نما بیمارستان

1
1530
نما بیمارستان
نما بیمارستان

نما بیمارستان : نما بیمارستان یا به عبارتی Hospital facade اولین تصویر از ساختمان می باشد که به چشم مراجعه کننده می آید. از آنجاییکه حضور در بیمارستان ها برای هر کسی موجب آزار است، در دیزاین و طراحی نمای آن بیشتر دقت می شود. نمای بیمارستان چه نمای خارجی، چه داخلی برای پزشکان و پرستاران و کارمندان این مراکز نیز حائز اهمیت است.

چرا که بیماران و همراهانشان فقط مدتی را در مراکز درمانی سپری می کنند اما کارکنان این مراکز بیشتر زمان خود را در بیمارستان سپری میکنند. در نتیجه شایسته است، از لحاظ احساسی مراکز درمانی و بیمارستان ها را از هر نظر برای کارکنان و مراجعین حد الامکان تعدیل نمود.

یکی از روش های موثر برای این کار، معماری و طراحی نمای دلچسب و زیبا برای این مراکز میباشد.

حسی که یک نمای به روز و موقر برای اطمینان از مدرن بودن یک مرکز درمانی، در نگاه اول، به مراجعه کننده منتقل می نماید،  چیز دیگری قادر به انجام آن نخواهد بود. به اعتقاد معماران، نمای یک بیمارستان بایستی در یک نگاه نماینده تکنولوژی تجهیزات پزشکی موجود در آن بیمارستان باشد. این نکته کلیدی نبایستی فراموش شود که کسی از مدل و کارآمدی و به روز بودن تجهیزات درون اطاق عمل سر در نمی آورد ولی ساختمان و جلال و شکوه و آراستگی آن را همگان درک مینمایند.

نما بیمارستان
نما بیمارستان

اصول کلی برای طراحی نما بیمارستان

زیبایی نما بیمارستان روی جذابیت بیشتر فضای عمومی تاثیرگذار است. بهتر است یک بیمارستان علاوه بر منحصر به فرد بودن با همسایگی هایش نیز هماهنگی داشته باشد و خطوط و متریال هایی از نماهای آن منطقه در طراحی نما دیده شود. در طراحی نما بیمارستان، باید فرهنگ و بافت منطقه بررسی شود و با هنر معماری و خلاقیت طراح ترکیب شود تا ظاهر چشم نوازی برای ساختمان ساخته شود.

نورپردازی نما بیمارستان

نورپردازی باعث میشود نما بیمارستان در شب مانند روز تاثیر گذار باشد. از این رو طراحی نورپردازی به اندازه طراحی نما بیمارستان حائز اهمیت است. نورپردازی نباید خیلی خیره کننده باشد. در نگاه اول باید نما بیمارستان به چشم بیاید و بعد نورپردازی جلب توجه کند.

نما بیمارستان
نما بیمارستان

پویایی در طراحی نما بیمارستان

با تغییر ابعاد بازشوها و ترکیب متریال های مختلف و استفاده از المان های افقی و عمودی میتوان نمای پویایی ایجاد کرد. نما بیمارستان پویا و سیال در نگاه بیننده جذاب تر و از لحاظ بصری با ارزش است.

خوانایی نما بیمارستان

سادگی و خوانایی نما برای ساختمان های چند طبقه و بلند مرتبه از اصول طراحی نما است و باید در طراحی از ایجاد تنوع بیش از اندازه جلوگیری شود. استفاده از مصالح تک رنگ با بافت های شبیه به هم میتواند در ایجاد خوانایی مثمر ثمر باشد. استفاده از المان های برجسته افقی و عمودی باعث کاهش این یکنواختی میشود.

نما بیمارستان
نما بیمارستان

طراحی نما بیمارستان

به طور کلی طراحی نمای بیرونی بیمارستان بخشی از طراحی کل بنا است. نکته قابل توجه در طراحی نما بیمارستان این است که نما باید با دکوراسیون داخلی ساختمان هماهنگ باشد. طراحی نمای سازه و ساختمان های درمانی باید به گونه ای باشد که حس امنیت و پاکیزگی و آرامش را در اولین نگاه به فرد القا نماید. استفاده از مصالح درست برای نمای مراکز درمانی باعث انتقال حس پاکیزگی و امنیت در نخستین نگاه می شد.

نما بیمارستان
نما بیمارستان
بهترین متریال نمای مدرن چیست؟

در ایران بعد از سال ها ساخت و ساز یکی از چالش هایی که سازندگان ساختمان ها، مجتمع های تجاری، مال ها، بیمارستان ها ، هتل ها و… با آن روبرو شدند رقابت در فروششان بود، به همین دلیل باید اقدامی جدید برای ایجاد مزیت رقابتی خود انجام میدادند. تا اینکه بعد از سال ها ساخت و ساز زمزمه های متریال جدیدی مثل سنگ، آجر، سیمان شسته به گوش میخورد و بعد از آن متریال مدرنی که بیشتر در کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار می گرفت وارد معماری ایرانی شد.

انواع نماهای مدرن

  • نمای کامپوزیت
  • نمای ترموود
  • نمای اچ پی ال
  • نمای شیشه ای کرتین وال
  • نمای شیشه ای فریم لس
  • نمای شیشه ای اسپایدر
  • نمای سرامیک
  • نمای لوور
  • نمای دکوراتیو

یکی از پر طرفدارترین و پرکاربرد ترین مصالح جهت نماهای بیمارستانی نمای کامپوزیتی است. نماهای کامپوزیتی انواع متعددی داشته که بهترین گزینه برای نما بیمارستان نمای آلومینیوم کامپوزیت نانو میباشد.

نمای آلومینیوم کامپوزیت نانو

متریال به کار رفته در این نوع نما ترکیبی از تکنولوژی جدید و سنتی می باشد. Aluminum Nano Composite دارای روکشی پیشرفته Nano/Shining/High gloss است. این نسل جدید از ورق کامپوزیت ها به دلیل تلفیق روکش pvc با ساختار مایکرو قابلیت دفع فوق العاده بالای گرد و غبار را دارند. ساختار این نمای فوق العاده به گونه ای است که کاملا ضد رطوبت باشد.

نما بیمارستان
نما بیمارستان

از دیگر ویژگی این ورق نما درخشندگی فوق العاده آن بوده که به همین جهت حس تمیزی و آرامشی که به بیننده القا میکند. تکنولوژی نانو به کار رفته در متریال نمای کامپوزیت نانو این امکان را فراهم می کند که ذرات گرد و غبار بر روی سازه باقی نماند و به آسانی به کمک قطرات باران سطح نما کاملا تمیز می گردد. قابلیت خود تمیز کنی پانل آلومینیوم کامپوزیت هزینه سنگین و بالای تمیز کردن نمای ساختمان ها را حذف می نماید.

نما بیمارستان
نما بیمارستان

به طور کلی خصوصیات ورق کامپوزیت نانو به شرح ذیل است:

  • استحکام بالا متریال
  • مقاومت در برابر آتش سوزی
  • تنوع رنگی بالا
  • سبک و ضد زلزله
  • مقاومت خوب و بالا در برابر مواد اسیدی و قلیایی
  • درخشان و القا کننده حس پاکیزگی در بیننده
  • دارای ویژگی خود تمیز کنی به جهت دارا بودن سطحی لغزنده متریال
  • در صورت آسیب بخشی از نما می توان فقط همان ورق آسیب دیده را تعویض نموده و نیاز به بازسازی کل سازه نمی باشد.
  • دارای ویژگی عایق صوتی
  • عدم جذب ذرات گرد و غبار به جهت تکنولوژی به کار رفته در ورق های کامپوزیت
  • ضد آب و رطوبت بودن

تمامی ویژگی های یاد شده در فوق باعث می گردد طراحان و معماران برای نما بیمارستان ها به ورق نماهای آلومینیوم کامپوزیت نانو تمایل بیشتری نشان دهند.

نما بیمارستان
نما بیمارستان

نمای ترموود

چوب ترموو در واقع چوب فرآوری شده است که با اعمال روش های علمی می توان در ساختار چوب تغییراتی ایجاد کرد و با حفظ زیبایی ظاهری و خواص باطنی آنرا در فضاهای خارجی مصرف نمود. همه چوب هایی که در نما استفاده می شوند با استفاده از نرم افزارهای پیشرفته در کوره های مخصوص و در دمای بسیار بالا به چوب ترمو تبدیل می شوند و کلاس بندی می شوند. چوب های ترمو برای فضاهایی که در شرایط جوی همچون سرما و گرما و بارندگی و رطوبت و حشرات و یو وی آفتاب قرار دارند استفاده می شود که از آن جمله می توان به نمای بیرونی ساختمان، کف محوطه های باز (دکینگ)، پل، فلاور باکس، کنار استخر، آلاچیق، پرگولا، سونا، کلبه و ویلای چوبی و… اشاره کرد.

نما بیمارستان
نما بیمارستان

نمای اچ پی ال

اچ پی ال مخفف High pressure laminate به معنای ورق های لمینیت فشرده شده تحت فشار بالا می باشد. این ورق ها که با نام فرمیکا نیز شناخته می شوند از لایه های مختلف کاغذ کرافت تشکیل شده اند. در فرآیند تولید این ورق ها لایه های مختلف کاغذ کرافت به همراه روکش نهایی ورق به زرین های ترموست آغشته شده و در دما و فشار بالا به یک ورق متراکم و یکپارچه تبدیل می گردد. HPL ورق هایی زینتی است که هم برای پوشش داخلی و هم پوشش خارجی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد و کاربردهای زیاد آن باعث شده است که بسیاری از طراحان و سازندگان ساختمانی برای زیبایی بیشتر نما از HPL در طرح ها و ابعاد گوناگون استفاه نمایند. ابعاد و ضخامت پانل های HPL متنوع بوده و به طور معمول برای نمای داخلی و بیرونی ساختمان از ورق هایی با ضخامت ۶-۸-۱۲ mm استفاده می شود.

نمای شیشه ای کرتین وال

نمای دیوار پرده ای یا Curtain wall یکی از انواع نماهای شیشه ای ساختمان با سیستم پوشش با سازه خود ایستا است. در واقع نمای کرتین وال بهترین نمای شیشه ای ساختمان به لحاظ مسائل سازه در ارتفاع محسوب می شود. این نوع نما معمولا از مصالح سبک بویژه ترکیب آلومینیوم و شیشه ساخته می شود. در واقع نمای کرتین وال از دسته نماهای خشک؛ نماهای تهویه شونده محسوب می شود که زیبایی خاصی نسبت به نسل قبل از آن نمای فریم لس روی آهن دارد (سیستم فریم لس روی آهن سیستم قدیمی که مشکلات آب بندی و هوابندی متعددی داشت)

نمای شیشه ای فریم لس

در نمای شیشه ای فریم لس، هر یک از دهانه های شیشه دارای فریمی است که از پشت شیشه را قاب کرده و روی لامل توسط لقمه های آلومینیومی ویژه نگه داشته می شوند و از خارج ساختمان تنها درز مابین شیشه ها قابل رویت خواهد بود. ویژگی اصلی نمای فریم لس این است که در آن سطح شیشه به صورت پیوسته دیده می شود. یکی از پرکاربردترین نماهای ساختمان، نمای فریم لس می باشد که زیبایی، آب بندی مناسب، نصب ساده و بار گذاری مناسب را به صورت یکجا ارائه می دهد. در این سیستم ابتدا سطح نما بصورت شبکه بندی کامل زیر سازی شده و پروفیل های آلومینیومی فریم نما روی این شبکه بندی قرار می گیرند.

نما بیمارستان
نما بیمارستان

نمای شیشه ای اسپایدر

نمای اسپایدری شامل استراکچر فلزی از جنس فولاد یا استیل، قطعات اسپایدر به شکل ایکس یا کلمپ از جنس استیل ۳۱۶ و شیشه ی ۱۰ میلی متر، لمینیت، دوجداره و… می باشد. کاربری نمای اسپایدری در ساختمان های درمانی، اداری، تجاری، مراکز فروش، پارتیشن بندی داخلی و… می باشد. در کل میتوان ویژگی های این نمای نوظهور را در: سبکی، شفافیت، سهولت و سرعت بسیار بالا، اجرای سطوح پیچیده، تنوع دتایل در یراق آلات و همچنین تحمل بهتر در برابر زلزله دانست.

نمای سرامیک

نمای سرامیک خشک به علت داشتن ویژگی های مثل: مقاومت بالا در برابر شوک های حرارتی و مکانیکی (استحکام در مقابل ضربه، مقاومت در برابر تغییرات درجه حرارت و غیره)، نفوذ ناپذیری در مقابل آب، غیرقابل اشتعال بودن، عدم تغییر فیزیکی و زیبایی ظاهری در طی زمان، قابلیت تغییر اجزاء، نگهداری آسان و… مورد توجه بسیاری از سازندگان قرار گرفته و حتی می توان برای جلوگیری از صرف هرینه های بسیار و صرفه جویی در انرژی سرامیک خشک را جایگزین نمای سنگی کرد.

نمای لوور

در برخی از ساختمان ها یکی از طراحی هایی که کاربرد بسیاری دارد و به عنوان پوسته دوم انتخاب می شود نمای لوور می باشد. در برخی موارد نمای لوور به عنوان سایه بان در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد در این حالت از میزان نور خورشید به داخل جلوگیری می شود و منظره چشمگیری برای بیننده ایجاد می شود. لوورها انواع مختلفی دارند که با توجه به کاربری ساختمان ها می توان یکی و یا چندین مدل مختلف آن را در ساختمان ها استفاده کرد. انواع لوور: لوور دوکی، لوور مکعبی و لوور ثابت

نمای دکوراتیو

نمای دکوراتیو فلزی با کامپوزیت، آلومینیوم، آهن و شیشه به عنوان نمای دو پوسته قابل اجرا بوده و این نوع نما به لحاظ زیبایی و کیفیت بسیار مورد توجه می باشد. مهمترین متریال های فلزی که برای استفاده به عنوان نمای دکوراتیو فلزی مطرح می باشند ورق آلومینیوم کامپوزیت، ورق آهن و ورق آلومینیوم می باشد.

قیمت نما بیمارستان

همانطور که گفته شد با توجه به عوامل مختلف تاثیر گزار بر هزینه های ساخت ٖنما بیمارستان قیمت نهایی نما بیمارستان نیز متغییر است. برای اطلاع دقیق از هزینه ها و مشاوره رایگان درباره طراحی و ساخت نما بیمارستان با استفاده از شماره تماس بالای صفحه با مشاورین مهندسی ساز تماس حاصل فرمایید تا شما را راهنمایی کنند.

1 نظر

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید