اجرای نمای شسته سیمانی

0
2771
اجرای نمای شسته سیمانی
اجرای نمای شسته سیمانی

اجرای نمای شسته سیمانی : یکی از متریال های مرسوم برای پوشش نما، سیمان شسته است. استفاده از این نوع متریال برای نماسازی در کشور ما نیز بسیار رایج می باشد. نمای سیمان شسته از جمله نماهای اندودی می باشد و پس از سفت کاری، اجرا می گردد. مسلما اجرای نمای شسته سیمانی نیز مانند دیگر نماها مزایا و معایب خاص خود را دارد. نمای شسته ترکیبی است از سنگ دانه های دانه بندی شده که در بسته بندی با رنگ های متنوع قرمز، مشکی، خاکستری، سبز، سفید و غیره که در بازار یافت می شود و پودر سنگ و سیمان سفید ( البته با توجه به رنگ نهایی نمای شسته از سیمان سیاه و رنگ های معدنی هم می توان در این مخلوط استفاده کرد)

نمای شسته چیست؟

یکی از رایج ترین نماها در کشور ما نمای سیمان شسته یا نمای شسته است. همان طور که در مقدمه نیز گفته شد، نمای شسته از نماهای اندودی به شمار می رود. اندود، یک پوشش یکنواخت می باشد که روی سفت کاری بدنه ساختمان به اجرا در می آید.

نمای شسته، ترکیبی از سنگ دانه های دانه بندی شده می باشد که در بسته بندی های گوناگونی با رنگ های مختلف، مثل سیاه، قرمز، سبز، سفید، خاکستری و دیگر رنگ ها در بازار به فروش می رسد. در این نما از پودر سنگ و سیمان سفید استفاده می شود. البته با در نظر گرفتن رنگ نهایی نمای سیمان شسته می توان از سیمان سیاه و رنگ های معدنی نیز در ترکیب مورد نظر بهره گرفت. اما چرا به این نما، نمای شسته می گویند؟ علت نامگذاری این نما بدین شکل، این است که پس از اجرا و در مرحله نهایی کار، آن را با آب می شویند.

اجرای نمای شسته سیمانی
اجرای نمای شسته سیمانی
آشنایی با نمای سیمان شسته

در این بخش، شما را با نمای سیمان شسته بیش تر آشنا خواهیم کرد. نمای شسته در عین مقاومت خوبی که در برابر سرما و گرما از خود نشان می دهد، یک نمای زیباست. این نما در زبان انگلیسی با نام واش بتن شناخته می شود. بنابراین، می توانید نمونه های خارجی نمای شسته را با این اسم جستجو کنید.

نمای سیمان شسته، یکی از محکم ترین و مقاوم ترین نماهای موجود است که با توجه به مصالح مورد استفاده در ترکیبش، در طرح ها و رنگ های مختلفی اجرا می شود. جهت اجرای نمای سیمان شسته باید لوازمی برای کروم بندی و ژوئن گذاری در اختیار داشت. نمای سیمان شسته، حاصل ترکیب درصد مشخصی از سیمان سفید یا سیاه که با توجه به رنگ نهایی نما انتخاب می گردد و پودرهای رنگی طبیعی یا پودر سنگ رنگی و سنگ های دارای نمره بندی با آب است.

اجرای نمای شسته سیمانی
اجرای نمای شسته سیمانی

ملات حاصل را به کمک ماله و دیگر ابزارهای سیمان کاری روی سطح مورد نظر اجرا می کنند. کیفیت نمای نهایی به ظرافت کار و دقت و مهارت استاد کار وابسته است. لازم به ذکر است که انواع سنگ ها و پودرهای رنگی، مثل سنگ کریستال، پودر کریستال، سنگ جوشقان، پودر جوشقان و دیگر سنگ های رنگی، مثل سنگ جگری، سنگ قرمز، سنگ لیمویی، سنگ مرمر، سنگ سبز، سنگ سیاه و دیگر مصالح برای این نماسازی کاربرد دارند. در ادامه متن، شما را با جنس و مواد و متریال های مورد استفاده در این نما و مزایا و معایب آن آشنا خواهیم کرد.

جنس و مواد مورد استفاده در مصالح منتخب برای اجرای نما می تواند سبب جذب یا دفع نور خورشید شود و در نقش گرمایش و سرمایش برای ساختمان عمل کند. با توجه به قرار گرفتن نما در برابر عوامل جوی، باید در انتخاب مصالح مورد استفاده برای نماسازی، توجه و دقت بیش تری اعمال کرد. جهت زیاد کردن عمر ساختمان، بایستی از مصالح و نماهای دارای دوام و ماندگاری استفاده نمود تا در مقابل شرایط نا مساعد جوی، مانند زلزله، سیل، طوفان، باران و دیگر موارد، از استحکام کافی برخوردار باشد.

اجرای نمای شسته سیمانی

نمای سیمان شسته از نماهایی به شمار می رود که به خاطر صرف هزینه و مدت زمان کم تر برای اجرا و استحکام مناسب تری که نسبت به بسیاری از نماها دارد، انتخاب مناسبی می باشد. این نما را می توان با توجه به طرح ارائه شده برای نماسازی، به صورت تک رنگ یا تلفیقی از رنگ های مختلف اجرا نمود. معمولا در اجرای نمای برج ها بیش تر از رنگ سفید بهره گرفته می شود و سنگ های رنگی تیره، عموما به شکل نواری جهت تکمیل یک طرح برای نماسازی ساختمان به کار می روند.

مواد و مصالح مورد استفاده در اجرای نمای شسته، عموما سنگ، پودر سنگ و سیمان سفید هستند. عموما از 8 مدل سنگ با رنگ های اصلی قرمز جگری، لیمویی، قهوه ای، سفید، سیاه، کرم، سبز و سفید استخوانی برای اجرای این نماها بهره گرفته می شود. این نما از نمای سنگ، خطر کم تری دارند و از طرف دیگر، یک تکه بودن آن سبب می شود در شرایط گرما و سرما نیز در مقایسه با بسیاری از نماهای دیگر، موفق تر عمل کند.

اجرای نمای شسته

در زمان اجرای نمای شسته سیمانی ، ابتدا زیر کار با ملات ماسه سیمان معمولی پوشش داده می شود. این لایه را اصطلاحا آستر می نامند. پیش از آستر کردن باید همه سطح دیوار را شمشه گیری کرد. سپس بین شمشه ها با ملات ماسه سیمان پر می شود. در طول اجرای نمای شسته سیمانی و حتی تا چند روز پس از آن باید حداقل روزی ۳ تا ۴ بار، دیوار سیمان کاری شده را به کمک آب، مرطوب نمود. در غیر این صورت، ماسه موجود در سیمان مورد استفاده به شکل پودر در می آید و با کوچک ترین تماس، فرو می ریزد. بعد از این که ۱۰ تا ۲۰ دقیقه از اجرای کار روی سطح نما گذشت، روی کار با قلم آب شسته می شود تا سیمان روی سطح سنگدانه های رنگی پاک شده و رنگ و زیبایی آن ها نمود پیدا کند.

بایستی توجه کرد که همه مصالحی که در کنار سیمان به مصرف می رسند، از جمله سیمان کاری نما باید حداقل در حرارت ۴ تا ۵ درجه سانتی گراد به کار روند. این کار از فاسد شدن و یخ زدگی ملات مورد استفاده جلوگیری به عمل می آورد.

اجرای نمای شسته سیمانی
اجرای نمای شسته سیمانی

در همه نماسازی ها بهتر است حداقل ۳۰ سانتی متر پایین کار از یک رج سنگ رگی یا سنگ نما استفاده شود. علت این کار، این است که این بخش نما همیشه با زمین و عوامل جوی در تماس است و از این رو، شایسته است در اجرای نمای شسته سیمانی از مصالح بهتر و مقاوم تر در برابر عوامل جوی بهره گرفته شود. عموما برای این ردیف از سنگ های نمای دارای رنگ تیره و سطح ناصاف استفاده می شود، مثل سنگ های دو تیشه و دیگر مصالح مناسب برای این بخش که در تماس با زمین می باشد.

مصالح مورد نیاز برای یک متر مربع سیمان شسته
  • سنگ تقریبا 1.5 کیسه
  • پودر جوشقان تقریبا 1.5 کیسه
  • سیمان سفید تقریبا 10 کیلو

ضخامت سیمان شسته

ضخامت نمای سیمان شسته معمولا بین ۱ الی ۲۲ سانتی متر میباشد. ویلاها اکثرا یک سانتی کار می کنند البته این مسئله به پیشنهاد و خواست مشتری مربوط میشود و ممکنه که مشتری بخواهد که دو سانتی کار شود. دربرج ها معمولا ۱.۵ و ۲ سانت کار میشود.

طرح ها و رنگ بندی

رنگ بندی در سیمان شسته  با توجه به سنگ استفاده شده متفاوت می تواند باشد. در ایران معمولا از۸ نوع سنگ به رنگ های  اصلی: قرمز جگری  – قهوه ای – لیموئی – سفید – کرم – سیاه  – سبز – سفید استخوانی مورد استفاده قرار می گیرد.

حال با توجه به طراحی نمای ساختمان می توان تک رنگ یا تلفیقی از رنگ ها استفاده کرد. معمولا در برج ها از رنگ سفید استفاده می شود. سنگ های رنگی تیره معمولا به صورت نواری برای تکمیل یک طرح در طراحی نمای ساختمان استفاده می گردد.

اجرای نمای شسته سیمانی
اجرای نمای شسته سیمانی

مزایای اجرای نمای شسته سیمانی

  • از جمله مزایای اجرای نمای شسته سیمانی ، در شرایطی که به خوبی اجرا گردد، می توان به استحکام و ماندگاری خوب آن اشاره نمود
  • با کمک اجرای نمای شسته سیمانی می توان طرح های گوناگونی مثل نمای سنگ را با هزینه ای بسیار کم تر اجرا کرد.
  • تنوع رنگی این نما خیلی زیاد است.
  • برخی از رنگ های مورد استفاده، آلودگی نما را نشان نمی دهند. البته اگر در کار نهایی از درز استفاده شود، ممکن است درون آن ها خاک جمع شده و باعث کثیف به نظر رسیدن نما شود.
معایب اجرای نمای شسته سیمانی
  • سرعت اجرای نمای شسته سیمانی کم است و شاید بتوان در هر روز، حدود ۱۰ متر مربع از آن را اجرا نمود.
  • نمای شسته، عایق رطوبتی خوبی نیست، اما می توان روی کار از مواد عایق بدون رنگ بهره گرفت. این روش برای اجرای کف نیز استفاده می شود. به چنین کفی، کف شسته می گویند. این نوع کف سازی در فضاهای بیرونی و باغ ها کاربرد زیادی دارد.
اجرای نمای شسته سیمانی
اجرای نمای شسته سیمانی

قیمت اجرای نمای شسته سیمانی

قیمت اجرای نمای شسته سیمانی را میتوان با تشخیص شرایط جوی و یا کوهستانی بودن منطقه بررسی کرد. نمای سیمان شسته درسته در هر مناطقی یا هر پروژه ای اجرا میشود و سیمانکاران بسیاری در آن دست دارن ولی در حقیقت نمای سیمان شسته یکی از سخترین نماهای سیمانی محسوب میشود که در اجرای آن باید استاکاری که قراره آن را اجرا کند باید خیلی وارد و ماهر باشد تا بعد از اجرای نمای شسته سیمانی موجب خساراتی نشود از جمله ریزش سیمان شسته، ترکهای بزرگی که بخاطر کم کاری ایجاد میشود.

بطور یقین بدونین کسی که قیمت بالایی میده وکسی که قیمت خیلی پایینی میدهد کیفیت کار آنها باهم فرق خواهد داشت چرا چون کسی که قیمت اصلی نمای سیمان شسته رو داده به کار خود متعهد بوده  چون حاضر نیست کاری که اجرا میکند بی کیفیت باشد و یا به مرور بریزد برای ما گاها پیش آمده که دیدیم و شنیدیم که نمای شسته بعضی از پروژها در مدت کوتاهی حتی کمتر از ۲سال شروع به ریختن کرده چون یا مدیریت صحیحی انجام نگرفته یا از بناهای غیر بومی استفاده شده هست.

ما نمیگیم که حتما کار شمارو ما باید انجام بدیم ولی کار خود را به کسی بسپارید که واقعا بتونه کارو مدیریت کنه از استادکارهای ماهر استفاده کنه قیمت اجرای نمای شسته سیمانی اگر قیمت روز آن باشد و پیمانکار میتواند از استادکارهای ماهر استفاده کند و کار صحیح وبی نقصی تحویل دهد. ولی قبل از اینکه دنبال قیمت باشید مرحله اول تحقیق در مورد پیمانکار سیمانکار هست که آیا به اصول کاری خود پایبند بوده آیا توان گرداندن کار را دارا میباشد.

اجرای نمای شسته سیمانی
اجرای نمای شسته سیمانی

مرحله دوم بازدید ازپروژه های آنها و صحبت کردن با چند تا از کارفرماهای آن در مورد طرز برخورد پیمانکار با نیروی سیمانکار خود چون پیمانکار هر چقد دلسوز بنا یا اکیپ خود باشد پس صد در صد اکیپ اجرایی آن پیمانکار کار خود را به نحو احسن انجام خواهند داد.

مرحله آخرهم بعد از اینکه واقعا از کیفیت و سرعت اطلاعات کافی به دست آوردید میتوانید با خیال راحت کار را به آن پیمانکار بسپارید با توجه به قیمت هایی که توی قراردادهای قبلی آن پیمانکار میشود مشاهده کرد میتوان از قیمت و عرف اصلی قیمت اجرای نمای شسته سیمانی آگاه شد برای مشاوره بیشتر می توانید با شماره تماس بالای صفحه تماس بگیرید تا تیم مهندسی ساز شما را راهنمایی کنند.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید