ساخت و نصب کابینت
آشپزخانه قلب پر تپش خانه است ، و زیباترین و بهترین بخش آن، جایی که می توان در کنار صبح یک چای آرام خورد، بی دغدغه و از دور هیاهوی اطراف خانه امان.
ساخت و نصب کابینت :آشپزخانه های امروزی تفاوت زیادی با مطبخ های قدیمی دوران گذشته دارد. این روزها آشپزخانه های کوچک و بزرگ در فضایی مرتبط با هال و پذیرایی جای گرفته اند و در دید مستقیم مهمان ها قرار دارند. دکوراسیون آشپزخانه و طراحی کابینت تکمیل کننده طراحی داخلی در منازل است. طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه به عنوان بخش اصلی عناصر طراحی در فضای داخل آشپزخانه اهمیت ویژه ای دارد. کابینت ها جعبه های چوبی و یا فلزی هستند که برای نگهداری ظروف آشپزخانه تعبیه می شوند. آشپزخانه های مدرن دارای طراحی کابینت مدرن و مطابق با استانداردهای روز هستند. کاربردی بودن کابینت ها در درجه اول اهمیت قرار دارد. چنانچه ساخت کابینت آشپزخانه طبق اصول طراحی کابینت باشد، جنبه کاربردی بودن آن نیز بیشتر می شود. آشپزخانه قلب خانه و محل جمع شدن اعضای خانواده است. بسیاری از خانواده ها وعده های غذایی را در آشپزخانه صرف می کنند.
☆ نکته ☆
☆ قبل از هر اقدامی ابتدا در مورد متریال مورد نظر برای ساخت کابینت آشپزخانه تصمیم بگیرید. فلز، ام دی اف و فایبرگلاس برای ساخت کابینت آشپزخانه مناسب هستند و کارایی خوبی دارند. برای طراحی کابینت جنس سازه باید از قبل مشخص شده و جزئیات دقیق به خوبی لحاظ شود. ساخت کابینت ام دی اف و یا ساخت کابینت فلزی کاملا بستگی به سلیقه و بودجه مشتری دارد. پس از تعیین جنس و متریال مورد نیاز اتودزنی اولیه از طراحی کابینت انجام می شود. استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری در طراحی کابینت سه بعدی یکی از جدیدترین طراحی ها قبل از ساخت کابینت آشپزخانه است. به این ترتیب می توان تجسم بهتری از فضای آشپزخانه داشت.
☆ طراحی کابینت سه بعدی رنگ، اندازه و حجم کابینت و کشوهای آشپزخانه را در موقعیت واقعی نشان می دهد. امکان تغییر در طراحی کابینت و جا به جایی های جزئی با دیدن طرح سه بعدی بسیار ساده تر خواهد بود. انواع نرم افزارهای طراحی برای کابینت سازی مورد استفاده قرار می گیرند که موجب سهولت طراحی و سرعت آن می شوند. به طور کلی اصول طراحی کابینت عبارتند از خطوط افقی و خطوط عمودی. همه طرح های انجام شده بر پایه این دو ویزگی استوار است.
طراحی کابینت کاربردی : در دسترس قرار گرفتن کابینت های پر کاربردتر منجر به ایمنی بیشتر در آشپزخانه نیز خواهد شد. مهم اینست که قطعاتی که کاربرد بیشتری دارند در مناسب ترین محل جای بگیرند. اصول طراحی کابینت بر مبنای کاربرد و تکرار استفاده از فضا در طول روز شکل می گیرند. یک اصل ساده که می گوید: محفظه های پر استفاده باید در دسترس قرار داشته باشند.
طراحی کابینت با توجه به وظایف و جانمایی : اجزای کابینت با کاربرد یکسان باید در یک گروه قرار گرفته و به صورت کاملا هماهنگ در کنار یکدیگر طراحی شوند. این اصل مهم یکی از اصول شناخته شده در ساخت و نصب کابینت است. به این ترتیب اجزایی که اغلب به صورت متوالی مورد استفاده قرار می گیرند، در یک بخش قرار خواهند گرفت. اهمیت این موضوع در ساخت کابینت آشپزخانه و هنگام استفاده از آن بیشتر سنجیده می شود.
طراحی کابینت و چیدمان لوازم : طراحی کابینت آشپزخانه با در نظر گرفتن سطوح اصلی انجام می شود. سینک ظرفشویی، اجاق گاز، ماشین ظرفشویی، یخچال و دیگر لوازم آشپزخانه اجزا اصلی و ثابت در همه آشپزخانه ها هستند و می بایست در مکان مناسبی جایگزاری شود. برای مثال در طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه فضای مناسب برای ساید بای ساید در نظر گرفته می شود که در راستای سایر اجزای کابینت قرار دارد.
اصل مثلث انجام کار: یخچال، اجاق گاز و سینک ظرفشویی ۳ مورد پر کاربرد در آشپزخانه هستند که در بین طراحان به مثلث انجام کار شهرت دارد. توجه به ایمنی، کاربرد و زیبایی در طراحی کابینت باید بر مبنای مثلث انجام کار صورت گیرد. که این نکته در ساخت و نصب کابنتها بسیار مهم می باشد، قرار دادن این عناصر به صورت متوالی پیشنهاد نمی شود. آشپزخانه های اپن در فضایی هماهنگ با فضای پذیرایی و نشیمن قرار دارند. به این ترتیب هماهنگی طراحی کابینت ، گنجه ها و کمد های دیواری ضروری است. به طور معمول طراحی کابینت آشپزخانه از چپ به راست بوده و به شکل U یا L اجرا می شود.
طراحی صفحه کابینت آشپزخانه : انواع کانتر چوبی، سنگی، کوارتز، ام دی اف و … می توانند برای صفحه رویه کار انتخاب شوند. تاثیر صفحه رویه کابینت و کانتر در آشپزی بسیار زیاد است. هرگز برای کاهش هزینه طراحی و ساخت کابینت از کانترهای بدون کیفیت استفاده نکنید. طراحی کابینت و ساخت کابینت آشپزخانه هزینه بر است. با انتخاب متریال مناسب و جنس با کیفیت، طراحی کابینت به صورت اصولی تکمیل خواهد شد.
استاندارها در ساخت ونصب کابینت : اندازه ها و استانداردهای طراحی کابینت با توجه به بلندی انسان معمولی سنجیده می شود. این استانداردها برای همه افراد با هر قد و قامتی کارایی لازم را ندارند ولی می بایست به صورت کامل در طراحی کابینت در نظر گرفته شوند. به هنگام طراحی کابینت و ساخت کابینت آشپزخانه اندازه های استاندارد و اصولی باید لحاظ شود. این اندازه برای آشپزخانه های بزرگ و یا کوچک به یک میزان سنجیده می شود.
▪ میزان فاصله بین کابینت دیواری و کابینت های زمینی چقدر باشد؟
▪ حد استاندارد برای دسترسی به بالاترین طبقه کابینت چقدر است؟
▪ فاصله مناسب بین سینک ظرفشویی و آب چکان چقدر است؟
▪ بلندی کشوها در طراحی کابینت آشپزخانه چگونه محاسبه می شود؟
طراحی کابینت در آشپزخانه های کوچک : آیا آشپزخانه ای کوچک و جمع و جور دارید؟ به نظر طراحی آشپزخانه های کوچک کمی دشوارتر است و باید با دقت بیشتری انجام شود. طراحی کابینت مدرن اروپایی، طراحی کابینت به سبک سنتی، طراحی کابینت کلاسیک، طراحی هایگلس و غیره را می توانید برای آشپزخانه های نقلی هم در نظر بگیرید. اندازه فضای آشپزخانه مهم است ولی اهیمت نحوه استفاده از فضا بسیار بیشتر است. کابینت ها مشخص کننده سبک طراحی آشپزخانه و سلیقه شما هستند. واقعیت اینست که می توان همه المان های زیبایی و مدرنیزه را در یک آشپزخانه کوچک نیز فراهم کرد. شرط اصلی این کار تخصص و تجربه در طراحی، ساخت و نصب کابینت آشپزخانه است.
ساخت و نصب کابینت ام دی اف : کابینت ام دی اف با استفاده از چوب ساخته میشود. بهتر بگوییم ضایعات دور ریختنی چوب. کابینت ام دی اف مقاوم و مستحکم است و معمولا از چوبهای نرم ساخته میشود. یکی از خصوصیتهای ویژه این نوع کابینت، توانایی روکش کردن آن است. تنها کافیست مرحله اول ساخت چوب mdf تکمیل گردد تا با اضافه کردن روکشهای متنوع امکان ساخت ده ها مدل کابینت جدید، ایجاد گردد، مانند کابینت های ممبران و های گلاس. علت محبوبیت کابینت mdf همین تنوع رنگ و طرح و همچنین هماهنگی آن با سایر تجهیزات آشپزخانه برای داشتن دکوراسیونی منحصر به فرد است.
کابینت هایگلاس : طراحی کابینت مدرن و امروزی اگرچه بسیار ساده هستند اما از نظر جنس مواد اولیه تنوعپذیری بالایی دارند. یکی از مدلهایی که امروزه در طراحی، ساخت و نصب کابینت آشپزخانه بسیار پرطرفدار شده است کابینت های گلاس است. این نوع کابینت در واقع از جنس mdf ساخته میشود اما با استفاده از یک روکش پلکسی (پلاستیکی) ظاهری شفاف همچون شیشه پیدا میکنند. براق بودن سطح این کابینت ها جلوه ویژهای به نورپردازی آشپزخانه شما میدهد.
کابینت ممبران : جز کابینت های کلاسیک به شمار میرود.طراحی کابینت ممبران به سبکی است که طرحهای منبت که روی بدنه و درب کابینت هک گردیده با استفاده از دستگاه cnc ایجاد میشود و به همین دلیل نسل جدید کابینت کلاسیک نام گرفتهاند، چرا که در طرحهای کلاسیک نقش و نگارها معمولا با دست بر روی کابینت شکل میگرفت. کابینت ۳ بعدی نیز نام دیگری برای کابینت ممبران است. این کابینت تلفیقی از سبک طراحی کابینت مدرن (طراحی تمام اتوماتیک با دستگاههای صنعتی) با یک ایده کلاسیک است.
اکسسوری ها و یراق آلات کابینت : در طراحی، ساخت و نصب کابینت، تجهیزات و لوازم جانبی مورد نیاز است که میتوان آنها را در دو دسته جای داد. دسته اول یراق آلات و ابزار فنی برای نصب و پیاده سازی کابینت هستند که شامل لولاها، جک، ریل ها، پیچ و رولپلاک، گونیا، پریزهای توکار، مگنت و … میباشند. دسته دوم که اکسسوری نامیده میشوند ابزاری هستند برای جلوه بخشیدن به نمای کابینت و کاربردیتر کردن آنها. دستگیرههای خلاقانه، کشوهای داخل هر یونیت، آویزهای داخلی و پایههای کابینت همگی از عواملی هستند که هم باعث جذاب شدن بیشتر کابینت ها و هم کاربردیتر کردن آنها میشوند.
طراحی دکوراسیون داخلی یک آشپزخانه وابسته به نصب و اجرای کابینت آن دارد. هنگامی که شما قصد دارید نوع کابینت مدنظر خود را دارید نیاز است نوع نقشه و طرح کابینت، نحوه ساخت و پیاده سازی آن و زمان و هزینه کار را در نظر داشته باشید و تنها انتخاب مدل کابینت کافی نیست. روند طراحی کابینت ابتدا با بررسی کلی محیط آشپزخانه و اندازه آن آغاز میگردد. با پیشرفت تکنولوژی و نرم افزارهای نوین میتوان طرح مد نظر خود را از میان قالبهای موجود انتخاب نمایید یا به کمک یک طراح خلاق، ایده درون ذهن خود را پیاده نمایید. علاوه بر این، استفاده از نرم افزار مزایای دیگری نیز فراهم میسازد که عبارتند از:
▪ پیاده سازی دقیق ایده مشتریان
▪ مدیریت هزینه ها
▪ تعیین طرح کلی برای دکوراسیون آشپزخانه
▪ استفاده از رنگ و متریال هماهنگ با سایر اجزای آشپزخانه
بعد از تکمیل مراحل طراحی کابینت و تایید کارفرما، مرحله ساخت کابینت و پیاده سازی و نصب طرح اصلی آغاز میگردد. در این مرحله باید پروژه خود را به یک شرکت معتبر سپرده و تضمینهای لازم جهت پیاده سازی استاندارد طرح تایید شده بگیرید. با توجه به اینکه در هر مرحله از کار، کارفرما طرح کلی را در اختیار دارد بهراحتی میتوان اصلاحات مدنظر را قبل از تمام شدن کل پروژه اعمال کرد.
قیمت طراحی ساخت و نصب کابینت آشپزخانه
مهمترین بخش سفارش طراحی و ساخت کابینت برای هر آشپزخانهای، قیمت ساخت کابینت و اجرای آن است. دقت داشته باشید همیشه قیمت کل پروژه رو جویا بشید، زیرا شرکتها معمولا قیمت کابینت را بر اساس متراژ و نوع متریال آن برای شما بیان میکنند. در حالیکه که به هزینههای فوق، مبلغ هزینه اکسسوریها و یراق آلات کابینت و دستمزد انجام کار نیز اضافه میگردد. لزوم وجود نقشه و طرح کار و نوع جنس کابینت ها که با توجه به مواردی که تا اینجا بیان شد در هنگام قیمت گذاری مشخص میشود. هنگامی که شما طرح مشخص خود را به کابینت سازها نشان دهید آنها به طور دقیقتری میتوانند هزینه کل پروژه و زمان آن را به شما بدهند و همچنین بر اساس تجربه خود ضعفها و ایرادات احتمالی طرح شما را برطرف نمایند. علاوه بر این موارد، شما بهراحتی میتوانید با پیمانکارهای مختلفی مذاکره کرده و بهترین تصمیم را اتخاذ نمایید.
▪▪▪ در پایان همیشه به یاد داشته باشید! که در تمام مراحل کار اعم از انتخاب طراحی و ساخت کابینت، جنس کابینت،نصب کابینت و … استفاده از مشاوران متخصص حتی با پرداخت هزینه باعث میگردد که کیفیت نهایی کار تضمین گردد و آشپزخانه شما تمام مولفههای ایمنی، جذابیت، زیبایی و کارایی را در کنار یکدیگر داشته باشد.▪▪▪