برآورد هزینه بازسازی ساختمان
این موقعیت نیست که انسان را می سازد،این انسان است که موفقیت و ثروت را خلق میکند.
برآورد هزینه بازسازی ساختمان : بازسازی خانه چیست؟ برای داشتن خانه ای زیبا و مدرن نیازی به تخریب کامل بنا نیست. به طور کلی عملیات تخریب کامل بنا در مواردی که ساختمان دارای بافت فرسوده و غیر قابل مرمت باشد، ضروری است. در اغلب موارد بدون تخریب کامل بنا و با بازسازی خانه می توان تغییرات مورد نظر را ایجاد کرد. در مقایسه با قیمت ساخت خانه، هزینه بازسازی خانه بسیار مقرون به صرفه است. طراحی دکوراسیون داخلی راهکاری کم هزینه برای بازسازی و زیباسازی منازل مسکونی است. بازسازی خانه شامل همه کارهایی است که به منظور ترمیم خرابی ها، تغییر دکوراسیون خانه و طراحی داخلی منزل انجام می شود. در بازسازی می توان سبک طراحی دکوراسیون داخلی را به صورت کامل تغییر داد و از سبک های مدرن و امروزی استفاده کرد. اجرای سقف کاذب، نصب کاغذ دیواری، نصب پارکت ، تعویض کابینت آشپزخانه و طراحی دکوراسیون آشپزخانه، به هنگام بازسازی خانه انجام می شود.اگر قصد بازسازی ساختمان قدیمی خود را دارید، اولین سوالی که برایتان پیش خواهد آمد هزینه بازسازی خواهد بود.برآورد هزینه بازسازی ساختمان همواره از دغدغه های اصلی مالکان ساختمان است. برای برآورد یک پروژه ساختمانی نیاز به دانش فنی و تجزیه کافی از هزینه بازسازی به صورت آشکار و پنهان عملیات ساختمانی است. آیا می دانستید بخش اعظمی از سود و زیان در همین مرحله به شما تحمیل خواهد شد؟ پس بخوانید و آگاه باشید!!! چرا که بعد از آن می توانید ظرف مدت کوتاه تا حدودی هزینه بازسازی ساختمان خود را برآورد کنید. در این مقاله، علاوه بر توضیح قیمت مصالح و عملیات ها، به نحوه محاسبه هزینه ها و روش هایی برای برآورد اجرت استادکاران، می پردازیم. دلایل بازسازی خانه: بازسازی ساختمان قدیمی برای فروش، و یا بازسازی خانه برای استفاده بهینه از آن. وقتی صحبت از بازسازی خانه و ساختمان، برای فروش به میان می آید، بیشتر از اینکه کار خلاقانه و هیجان انگیز باشد،همه مسائل به سمت و سوی مدیریت هزینه بازسازی و البته کم هزینه شدن بازسازی خانه برمی گردد.
قبل از بازسازی خانه و ساختمان چه کارهایی باید انجام دهیم؟
۱- تجربه افرادی که درگیر بازسازی خانه های قدیمی و نوسازی آنها هستند، نشان می دهد؛ چیزی که تصور افراد طراح است، با خروجی کار متفاوت است. شاید علت آن، شرایط و امکانات باشد. پس این ریسک را بپذیرید و تا جایی که ممکن است، منطقی و سنجیده دست به طراحی برای بازسازی خانه بزنید.
۲- با اعضای خانواده به گفت و گو بنشینید. یک دورهمی خودمانی راه بیندازید و نظرات اعضای خانواده تان را برای این پروژه ی هیجان انگیز بپرسید.
۳- پس از آن اولویت بندی کنید. این موضوع خیلی مهم و در مرحله بودجه بندی و بررسی هزینه بازسازی، برای شما اهمیت خیلی زیادی پیدا می کند.
۴- دقیقا مشخص کنید چه قدر می توانید هزینه کنید؟
۵- بعد از گفت وگو، چند روز زمان نیاز دارید تا جمع بندی طرح و بودجه (هزینه بازسازی) را انجام دهید.
برآورد هزینه های بازسازی ساختمان و خانه چطور محاسبه می شود؟هزینه بازسازی ساختمان و خانه را می توان با یک روش ساده در پنج مرحله مشخص کرد؛به شرط آنکه پیش از این مشخص کرده باشید چه قسمت هایی از خانه یا ساختمان نیاز به تغییر و بازسازی دارد.
سه مرحله در بازسازی ساختمان
۱- دقیقا اندازه های محل تغییر را مشخص کنید: مثلا اگر قرار است پارکت یا کفپوش اتاق خواب را تغییر دهید،ابعاد دقیق آن را در مترمربع به دست بیاورید.یا اگر قرار است دیوار راهرو را رنگ آمیزی کنید، متراژ دقیق را بگیرید.
۲- چک لیست تهیه کنید: یک چک لیست تهیه کنید، از اقلام و وسایل مورد نیاز که برای بازسازی خانه تان به آن نیاز دارید.
مثل پنل های دیواری، کف پوش، دیوارهای گچی، سیمان و… .
حتی اقلام ریز مثل میخ، کابل برق، لوله آب و از این دست موارد را هم یادداشت کنید.
۳- برای تهیه مصالح اقدام کنید: می توانید قبل از خرید، قیمت مصالح را از فروشگاه های اینترنتی دریافت کنید.یا اینکه مستقیما برای خرید مراجعه کنید و از راهنمایی فروشنده، برای میزان به کار رفته ی مصالح کمک بگیرید.این کار به تجربه نیاز دارد، پس حتما مشورت کنید و بیش از اندازه ای که نیاز دارید، خرید نکنید.
۴- تهیه مصالح را بهینه کنید: چک لیست خرید را طبقه بندی کنید و اولویت خرید را ببندید.یعنی اگر قرار است ۲۰ متر لوله آب فلزی دیگر به خانه اضافه شود، به دقت بررسی کنید. ببینید می توانید این مقدار لوله آب را از انباری خانه اقوام با هزینه کمتری تهیه کنید یا نه؟
۵- از چند شرکت استعلام بگیرید: (شرکت های بازسازی ساختمانی)معمولاً در کشور ما برای امور خدمات ساختمانی قیمت و معیار مشخصی برای هزینه های ساخت وجود ندارد.
بنابراین با دادن اطلاعات صحیح از پروژه خود به چند شرکت مختلف از آنها استعلام قیمت بگیرید.این راه یکی از منطقی ترین راه ها برای پایین آوردن هزینه ها است.البته دقت داشته باشید هیچ ارزانی بی حکمت نیست.می توانید با دیدن نمونه کارها و توان تخصصی شرکت هایی که قیمت پایینی را به شما استعلام می دهند، خیال خود را از بابت کیفیت کارشان راحت کنید.اینکه شما از چند شرکت استعلام قیمت می گیرید بسیار خوب است.شما با اینکار با چند شرکت تخصصی مشورت کرده اید و این شمایید که تصمیم آخر را می گیرید.یادتان باشد شرکت هایی را برای دریافت مشاوره و استعلام قیمت انتخاب کنید که مطمئن هستید تخصص هزینه بازسازی ساختمان های قدیمی را دارند.
برآورد هزینه بازسازی ساختمان های قدیمی
مهم ترین بخش بازسازی، هزینه بازسازی ساختمان های قدیمی و قیمت تمام شده است که شامل این موارد می شود:
*تغییر کفپوش: با توجه به متریال از متری ۳۰ الی ۲۰۰ هزار تومان
*تغییر دیوار پوش: با توجه به متریال از متری ۳۰ الی ۱۲۰ هزار تومان
*کاغذ دیواری: با توجه به برند از رولی ۳۰ الی ۳۰۰ هزار تومان
*رنگ آمیزی دیوار: متری حدود ۶الی۸ هزار تومان
*سقف کاذب: با توجه به متریال از متری ۴۰ الی ۱۰۰ هزار تومان
*نورپردازی: با توجه به نوع اجرای آن بسیار متنوع می باشد.
*تعویض درب و پنجره: با توجه به برند از متری ۲۰۰ الی ۵۰۰ هزار تومان
*طراحی کمد و قفسه: با توجه به متریال از متری ۱۵۰ الی ۳۰۰ هزار تومان
*تعویض کابینت: با توجه به متریال از متری ۵۵۰ هزار تومان الی ۲ میلیون تومان
*تعویض سینک و روشویی: با توجه به برند از ۱۰۰ الی ۸۰۰ هزار تومان
*تعویض شیرآلات: با توجه به جنس و برند بسیار متنوع می باشد.
*تاسیسات داخلی: با توجه به سیستم لوله کشی و نوع آن متنوع است
قیمت های اعلام شده برای مصالح ساختمانی با توجه به:
* کشور تولید کننده
* برند
* درجه کیفیت
* اجرت ( نسبت به متراژ فضا، پیچیدگی ها و میزان سختی کار)
برای آنکه برآورد دقیق تری از هزینه بازسازی ساختمان های قدیمی خود داشته باشید در زمان محاسبه متراژ درصدی را برای پرت مصالح به متراژ اضافه کنید. پیشنهاد ما به شما بین ۱۰ الی ۱۵ درصد است.
اجرت استادکاران: برای برآورد اجرت استادکاران دو روش دیگر نیز وجود دارد.در واقع می توان اجرت استادکاران را بصورت روزمزد و کنترات پرداخت کرد.
روش روزمزد: معمولا برای پروژه هایی استفاده می شود که متراژ زیادی ندارند.برای استاد کار صرفه اقتصادی ندارد که بر اساس متر مربع کار کند.دستمزد کار روزانه برای استاد کار حرفه ای بین ۱.۵۰۰.۰۰۰ تا ۲.۰۰۰.۰۰۰ ریال است.
روش کنترات: در بسیاری از پروژه های ساختمانی پیمانکار بصورت کنترات (قیمت کلی) پروژه را انجام می دهد.
البته قیمتی که اعلام می شود نباید تفاوت چندانی با هزینه واحد آن کار داشته باشد.در روش انجام کار بصورت کنترات، سرعت اجرای کار بیشتر است.پیمانکار تشویق می شود پروژه را در زمان کوتاه تری به اتمام برساند.
لازم بذکر است به قیمت های اعلام شده موارد زیر نیز اضافه میگردد:
* حمل و نقل
* ابزارآلات
* دستمزد کارگران ساختمانی
* حق الزحمه پیمانکار (برای پروژه های بازسازی نسبت به حجم کار بین ۲۵ – ۱۵ درصد هزینه های اجرایی است)
* بیمه
* مالیات
* ضریب ساختمان
عوامل موثر بر هزینه بازسازی ساختمان
بازسازی ساختمان تغییری است که می تواند ارزش ریالی خانه را بالا ببرد، کیفیت زندگی روزمره ساکنان آن را بهبود ببخشد و در بسیاری از موارد فضای کاربردی خانه را بهبود بخشد و افزایش دهد. سالانه تعداد زیادی از خانواده ها اقدام به بازسازی فضای محل سکونت خود می کنند. شاید یکی از رایج ترین بازسازی ها، بازسازی و طراحی دوباره آشپزخانه ها مثل بازکردن آنها یا تغییر کاشی و کابینت باشد. البته توجه داشته باشید که در بازسازی ساختمان گاهی فقط نوسازی بخش هایی از خانه و بدون اتفاق افتادن تغییرات مهم انجام می شود.کاغذ دیواری، کاشی و سرامیک کف، گچکاری، پارکت، کناف، سقف کاذب.
قیمت بازسازی خانه بر اساس متر مربع: قیمت بازسازی خانه بر اساس مترمربع به با گستره بزرگی روبرو است. چرا که میزان تغییرات و مواد و متریال به کاررفته و کیفیت و سطح کار در این مورد بسیار موثر است. گاهی تغییرات آنقدر زیاد است که متخصصین حرفه های مختلف مثل بنا و نجار و الکتریکی و تاسیساتی و نقاش به کار گرفته می شوند. طبیعتا محله و اینکه در کدامیک از مناطق تهران باشید در قیمت گذاری پیمانکاران و متخصصین تاثیرگذار است.
بازسازی آشپزخانه: آشپزخانه از رایج ترین محل هایی است که در پروژه های خانگی بازسازی می شوند. برداشتن دیوار آشپزخانه های قدیمی تر و تبدیل فضای بسته به فضای باز پیشخوان دار، تعویض کاشی و سرامیک و سینک و شیرآلات ظرفشویی و همچنین طراحی و ساخت کابینت از جمله ها خدماتی است که در بازسازی آشپزخانه انجام می شود.
بازسازی سرویس بهداشتی: گاهی هزینه های تعمیرات مواردی مثل رفع نم و رطوبت یا ترکیدگی و نصب لوله، با سرشکن شدن روی موارد کلی تری مثل نصب کاشی و سرامیک باعث می شود بسیاری از مشتریان تصمیم به تغییرات بزرگتری بگیرند. تعویض لوازم بهداشتی، شیرآلات، کاشی و سرامیک و یا بازسازی قیرگونی و عایق رطوبتی از جمله این موارد هستند.
بازسازی کلی ساختمان: به دو مورد بالا می توان سایر فضاهای خانه را هم اضافه کرد و بازسازی را بصورت کامل انجام داد. در این صورت معمولا نیاز به نقاشی ساختمان و تغییر نوع کفپوش و نصب آن هم وجود دارد. در ضمن برداشتن و جابجا کردن دیوارهای حائل و نه حامل چون معمولا منجر به تغییرات مثبت در فضای خانه میشوند بسیار پرطرفدار هستند.
فصل های کاری: برخی از کارهای مرتبط با بازسازی ساختمان و بنایی در فصول مختلف انجام شده و فصل خاص بر قیمت آن اثر می گذارد. یکی از این موارد عایق بندی و قیرگونی است که به عنوان مثال در فصل های بارش به دلیل مشغله بیشتر متخصصان ممکن است پیدا کردن یک متخصص کاربلد به زمان بیشتری نیاز داشته باشد و هزینه بیشتری هم نسبت به فصل دیگری مثل تابستان طلب کند. نقاشی ساختمان هم که در این دسته بندی قرار می گیرد در روزهای پایانی سال گران تر و شاید با زحمت بیشتر انجام شود.
نیروهای مورد نیاز: گاهی پیمانکار هزینه ی نیروهای کار را بصورت روزمزد در قیمت گذاری اعمال کرده و به همراه سایر موارد مورد نیاز بصورت تفکیک شده قیمت گذاری می کند. مدل دیگر که در اغلب موارد به صرفه تر است قیمت گذاری بصورت کلی و پروژه ای است.
به یاد داشته باشید که اجرای هزینه های بازسازی ساختمان فقط به خرید مصالح و دستمزد اکیپ های اجرایی ختم نمی شود و هزینه های دیگری را نیز در دل خود دارد که باعث می گردد هزینه بازسازی ساختمان بالاتر از آنچه که فکر می کنید باشد. بدین منظور برای اینکه در زمان اجرا هزینه های پیش بینی نشده شما را غافلگیر نکند جمع مبالغ بدست آمده را در ضریب بالاسری ضرب نمایید.این ضریب برای پروژه های ساختمانی ۵ الی ۱۰ درصد است. در زیر هزینه برخی از خدمات بازسازی را برایتان آورده ایم .
ردیف شرح خدمات واحد قیمت به ریال
۱ اجرت سقف کاذب کناف تایل ۶۰*۶۰ با مصالح متر مربع ۵۵۰.۰۰۰ – ۴۵۰.۰۰۰
۲ اجرت سقف کاذب دکوراتیو کناف با مصالح متر مربع ۷۰۰.۰۰۰ – ۶۰۰.۰۰۰
۳ چوب ترموود با اجرت نصب و رنگ متر مربع ۲.۸۰۰.۰۰۰ – ۲.۰۰۰.۰۰۰
۴ اجرت گچ کاری بدون مصالح متر مربع ۱۲۰.۰۰۰ – ۸۰.۰۰۰
۵ اجرت رابیتس کاری بدون مصالح متر مربع ۶۰۰.۰۰۰ – ۴۰۰.۰۰۰
۶ پارکت لمینت با اجرت نصب متر مربع ۷۵۰.۰۰۰ – ۴۳۰.۰۰۰
۷ سرامیک با اجرت نصب و مصالح ملاتی متر مربع ۱.۳۰۰.۰۰۰ – ۳۵۰.۰۰۰
۸ کاشی کاری با اجرت نصب و مصالح ملاتی متر مربع ۱.۰۰۰.۰۰۰ – ۳۰۰.۰۰۰
۹ سنگ کاری با اجرت نصب و مصالح ملاتی متر مربع ۱.۹۰۰.۰۰۰ – ۶۵۰.۰۰۰
۱۰ آجر کاری با اجرت نصب و مصالح ملاتی متر مربع ۱.۳۰۰.۰۰۰ – ۶۵۰.۰۰۰
۱۱ تیغه چینی با مصالح و اجرت استاد کار متر مربع ۵۰۰.۰۰۰ – ۳۵۰.۰۰۰
۱۲ کاغذ دیواری قابل شستشو با اجرت نصب رول (۵ متر) ۱۰۰.۰۰۰ – ۶۵۰.۰۰۰
۱۳ کابینت آشپزخانه با اجرت نصب و مصالح متر مربع ۱۱.۰۰۰.۰۰۰ – ۵.۰۰۰.۰۰۰
۱۴ کمد دیواری عمق ۶۰ با اجرت نصب و مصالح متر مربع ۸.۰۰۰.۰۰۰ – ۴.۵۰۰.۰۰۰
۱۵ اجرت برق کاری بدون مصالح متر مربع ۱۲۰.۰۰۰ – ۸۰.۰۰۰
۱۶ اجرت لوله کشی سرد و گرم و فاضلاب بدون مصالح متر مربع ۱۵۰.۰۰۰ – ۱۰۰.۰۰۰
۱۷ شومینه برقی با اجرت نصب یک عدد ۳۸.۰۰۰.۰۰۰ – ۲۳.۰۰۰.۰۰۰
۱۸ اجرت نقاشی روغنی یا پلاستیک با مصالح متر مربع ۱۰۰.۰۰۰ – ۸۰.۰۰۰
۱۹ پنجره UPVC با اجرت نصب متر مربع ۲.۸۰۰.۰۰۰ – ۲.۲۰۰.۰۰۰
۲۰ شیرآلات با اجرت نصب یک عدد ۲.۷۰۰.۰۰۰ – ۷۵۰.۰۰۰
۲۱ روشویی کابین دار P.V.C یک عدد ۶.۰۰۰.۰۰۰ – ۳.۰۰۰.۰۰۰
۲۲ سرویس فرنگی با اجرت نصب یک عدد ۶.۵۰۰.۰۰۰ – ۳.۵۰۰.۰۰۰
۲۳ اجرت ساخت درب آهنی یا چهار چوب فلزی با مصالح هر کیلوگرم ۱۷۰.۰۰۰ – ۸۰.۰۰۰
۲۴ درب ضد سرقت با قفل و یراق آلات و اجرت نصب یک لنگه ۲۷.۰۰۰.۰۰۰ – ۱۰.۰۰۰.۰۰۰
۲۵ درب داخلی HDF با اجرت نصب یک لنگه ۲.۸۰۰.۰۰۰ – ۹۰۰.۰۰۰
۲۶ دستگیره درب با قفل و اجرت نصب یک دست ۲.۲۰۰.۰۰۰ – ۸۰۰.۰۰۰
۲۷ تخلیه نخاله با کارگر هر سرویس ۱.۵۰۰.۰۰۰ – ۱.۲۰۰.۰۰۰
۲۸ کارگر ساختمانی روزمزد یک روز ۶۰۰.۰۰۰ – ۵
در هزینه متوسط بالا ساخت و اجرا بر اساس میانگین قیمت ها در مناطق مختلف تهران گردآوری شده است، همانطور که مشاهده می کنید برای هر ردیف یک بازه قیمتی تعیین گردیده، قیمت های اعلام شده برای مصالح ساختمانی با توجه به کشور تولید کننده، برند، درجه کیفیت و برای اجرت ها نسبت به متراژ فضا، پیچیدگی ها و میزان سختی کار در بازه فوق متغیر است. مبلغ اعلام شده بر اساس واحد آن (متر مربع ، کیلوگرم و …) تعیین گردیده است، برای برآورد اجرت استادکاران دو روش دیگر نیز وجود دارد، در واقع می توان اجرت استادکاران را بصورت روزمزد و کنترات براساس نرخ روز پرداخت نمود. لازم بذکر است به قیمت های اعلام شده حمل و نقل، ابزارآلات، دستمزد کارگران ساختمانی، حق الزحمه پیمانکار (برای پروژه های بازسازی نسبت به حجم کار بین ۲۵ – ۱۵ درصد هزینه های اجرایی است) ، بیمه ، مالیات و ضریب بالاسری اضافه می گردد.
*** در بازسازی یک ساختمان مسکونی آنچه که در درجه اول قرار می گیرد مدیریت بودجه در نظر گرفته شده برای بازسازی و خرج کردن آن در جای درست و مناسب آن در جهت دستیابی به اهداف اصلی پروژه است. شما ممکن است،بوجه زیادی صرف پروژه خود بکنید اما به اهداف اصلی پروژه دست پیدا نکنید و از دلایل اصلی آن عدم وجود یک برنامه منظم و مدون در جهت پیشبرد اهداف اصلی پروژه است.***