کفپوش hdf : پارکت لمینت یا لمینیت یک پوشش چند لایه است که برای کف سازی استفاده می شود و با فرایند لمینیت ترکیب شده است. این نوع کفپوش معمولاً از مواد HDF با روکشی از جنس لمینت ساخته میشوند. پارکت لمینت (laminate) با نام اختـصـاری HDF محصولی صنعتی و غیر طبیعی است که از الیاف چوب فشرده (High Density Fiberboard) می باشد که به اشتباه با نام پارکت دربازار عرضه می شود. درحالی که پارکت در واقع از جنس چوب طبیعی درختان می باشد. پارکت لمینت از کفپوشهای دکوراتیو و زیبا در دکوراسیون داخلی است که دارای طرفداران زیادی است. کفپوش لمینت یا همان کفپوش hdf به دلیل قیمت مناسب و طرحهای زیبا امروزه جای پارکت را پر کرده و از جمله کفپوش های پر مصرف در دکوراسیون می باشد.
ساختار پارکت لمینت
کفپوش لمینت از 4 قسمت اصلی تشکیل شده است.f
- لایهی پوششی: این لایه وظیفهی حفاظت از پارکت لمینت در برابر ضربه و آب را دارد.
- کلیک: هر تایل لمینت توسط کلیک هر پارکت به هم چفت می شود و دیگر نیازی نیست که از چسب و میخ استفاده کنیم.
- لایهی طرح: لایه ی طرح توسط دستگاه های پیشرفته چاپ میشود و به مغز HDF لمینت میشود، دلیل نام گزاری پارکت لمینت، به این دلیل است.
- مغز HDF: لایهی اصلی کفپوش لمینت از موادی به نام اچ دی اف (high density fiberboard) ساختهشده است. متاسفانه در ایران برندهایی هستند که پارکت را از مواد MDF ام دی اف (Medium density fiberboard) میسازند که از مقاومت بسیار پایینی برخوردار میباشد.
لایهی طرح یا چاپی لمینت از تنوع بسیار بالایی برخوردار می باشد. کیفیت چاپ بعضی از برندها بسیار بالا و کیفیت بعضی از برندها بسیار پایین می باشد. لمینت ها با توجه به HDF از ضخامت های متفاوتی ساخته میشوند، لمینت هایی که در ضخامت 6 تا 12 میلی متر ساخته میشوند شامل مقاومت سایشی AC3 تا AC5 میباشد.
مقاومت سایشی در کفپوش hdf
مقاومت سایشی یا Abrasion Class که مخفف آن AC میباشد، دوام لمینتها را دسته بندی میکند، هرچه درجه مقاومت سایشی بالاتر باشد، به این معنی است که مقاومت آن بالا میباشد و بالعکس، لمینتها به 6 دسته تقسیم میشوند که مهمترین آنها را در زیر به شما عزیزان توضیح خواهیم داد.
AC3: این درجه بندی با توجه به مقاومت آن، مناسب منازل مسکونی یا اتاق هتلها مورد استفاده قرار میگیرد.
AC4: این درجه بندی در منازل و مغازههای کم تردد مورد استفاده قرار میگیرد.
AC5: این درجه بندی مناسب مغازهها و فروشگاهها میباشد.
هرچه درجه مقاومت سایشی بالاتر باشد، عمر لمینت شما بالاتر میباشد.
تولید کفپوش hdf
ورق های HDF عمدتا در سایزهای حدود 20 سانت عرض و 120 سانت طول برش میخورد و روکش مخصوص پارکت لمینیت بر روی مغزی اچ دی اف پرس میشود. سپس توسط دستگاه مخصوص، کلیک ها برش میخورد و پارکت لمینیت پس از بسته بندی آماده مصرف می گردد.
در فرایند تولید پارکت لمینت های با کیفیت بالا و مطابق استاندارد های جهانی جهت طولانی کردن عمر روکش و ضد خش کردن کفپوش های لمینیت یک لایه به اصطلاح اورلی روی روکش اجرا می گردد و به کلیک ها پارافین زده می شود تا به جهت نفوذ آب مقاوم تر باشد. در تولید پارکت لمینیت نحوه برش و پرس کردن روکشها به شدت دارای اهمیت می باشد که دستگاههای برش و پرس کاملا استاندارد باشند در غیر اینصورت به دلیل ایجاد درز بین تایلها و نفوذ آب به کلیک ها از عمر مفید پارکت لمینیت کاسته می شود.
تولید پارکت لمینت در ایران
در ایران نیز خوشبختانه شاهد تولید کنندگان کفپوش های پارکت لمینت هستیم. این تولید کنندگان داخلی محصولات خود را معمولا تحت استاندارد E1 اروپا و یا کلاس های سایش AC4 و AC3 تولید می کنند. تولید لیمنت در ایران باعث به وجود آمدن محصولاتی مقرون به صرفه و ایجاد شغل برای بسیاری از افراد در کشور شده است. بسیاری از این محصولات قابل رقابت با نمونه های خارجی بوده و قطعا از محصولات چینی کیفیت بهتری دارند.
پارکت لمینت در مهمترین فضا های خانه از جمله: پذیرایی، آشپزخانه، راهروها و اتاق ها مورد استفاده قرار می گیرد، به یاد داشته باشید که این محصول از HDF ساخته شده است، پس مناسب فضاهایی چون حمام و مکان هایی که در معرض رطوبت آب قرار دارد نیست، این محصول در برابر آب مقاوم است اما ضد آب نیست.
چنانچه می خواهید برای مغازه و بوتیک از کفپوش لمینت استفاده نمایید، پارکت لمینتی با درجه مقاومت سایشی AC4 و AC5 استفاده نمایید.
مزایای پارکت لمینت
کفپوش hdf همانند محصولات دیگر، شامل مزیا و معایبی میباشد که در زیر به آن ها اشاره میکنیم.
قیمت کفپوش hdf: پارکت لمینت نسبت به پارکت چوبی از قیمت بسیار مناسبی برخوردار است، پارکت لمینت بر اساس متراژ بسته به شما عزیزان فروخته میشود. توجه داشته باشید که در اول به شما قیمت هر متر مربع را به شما عزیزان اعلام مینمایند. متراژ هر بسته لمینت، باتوجه به هر برند متفاوت است.
مقاومت کفپوش hdf: لمینت جزو یکی از قویترین کفپوشها در برابر ضربه است. همانطور که در بالا به شما عزیزان گفته شد، کفپوش لمینت در مقاومت سایشیهای متفاوتی ساخته میشود که هرچه مقاومت سایشی بالا تر باشد، مقاومت آن در برابر ضربه، آب و … بیشتر میباشد.
طراحی منحصر به فرد کفپوش لمینت: طرح چاپی پارکت لمینت در تنوع و رنگ بندی زیادی تولید میشود که به راحتی میتوانید رنگ مورد نظر خود را متناسب با دکوراسیون داخلی منزلتان انتخاب کنید.
نصب راحت کفپوش hdf: کفپوش hdf برعکس کفپوش PVC به راحتی نصب میشود. شما باید به همراه پارکت لمینت، یک فوم تهیه کنید تا زیر پارکت انداخته شود، وجود فوم باعث میشود که هنگام قدم زدن روی پارکت، صدای اضافی تولید نشود. پس از نصب، شما می توانید وسایل خود را بچینید و استفاده کنید.
دوست دار محیط زیست: لمینت از چوب ساخته شده است که به این معنی است این محصول می تواند بازیافت شود و دوباره مورد استفاده قرار بگیرد. چنانچه در آینده قصد داشتید تغییر دکوراسیون بدهید، لمینت به راحتی از زمین جدا میشود. لازم به ذکر است لمینت را می توانید تا چند بار از زمین جدا کنید و دوباره مورد استفاده قرار بگیرد!
نگهداری کفپوش hdf: تنها چیزی که برای پاک کردن کفپوش hdf نیاز دارید، یک دستمال نم دار است. لمینت با وجود لایه ی پوششی، گرد و خاک و کثیفی را به خود جذب نمی کند و یک دستمال نم دار، کفپوش لمینت را مثل روز اول می کند.
معایب کفپوش hdf
کفپوش hdf به همراه مزایایی که به همراه دارد، دارای معایبی می باشد که در زیر به آن ها اشاره می کنیم.
واردات کفپوش hdf: متاسفانه واردات کفپوش hdf منع شده و دیگر شاهد برندها درجه یک خارجی در ایران نمی باشیم، با این وجود برند های باکیفیت خارجی هنوز در ایران هستند اما از موجودی ناقصی برخوردارند و دیگر حق وارد کردن لمینت به ایران را ندارند. خوشبختانه در ایران برند های باکیفیت ایرانی در حال فعالیت می باشند که دست کمی از برندها خارجی ندارند.
کفپوش hdf ضد آب نیست: کفپوش hdf محصولی مقاوم در برابر آب است نه ضد آب، لمینت را نباید در مکان هایی که در معرض رطوبت قرار دارند نصب نمود زیرا باعث میشود که کفپوش لمینت متورم شود. بعضی از لمینت ها دارای کارت ضمانت میباشند که با تهیه ی آنها میتوانید لمینت جدید را جایگزین لمینت متورم شده بکنید.
چگونه کفپوش hdf مناسب انتخاب کنیم ؟
عوامل متعددی بر روی این مساله تاثیر گذار خواهند بود از جمله :
- میزان تردد بر روی کفپوش ، که هرچه تردد بالاتر باشد باید از کفپوشهایی با کیفیت بالا استفاده شود.
- رنگ و طرح مساله بعدی است، اگر فضای معماری شما روشن است بهتر است از کفپوشهای تیره استفاده کنید و در صورتی که فضا تیره است از کفپوشهای روشن استفاده کنید و حتما رنگ قرنیز بکار رفته شده با کفپوش همخوانی داشته باشد، بهتر است برای فضایی که از پارکت لمینت استفاده شده از قرنیز چوبی استفاده کنید.
- کیفیت و دوام بالا بسیار مهم است، عدم باز شدن درزها عدم باد کردگی و عدم تغییر رنگ از نکته هایی هستند که باید در پروژه های آنها مدنظر قرار دهید.
دلایل استفاده از کفپوش hdf
- نصب آسان و سریع، دوام بالا و قیمت مناسب از نقاط قوت لمینت هستند.
- لمینت احتیاجی به نگهداری و یا رنگ ندارد و از آنجایی که به صورت کلیک نصب می شود به راحتی قابل انتقال است و میتوان از محلی به محلی دیگر انتقال داد.
نصب پارکت لمینت
اول همه میبایست کف مورد نظر تراز باشد و اگر نیست با مواد رزینی یا بتونه سطح را هموار می کنند.
بهتر است کف از جنس موزاییک درجه یک و یا سرامیک بدون لبه باشد، سپس یک لایه فوم که عموما ۱٫۵ میلیمتر ضخامت دارد بر روی کف پهن می شود و لمینتها به صورت کلیک به یک دیگر متصل می شوند.
اجری تایل های کفپوش hdf
نکات مهم قبل از اجرای تایل های لمینت
- تغییرات دما و رطوبت میتوانند تاثیرات زیادی بر روی تایل های لمینت داشته باشند لذا پیشنهاد میشود حدود 48 ساعت قبل از اجرای کفپوش لمینت، بدون باز نمودن جعبه ها آنها را در محل مورد نظر تخلیه نمایید.
- این کفپوش ها را می توان روی اغلب پوشش های موجود مانند کفپوش های چوبی، PVC، کف های سیمانی و یا موزائیک و سرامیک نصب نمود اما موکت های نرم دارای پرزهای بلند باید از کف جمع آوری شوند تا مشکلی در پروسه نصب ایجاد نشود.
- کفپوش لمینت بر روی کف های سیمانی، کف های سیمان سبک یا سرامیک و ساختمانهای دارای گرمایش از کف (در صورتی که در صورتی که حداکثر دمای کف از 85 درجه سانتیگراد تجاوز نکند) قابل اجرا بوده اما در این موارد نیازمند استفاده از عایق رطوبت می باشد چرا که بتن یک ماده نفوذپذیر و متخلخل است و آب میتواند در قالب بخار همانند رطوبت نسبی در آن انتقال یابد از این رو ابتدا کف را با لایه ای از فویل پلاستیکی به ضخامت حداقل 0.2 mm میپوشانیم و در صورت نیاز به همپوشانی لایهها حداقل 2 cm از آنها را روی هم قرار داده لبه های آن را در امتداد دیوارها کمی بالا میآوریم تا پس از نصب کامل کفپوش اضافی آن به دقت بریده شود.
- توجه نمایید که 2 تا 3 روز قبل از اجرای کفپوش لازم است سیستم گرمایش از کف خاموش شده و کف دارای دمای اتاق باشد.
- قبل از هر چیز باید از یکنواختی و صاف بودن کف مورد نظر اطمینان حاصل نمود، حداکثر اختلاف سطح تراز قابل چشم پوشی بین دو سطح مجاور 2 mm میباشد لذا در صورتی که کف ناهموار و دارای اختلاف سطح زیادی است ابتدا باید آن را اصلاح نمود.
- قبل از اجرای کفپوش محوطه را از کفپوش، فرش و … خالی نموده و از خشک بودن سطوح مطمئن شوید و همچنین مطمئن شوید دمای اتاق قبل از نصب و درحین نصب حداقل 18 درجه سانتی گراد باشد.
قیمت کفپوش hdf
کفپوش hdf در کشور به دو دسته داخلی و وارداتی تقسیم میشوند و عوامل متعددی بر قیمت لمینت تاثیر گذار است، هرچه مواد به کار رفته شده در پارکت مرغوب تر باشد و سطح ساییدگی بالاتر باشد قیمت لمینت بالاتر خواهد بود، و حتما قبل از خرید باید استعلام میزان موجودی فروشنده با متراژ مورد نیاز گرفته شود.
تفاوت قيمت لمينتها برای چيست؟ و اصلا آيا لمينت ارزان قيمت با لمينت گران قيمت فرقی دارد؟
لمينت ها از نظر مواد تشکيل دهنده تا حدودی ممکن است متفاوت باشند، يکی از تفاوت لمينت ها با يکديگر نوع شيار (کليک) آنهاست که نقش اصلی را در چفت و بست کردن لمينت ها به عهده دارند، اگر لمينتی از نظر کليک استانداردهای لازم را دارا نباشد ممکن است پس از مدتی که از نصب آن بگذرد تايلها از يکديگر جدا شوند، نکته مهم در کيفيت لمينت ها اين است که هر چه کيفيت لمينت بالاتر باشد پس از نصب کار يکدست تر و يکنواختر خواهد بود تا حدی که در برخی از لمينت ها پس از نصب حتی مرز بين دو تايل با ناخن نيز احساس نمی شود، لمينتها را با استاندارد AC طبقه بندی می کنند مانند AC2 – AC3 – AC4 هر چه AC لمينت بالاتر باشد قيمت لمينت نيز به نسبت بالاتر خواهد بود، البته به شرطی که AC واقعی باشد نه اين که فقط روی بسته بندی درج شده باشد، يعنی هويت کالا برای خريدار روشن باشد.
[…] است که دارای طرفداران زیادی است. کفپوش لمینت یا همان کفپوش hdf به دلیل قیمت مناسب و طرحهای زیبا امروزه جای پارکت را پر […]