هر کودک ، گلدانی ست که از زیباترین گل های معطر، خانه ها را به نزدیکت ترین بهارها گره زده است؛ امکانات آموزشی درست الزام آنان است و شادی حق بزرگ و حتمی آنها می باشد.
طراحی داخلی خلاقانه برای مهد کودک : وقتی صحبت از مهدکودک می شود، همه ما به یاد یک فضای شلوغ، پر از وسایل بازی کوچک و بزرگ و البته پر از رنگ ها می افتیم. در این بخش، ما به عنوان یک رسانه در حوزه معماری وطراحی داخلی ، قصد داریم نگاهی به مبحث طراحی داخلی مهدکودک ها و دکوراسیون آن ها بیاندازیم و نمونه هایی از طراحی مهدکودک با رویکرد خلاقیت را ارائه نماییم. امروزه مهد کودک ها، نسبت به گذشته بسیار مدرن تر و اصولی تر هستند. البته از نقطه نظر طراحی و دکوراسیون. ما همگی به این موضوع واقفیم که فضا را باید به نگرش به نیازهای کاربر اصلی فضا طراحی و دکور نمود. وقتی کاربر فضا کودک است، فضا را باید بر اساس شرایط، نیازمندی ها و ملزومات این کاربر طراحی نمود. وقتی می گوئیم امروزه شرایط نسبت به گذشته بهتر است، منظور این است که نیازهای روانشناختی کودک در دکوراسیون و طراحی فضای داخلی مهدکودک، بهتر از پیش لحاظ می شود.
مهد کودک در همه کشورها جزء مهم ترین مکان ها محسوب می شود و به طراحی داخلی آن اهمیت زیادی داده می شود زیرا محیط مهد کودک می تواند می تواند در شکوفایی استعداد و فکر کودکان تاثیرگذار باشد. محیط مهد کودک باید شاد و با نشاط باشد و کودکان را به یادگیری ترغیب کند و علاوه بر اینکه کودکان باید در محیط مهد کودک احساس آرامش بیشتری داشته باشند. برای طراحی دکوراسیون مهد کودک باید از ایده های کاربردی و اصولی استفاده شود. همه کودکان به بازی کردن علاقه زیادی دارند بنابراین باید در مهد کودک فضایی متفاوت و شیکی را به بازی کودکان اختصاص داد توجه داشته باشید بازی هایی که باعث جلب توجه در کودکان می شوند می توانند ذهن کودکان را برای یادگیری فعال تر کنند. علاوه بر محیط بازی در مهد کودک باید فضایی را برای آموزش به کودکان طراحی کرد که این فضای باید به گونه ای طراحی شود که کودکان میل و اشتیاق بیشتری برای یادگیری پیدا کنند. اگر دکوراسیون داخلی مهد کودک شیک و دوست داشتنی باشد کودکان برای رفتن به مهد کودک تمایل بیشتری دارند و علاوه بر این زیبایی مهد کودک همیشه مورد توجه والدین قرار می گیرد.
☆ نکات مهم ☆
☆ یکی از مهم ترین نکات در طراحی داخلی مهد کودک انتخاب رنگ های شاد و انرژی بخش است رنگ ها می توانند تاثیر زیادی در روحیه و میزان یادگیری در کودکان و بهبود آموزش داشته باشند بنابراین بهتر است رنگ های موجود در مهد کودک را به صورتی انتخابی کنید که باعث ایجاد فضایی شیک و جذاب در مهد کودک شوند.
☆ علاوه بر رنگ ها طراحی نورپردازی مهد کودک نیز از اهمیت زیادی برخوردار است و شما می توانید از ترکیب نور های مصنوعی و طبیعی برای طراحی داخلی مهد استفاده کنید.
☆ در طراحی دکوراسیون مهد کودک باید از ایده های خلاقانه و کاربردی استفاده کرد تا بتوان فضای مهد کودک را به فضایی پر جنب و جوش و خلاقانه تبدیل کرد. در این مطلب انواع دیزاین های شیک و کاربردی برای دکوراسیون داخلی مهد کودک را در اختیار شما قرار دادیم که امیدواریم با الگوبرداری از این دکوراسیون های داخلی بتوانید فضایی متفاوت و پر هیجان را در مهد برای کودکان طراحی کنید.
در معماری مهد کودک چه چیز هایی رعایت شود؟ در طراحی محیط داخلی مهد کودک، بکار گیری ایده های متناسب با هر محیط و اتاقی، از جمله مواردی ای است که رعایت آن واجب است. برای مثال تفکیک محیط کاری، بهداشتی، فضاهای استراحت و اتاق های دیگر با اتاق بازی کودکان را می توان گفت. این فضاها می بایست طبق انتظاراتی که از مهد کودک می رود و با توجه به وسعت و تعداد کارکنان و کودکان حاضر در مهد کودک تعبیه شود. همچنین در فضای بازی کودکان، قرار دادن چند وسیله بازی نیز ایده مناسبی است. به علاوه اتاق بازی کودکان حتما حتما باید در نزدیکی ورودی یا خروجی ساختمان قرار داشته باشد. نکات دیگری از جمله کوتاه بودن ارتفاع تابلوهای مخصوص کودکان و مرتفع بودن تابلوهای مخصوص بزرگسالان وجود دارد که رعایت آن ها خالی از لطف نیست. در این محیط باید از رنگ های ملایم و آرامش بخش در کف ودیوار و رنگ های اصلی زرد ، آبی و قرمز در وسایل دیگر استفاده کرد. درب های ورود و خروج نیز باید امکان رفت و آمد سریع را برای کودکان فراهم کند. همچنین در محل قرار دادن پریز ها و وسایل این چنین باید دقت کافی را بکار برد و تا حد امکان آن ها را از دسترس کودکان به دور نگه داشت. به علاوه این موارد، تعبیه مکانی برای قرار دادن وسایل کودکان در آن نیز از جمله مواردی است که در معماری مهد کودک باید در نظر گرفته شود.
فضای دکوراسیون داخلی مهد کودک : کودکان با توجه به دوره ای از زندگی که در آن قرار دارند، اخلاق ها و رفتار های شیطنت آمیز و کنجکاوانه ای دارند که اگر در یک محیط رسمی و آموزشی قرار بگیرند، هرگز آن را عملی نخواهند کرد و برای آن ها اصلا خوشایند نیست. به همین دلیل، محیط های آموزشی ای که برای کودکان سنین کم طراحی می شود، باید دارای شرایط خاصی باشد تا علاوه بر اینکه باعث ارتباط مستقیم کودک با آن شود، به وابستگی کودک به این فضا نیز کمک کرده تا این حس که کودک در خانه خود است در وی به وجود آید و در نهایت بتوان بهترین راندمان را برای خانواده های این کودکان بدست آورد.
احساس امنیت و آرامش در فضا : مهد کودک، اولین فضای عمومی است که کودکان سنین که با آن روبرو می شوند. پس از خانه، مهد کودک مهم ترین مکانی است که کودک باید با آن ارتباط برقرار کرده و احساس امنیت و آرامش در آن داشته باشد. اگر فضا و محیط داخل مهد کودک متناسب نباشد، باعث ایجاد شکل گیری باور های غلط در کودک شده و در نهایت به ضربه خوردن به عواطف کودک می شود. بنا بر این معماران و طراحان دکوراسیون می بایست در زمینه طراحی و معماری مهد کودک نهایت تلاش خود را به کار گیرند تا فضایی تشویقی و جذاب برای کودکان ایجاد شود تا آن ها امنیت و راحتی را در آن احساس کنند.
طراحی داخلی مهد کودک برای کودکان زیر ۳ سال : اغلب طراحی داخلی برای کودکان زیر ۳ سال به منظور افزایش توانایی های روانی، حرکتی، ذهنی و اجتماعی کودکان انجام می شود . آب و هوای قرارگیری این نوع از مهدکودک آب و هوایی سرد به همراه باران و برف زیاد است، برای کودکان در سنین پایین تر همانند نقاشی هایشان به طور غریزی، محیط خانه با سقف شیب دار تعریف می شود از این رو در طراحی از سقف شیب دار استفاده شده تا مفهوم خانه را در ذهن کودکان تداعی کرده و ایجاد آرامش کند. به همین سبب با افزایش ارتفاع شیب را به فضا افزوده و همچنین در فضای داخلی نور طبیعی بیشتری را وارد کرده است. اصولا مهدکودک ها دارای کلاس های درس می باشند که برای سه گروه از کودکان بر اساس گروه های سنی متفاوت طراحی می شود. همچنین دارای یک اتاق ناهار خوری، آشپزخانه و دفاتر اداری در اطراف یک پاسیو می باشند که برای بازی کودکان در نظر گرفته شده است. در اینجا باید معماران طراح طراحی داخلی خلاقانه برای مهد کودک در نظر بگیرند. کلاس های مختلف از طریق حفره هایی در نما به فضای بیرون دسترسی داشته که ارتباط موثری بین فضای داخلی و خارجی به وجود آورده است این حفره های موجود در نما برای هویت بخشیدن به این بنا و احساسی متفاوت در بافت سنتی ایجاد شده و رنگ های سبز، زرد، آبی و بنفش به صورت شیشه در دایره ها، احساسی شاد و کودکانه به فضا بخشیده است.
☆ اگر در این مهد کودک از رنگ ها برای تفکیک کلاس های مختلف با سن دانش آموزان استفاده شود بسیار عالی می شود و نکته منحصر به فرد در طراحی تفکیک دید دنیای کودکان و بزرگسالان از طریق رنگ های شاد روی دیوار در ارتفاع ۱٫۳۰ متر که دید کودک را تشکیل می دهد و در سطوح بالایی با رنگ های سفید و یا خنثی برای دید بزرگسالان در نظر گرفته شود. در سنین زیر ۳ سال رنگ نقش بسیار مهمی را ایفا می کند و سرگرم کننده بودن فضا برای جذب کودکان بسیار مهم است. همچنین در مهدهای کودک تفکیک به سنین مختلف از معیارهای مهم برای افزایش توانایی های روان شناختی، روانی و اجتماعی کودکان در میان همسالان محسوب می شود.
☆ برای کلاس های درس طراحی شده برای کودکان زیر ۱ سال رنگ آبی برای ایجاد احساس آرامش، تقویت تخیل مناسب بوده و کلاس های درس برای کودکان بین ۱ تا ۲ سال ،رنگ نارنجی برای تحریک خلاقیت، فعالیت می تواند مناسب می باشد. برای کودکان بین ۲ تا ۳ سال، نیز رنگ سبز برای برقرری ارتباط با طبیعت می تواند انتخاب خوبی محسوب شود .
طراحی داخلی مهد کودک مدرن خواسته ی هر کسی است، زیرا طراحی داخلی خلاقانه برای مهد کودک یک اصل است چون باعث شکوفایی استعدادهای کوکان می شود. کسی که یک مهد کودک را اداره می کند و یا قصد راه اندازی مهد کودک دارد. یا اگر شما صاحب یک مهد کودک قدیمی هستید قطعا به بازسازی و مدرن سازی مهد کودک خود فکر کرده اید. اینکه طراحی مجددی صورت گیرد و فضای مهد به آنچه با اصول روانشناختی کودک هماهنگی دارد، نزدیک شود. یا اینکه والدینی که از مهدکودک شما بازدید می کنند، فضایی مدرن را ببینند و شیفته فضای شما شوند. همینطور کودکان.
▪▪▪ اهمیت مهدکودک شاید از هر حیث بسیار با اهمیت تر از دیگر فضاهایی آموزشی باشد. بی شک مهدکودک اولین مکانی محسوب می شود که کودک از خانواده خود جدا شده و به نوعی وارد اجتماع و معاشرت با بقیه افراد را باید داشته باشد. در کشورهای پیشرفته، اهمیت ساخت یک مهدکودک مناسب بسیار با اهمیت تر از مدارس بزرگسالان است، زیرا کودک نه تنها باید برای اولین بار به سمت سیستم آموزشی آن کشور سوق داده می شود بلکه باید از بودن در آن مکان احساس رضایت بیشتری داشته باشند. ▪▪▪ سپاس از توجه تان .