌ مهندسی در نظر گرفته شود تا در صورت تبدیل نقشه‌ ها به فاز ۲ اصلاحات کمتر بوده و در زمان صرفه‌ جویی گردد.

 

۸- مدارک پیش ‌نویس پروانه که باید توسط مالک تهیه و به دفتر خدمات الکترونیک ارائه شود شامل موارد زیر می‌ باشد : نقشه ‌های سازه و تاسیسات برق و مکانیک به همراه برگه های سهمیه خدمات مهندسی (اصطلاحاً برگه سبز چهار رشته) ممهور به مهر مهندسین محاسب، قرارداد مالک و ناظر و برگه سهمیه ناظر، برگ تعهد رعایت اصلاحی، برگ تعهد تایید نما، فایل‌های نقشه های سازه، برق و مکانیک، چک لیست ‌های مرتبط نظیر مبحث ۱۹، مبحث ۶ و بارگذاری، زلزله و غیره، برگه تعهد مشاور ژئوتکنیک و برگه تاییدیه گزارش خاک و چند مورد دیگر که بسته به پروژه‌های خاص ممکن است لازم شود.

 

۹- پس از تایید نقشه ‌های چهار رشته پروسه اخذ تاییدیه ‌های دفتر خدمات الکترونیک، طرح تفصیلی و بر و کف،رئیس صدور پروانه، معاون شهرسازی و معماری و نهایتاً تاییدیه شهردار به‌صورت سیستمی انجام و پروانه ساختمان چاپ می شود. ممکن است در مرحله اولیه و پس از صدور دستور نقشه، به دلایلی نظیر تعیین کد صفر ملک، عرض بیشتر در ورودی و از این قبیل نیاز به اخذ نظر شورای معماری هر منطقه بوده و حقوق ملک تثبیت شود.

 

۱۰- نکته آخر اینکه زمان اعتبار پروانه ساختمان ۲ سال از تاریخ صدور است که تا ۲ سال دیگر هم قابل تمدید خواهد بود. مهلت اتمام عملیات ساختمانی هم بر حسب متراژ و تعداد طبقات جدولی دارد. به‌عنوان یک معیار کلی حدود ۴ سال در نظر گرفته می شود. ممکن است در حین ساخت به دلایل مختلف نقشه معماری اولیه تغییر کند. در این صورت مراحل مشابهی نظیر صدور پروانه اولیه اما به‌ عنوان جواز تغییر نقشه با تشکیل جواز در دفتر خدمات الکترونیک مربوطه طی می‌شود و پروانه جدیدی صادر می‌گردد. در حین اجرا ممکن است مازاد بر متراژ پروانه یا مجوز، اضافه بنا داشته باشیم. در این صورت مراحل گواهی عدم خلاف طی می ‌شود و در صورت عدم تجاوز از مقادیر مجاز خلاف عوارض معادل آن اخذ و گواهی عدم خلاف آن صادر می ‌شود. در غیر این صورت در کمیسیون ماده ۱۰۰ مطرح و معمولاً رای به تخریب داده می‌ شود.

 

تخلفات ساختمانی به دو دسته تقسیم می شوند :

٭ تخلفات مطابق ضوابط

٭ و تخلفات خلاف ضوابط. و مقررات شهرسازی

گرفتن جواز ساخت
گرفتن جواز ساخت

کسانی که می‌خواهند ساختمان بسازند، باید از شهرداری برای گرفتن مجوز ساخت اقدام کنند. در صورتی که مالکی ساختمان خود را بدون پروانه یا با پروانه و بیشتر از مشخصات پروانه احداث کند، اما با ضوابط طرح‌های مصوب و سایر مقررات شهرداری مغایرت نداشته باشد، مقدار زیربنای بدون پروانه مطابق ضوابط محسوب شده و ساختمان موجود پس از رسیدگی و اخذ جرایم متعلقه، قانونی خواهد بود. مثلاً شخصی که ملکش در کاربری مشخصی واقع است، اگر بدون اخذ پروانه یا برخلاف پروانه صادره اقدام به ساخت و ساز در حد ضوابط کند، این قبیل ساختمان‌های خلاف داخل ضوابط محسوب می‌شوند.

٭٭٭ در نهایت مجوز ساختمان از اسناد رسمی محسوب شده که اجازه ساخت و یا بازسازی را طبق قوانین و اصولی مشخص به مالک یا پیمانکار میدهد. مراجع نظارت بر ساختمان اجازه انجام عملیات ساختمانی بدون پروانه را نمیدهند و دستور توقف عملیات را صادر میکنند. اطمینان از رعایت اصول فنی و ضوابط شهرسازی از اصلی ترین اهداف اخذ مجوز ساختمان میباشد. ٭٭٭

7 نظرات

  1. سلام اینم شد خانه نخرید شما را صاحبخانه میکنم ولی رفتم مجوز بگیرم برای 200 متر باید 200میلیون پول بدم واقعا عجب دزدهای هستند شهرداری ها

  2. با سلام خسته نباشید بنده یک پرسش داشتم برای گرفتن جواز متراژ ملک شرط نیست به عنوان مثال به زمین 88 متر اجازه ساخت و انشعابات اب برق گاز تلفن داده می شود متراژ شرط نیست؟

  3. با سلام خسته نباشید بنده یک پرسش داشتم برای گرفتن جواز متراژ ملک شرط نیست به عنوان مثال به زمین 88 متر اجازه ساخت و انشعابات اب برق گاز تلفن داده می شود متراژ شرط نیست؟ همدان تشریف دارم

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید