ساخت نمای کلینیک

0
986
ساخت نمای کلینیک
ساخت نمای کلینیک

ساخت نمای کلینیک : با پیشرفت علم فروش و جلب رضایتمندی مشتریان تقریبا تمامی عرصه هایی که به نوعی در آن بحث کسب درآمد مطرح است به ایده یک بیزنس و بنگاه اقتصادی در آمده و بخش پزشکی نیز از این قاعده مستثنی نیست طراحی مطب و کلینیک پزشکی، طراحی و ساخت نمای کلینیک در حال حاضر از پر اهمیت ترین مسائل جهت جلب مخاطب هستند.

رقابتی شدن ویژگی عصر امروزی است، امروزه در دنیا همه چیز رقابتی است. طراحی مطب ، طراحی کلینیک، ساخت نمای کلینیک نیز خارج از این رقابت نیستند. تاکنون با خود اندیشیده اید که چرا در بعضی از مطب های پزشکی یا در بعضی از کلینیک های پزشکی فضاها مطابق انتظار همیشگی شما نیست چرا در طراحی مطب و کلینیک از مواردی مانند آکواریوم، رنگ های شاد، وسایل بازی کودکان، سیستم روشنایی و نورپردازی خلاقانه در ساخت نمای کلینیک ، محیط جذاب و صمیمانه در کلینیک، مجلات و روزنامه های جالب توجه، خدمات پذیرایی متفاوت، نصب تابلوها و پوسترهای نقاشی، گل و گیاه و … استفاده می شود؟ آیا هزینه کردن این امکانات که برای راحتی کاربران ایجاد شده صرفه اقتصادی دارد! و چرا پزشکان و صاحبان کلینیک پزشکی تا این حد هزینه میکنند!

واقعیت اینست که در دنیای امروز هر هزینه ای که خرج می شود باید بازگشتی داشته باشد تا از نظر منطقی توجیه پذیر باشد از این رو در بحث طراحی مطب و کلینیک و ساخت نمای کلینیک نیز انتظار مالک کسب مشتری بیشتر و درآمد بالاتر خواهد بود به گونه ای که رضایت طرفین را در بر داشته باشد و به قول معروف وضعیت برد-برد (Win-Win) داشته باشد در این حالت مخاطبین از امکانات رفاهی گستره بهره میبرند و مالک مطب و کلینیک پزشکی هم به سود بیشتری دست میابند.

ساخت نمای کلینیک
ساخت نمای کلینیک

طراحی و ساخت نمای کلینیک

در طراحی و ساخت نمای کلینیک مدرن و به روز صرفا به جنبه فیزیکی طراحی داخلی یا طراحی دکوراسیون مطب فکر نمی شود. طراحی مطب پزشکی بایستی به گونه ای خلاقانه انجام شود که مخاطب احساس یک فضای تکراری در محیط های پزشکی که یاد آور فضای بیمارستان است را نداشته باشد.

بیمار پس از مراجعه به کلینیک پزشکی با طراحی متفاوت ساخت نمای کلینیک روبرو خواهد شد. بیمار باید پس از دیدن طراحی نما کلینیک ، حس بیمارستان را از ذهن خود خارج کند و نظرش به طراحی معماری مطب و تزییناتی که برای ساخت نمای کلینیک و طراحی داخلی مطب در نظر گرفته شده جلب شود و با طراحی معماری مطب و کلینیک ارتباط برقرار کند و احساس راحتی کند، در این حالت ضمن همکاری کامل جهت درمان از حس بد بیماری نیز می کاهد ضمن اینکه کمک میکند زمان انتظار کمتر به نظر برسد چرا که شخص در هنگام حضور در فضایی که چیزی برای ارائه ندارد مدام به ساعت خود مینگرد تا زمان بگذرد حال آنکه هر چه در ساخت نمای کلینیک و طراحی دکوراسیون مطب خود بکوشید توجه بیمار را به آن جلب نموده اید و زمان انتظار برای شخص کمتر احساس می گردد.

ساخت نمای کلینیک
ساخت نمای کلینیک
طراحی علمی کلینیک

ساخت نمای کلینیک و طراحی مطب و کلینیک به صورت علمی و با کمک از علم طراحی معماری کمک شایان ذکری در رفع محیط های کسل کننده پزشکی و بی انرژی و خنثی بودن مراکزی چون مطب و کلینیک خواهد نمود و با طراحی علمی کمک گرفتن از زیبایی شناسی و رنگ شناسی در طراحی و عدم استفاده از رنگ های تنش زا در طراحی مطب و کلینیک  این دست فضا ها تبدیل به محیطی دلپذیر و صمیمانه خواهد شد و بیمار در حین انتظار احساس بدی نخواهد داشت. همچنین ترس و اضطراب برخی از مراجعه کنندگان حین مراجعه به مطب و کلینیک توسط طراحی ای که برای ساخت نمای کلینیک در نظزر گرفته می شود برطرف می گردد. همچنین فضای طراحی مطب و کلینیک  باید از جنبه روحی و فضای حاکم بر محیط مطب و کلینیک پزشکی کنترل شود.

ساخت نمای کلینیک و طراحی مطب تا جای ممکن دارای فضای گرم و شاد باشد و سهمی در ایجاد تجربه ای نو در بیماران و مراجعه کنندگان داشته باشد به نحوی که علاوه بر خدماتی که دریافت میکنند تمایل به حضور دوباره در محیط را داشته باشند. در ساخت نمای کلینیک و طراحی مطب و کلینیک جنبه روحی طراحی مطب پزشکی بسیار حائز اهمیت است و در کل باید حس امید و سلامتی در بیمار شکل بگیرد.

ساخت نمای کلینیک

یک طراحی خوب زمانی به چشم بیننده می آید که درست اجرا شده باشد. ساخت نمای کلینیک بسته به نوع مصالح نما و روش نصب انواع مختلفی دارد. ساخت نمای کلینیک و به طور کلی اجرای نمای ساختمان به سه روش انجام میشود:

اجرای نما با ملات سیمان

در  روش اجرای نمای سیمانی از ملات ماسه سیمان برای نصب مصالح ساختمانی بر روی نما استفاده می‌شود.

از مزایای این روش این است که در بیشتر موارد به دلیل تراز نبودن نمای ساختمان‌ ها در هنگام اجرا، استفاده از روش ملات باعث می‌شود تا میزان خطا کاهش یابد.

مزیت دیگر این روش پیوند مستحکم مصالح نما به جداره اصلی ساختمان است که احتمال سقوط مصالح را کاهش میدهد.

یکی از معایب روش نماکاری با ملات این است که دوغاب استفاده ‌شده موجب کثیف شدن نما می‌شود.

یکی دیگر از معایب این روش سنتی این است که اجرا با سرعت کمتری پیش میرود.

در روش اجرای نمای سیمانی ، نیروی اجرایی نیاز به تخصص خاصی ندارد و استادکاران حرفه ای آن را انجام میدهند، که این امر درصد خطای کار را بالا میبرد.

ساخت نمای کلینیک
ساخت نمای کلینیک
اجرای نمای خشک

در این روش از پیچ و مهره‌های مخصوص و ریل‌های تعبیه ‌شده برای اتصال مصالح ساختمانی استفاده می‌شود.

در این روش اجرای نما کاملاً خشک و بدون استفاده از ملات و دوغاب انجام می‌شود.

از مزایای روش نمای خشک عایق‌بندی صوتی و حرارتی ساختمان بعد از اجرا است.

به دلیل نیاز نداشتن این روش به داربست، سرعت اجرای نمای خشک افزایش می‌یابد. سرعت و سهولت اجرای نمای ساختمان‌های مرتفع آن را به یکی از روش های رایج نماسازی تبدیل کرده است.

از دیگر مزایای این روش عدم ایجاد ضایعات ساختمانی است.

همچنین امکان ترمیم و تعویض مصالح مخدوش روی نما نیز وجود دارد.

در نمای خشک از مصالحی چون پانل سنگی، صفحات کامپوزیتی، رسی و… استفاده می‌شود.

در این روش باید از نیروی متخصص استفاده شود اما می‌توان به کارگرهای ساده هم آموزش داد.

ساخت نمای کلینیک
ساخت نمای کلینیک
اجرای نما با استفاده از چسب

در این روش از چسب مخصوص برای اتصال مصالح ساختمانی به نما استفاده میشود. انتخاب چسب مناسب بر اساس خصوصیات فنی مصالح به‌کاررفته صورت می‌گیرد.انتخاب چسب مناسب به دانش فنی و مهندسی نیاز دارد. چسب مانند مواد الاستیکی، حرکات ارتعاشی کاشی و آجر را به حداقل می‌رساند.

در این روش باید از پلاستر سیمانی ‌به عنوان زیر ساز استفاده شود و بعد مصالح ساختمانی آغشته به چسب روی آن نصب شوند.در نظر داشته باشید که حتما قبل از قرار دادن مصالح روی جداره،سطح پشت مصالح به ‌صورت یکدست با چسب پوشانده شده باشد.از مزایای این روش افزایش عمر نمای ساختمان است. در این روش مهندس ناظر باید از بندکشی‌ ها اطمینان حاصل کند وگرنه آب به پشت مصالح نفوذ کرده، یخ میزند و مصالح نما را از بدنه جدا میکند.

نورپردازی نما

در نورپردازی طراحی نما نباید افراط شود! نه آن قدر شدید که باعث آزار و اذیت ساکنین شود و نه آن قدر کم که ساختمان تاریک شود. بهتر است رنگ نور با رنگ متریال کاملا هماهنگ باشد.

روش های متفاوتی برای نورپردازی در ساختمان وجود دارد از جمله:

  • نورپردازی خشن
  • نورپردازی یکپارچه
  • نورپردازی داخلی و خارجی
ساخت نمای کلینیک
ساخت نمای کلینیک

نکات اجرایی زیرسازی نما

  • درصورت سیمانی بودن نما، پس از نصب توری های رابیتس روی آن را باید بوسیله یک لایه ملات خمیری سیمانی (سیمان و پودر سنگ) پوشاند تا میزان چسبندگی ملات نهایی با زیرسازی به میزان کافی افزایش یابد.
  • زیرسازی نماهای چوبی می تواند به دو شکل سیمانی و فولادی (فلزی) اجرا گردد. درصورت شاسی کشی فولادی، می توان از قوطی های 40*40 و یا 40*60 با فاصله 50 سانتیمتر و عمود بر جهت نصب چوبهای نما استفاده نمود.
  • درصورت سنگی بودن نما بخصوص نماهای با سبک کلاسیک بدمنلیل وزن بالای نما، جوشکاری ها را باید به دقت کنترل نمود. زیرا در صورت عدم وجود استحکام کامل جوشکاریها، احتمال جدا شدن نما و خطرات جانی در اثر آن وجود خواهد داشت.
  • درصورت استفاده از نماهای کامپوزیت، پس از زیرسازی فولادی، قطعات آلومینیومی مورد نیاز نما، بوسیله پیچ و مهره و یا پیچ های سرمته به شاسی کشی فولادی متصل می گردد تا در نهایت، قطعات مورد نیاز نازک کاری نما به آنها متصل شود.
  • کنترل شاقولی و تراز بودن زیرسازی نما، از دیگر نکات اجرایی آن می باشد که در صورت عدم رعایت آن میتواند منجر به دوباره کاری و هزینه های فراوانی گردد.
  • پس از تکمیل جوشکاری های شاسی کشی، حتما قطعات فلزی بوسیله ضدزنگ پوشانده شود تا از پوسیدگی آن جلوگیری بعمل آید.
  • نوع اتصال زیرسازی به نما باید کاملا کنترل گردد و از محکم بودن آن اطمینان حاصل کرد.
انواع متریال نما برای ساخت نمای کلینیک

 

سنگ

مناسب ترین پوشش برای نمای ساختمان با توجه به شرایط جوی می تواند سنگ باشد

که با طراحی و چیدمان مناسب یک یا چند نوع سنگ ایجاد می شود.

انواع مختلفی از سنگ در طراحی نمای ساختمان به کار گرفته می شود که می توان از سنگ تراورتن، گرانیت و سنگ مرمر نام برد.

سنگ ها مقاومت خوبی دارند و در مقابل رطوبت و حرارت عایق مناسبی می باشند.

تغییر رنگ چندانی نداشته و تنوع رنگی بالایی نیز دارند.

هزینه نگهداری کم و عمر مفید طولانی تری دارند و در بسیاری از بناها به کار گرفته شده اند.

سنگ به کار رفته در نمای ساختمان باید بدون ترک و یکدست باشد و قابلیت برش و صیقل خوردن را داشته باشد.

وجود هر گونه شکستگی و یا حفره در سنگ از کیفیت آن می کاهد.

ساخت نمای کلینیک
ساخت نمای کلینیک
نمای رومی

اجرای نمای رومی می تواند هزینه بر است.

نمای رومی با ترکیبی از سنگ می تواند قوس ها و جزئیات را در طراحی بیشتر نشان دهد.

نمای رومی سیمانی نیز با استفاده از سیمان سفید به اجرای نماهای خارجی ساختمان کمک می کند که انجام ان نیازمند مهارت بالایی است و افراد کارآزموده و با تجربه قادر به انجام نمای رومی سیمانی می باشند.

کامپوزیت

با نمای کامپوزیت می توان یکی از زیباترین طراحی ها را در ساختمان اجرا کرد.

کامپوزیت در واقع ترکیبی است از لایه نازک فلز آلومینیوم به همراه متریال پلاستیک فشرده که دارای طیف رنگی گسترده ای است و می تواند در انواع مختلف طراحی به کار گرفته شود.

ساخت نمای کلینیک
ساخت نمای کلینیک

جدار شفاف

استفاده از جدارهای شفاف و شیشه های متحرک در نمای ساختمان تأثیر بصری مطلوبی را ایجاد می کند.

در پروژه های بزرگ طراحی نماس ساختمان استفاده از جدار شفاف در درب و قسمت هایی از نما در حفظ ارزش بنا و زیبایی ظاهری بی اندازه مفید می باشد که با توجه به بافت منطقه اجرا می شود.

طراحی نمای ساختمان با استفاده از رنگ و فرم می تواند بر کیفیت بنا تأثیرگذار باشد.

کیفیت بصری شهرها در ارتباط تنگاتنگی با نمای ساختمان هاست.

از این رو کم نیستند جوانانی که با شرکت در کلاس های آموزشی و کسب مهارت های لازم توانسته اند درآمدهای کلانی را به دست آورند.

ساخت نمای کلینیک
ساخت نمای کلینیک
نمای گرانیت

نمای گرانیت در واقع از پنل‌هایی تشکیل شده است که از سفال ساخته شده‌اند و می‌توان با آن‌ها روی دیوار خارجی یا نمای خارجی هر ساختمانی را روکش کرد.

این‌ها با محیط‌زیست سازگارند و نمای خارجی مدرنی هستند که جنبه‌ی طراحی و ارزش ساختار ساختمان را بالا می‌برند.

نمای گرانیت نه تنها زیباست بلکه نسبت به مواد دیگر نمای خارجی از مزیت‌های زیادی برخوردار است.

قیمت ساخت نمای کلینیک

عوامل متعددی در قیمت طراحی نما تاثیر گذارند. این عوامل در کنار هم تعرفه و هزینه طراحی نما ساختمان را تعیین می کنند.

برخی از مسائل تاثیرگذار در قیمت ساخت نمای کلینیک

  • سبک ساختمان
  • مواد اولیه و متریال مورد استفاده
  • متراژ و ابعاد نما
  • حق الزحمه پیمانکاران و عوامل فنی

سبک نمای کلینیک (نمای مدرن، کلاسیک، ترکیبی یا سنتی) مهمترین عامل در تعیین هزینه تمام شده نماست. در کنار سبک، متریال مورد استفاده، متراژ نمای ساختمان و هزینه‌ی حق الزحمه از دیگر عواملی هستند که در تعیین قیمت نهایی طراحی نما تأثیرگذار هستند.

هزینه‌ای که برای طراحی یک نمای مناسب می‌کنید در نهایت به نفع کارفرما خواهد بود. چرا که در هزینه های پیش بینی نشده احتمالی صرفه جویی به عمل خواهد آمد. طراحی نما دارای ۳ فاز است و در نهایت طرحی برای اخذ تأییدیه و مجوز از شهرداری آماده میشود.

در بین متریال‌های موجود، نمای سنگی ساده تقریباً کم ترین هزینه را دارد و در مورد نماهای کلاسیک یا رومی، هزینه بالاتر می‌رود. برای اطلاع دقیق از هزینه ها و مشاوره رایگان درباره طراحی و ساخت نمای کلینیک با استفاده از شماره تماس بالای صفحه با مشاورین مهندسی ساز تماس حاصل فرمایید.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید