آبگرمکن ایران رادیاتور
خیلی از شکستهای زندگی به خاطر اینه که نمیدونیم چقدر به موفقیت نزدیک بودیم، وگرنه هرگز تسلیم نمی شدیم.
آبگرمکن ایران رادیاتور: آبگرمکن چیست؟ بطور کلی آبگرمکن دستگاهی است که آب گرم مورد نیاز خانه و ساختمان و حتی مکان های صنعتی را فراهم می کند. اینکه یک آبگرمکن چطور این کار را انجام می دهد به نوع آن و نحوه کارکردش بستگی دارد. مثلا اگر بخواهند آب گرم مورد نیاز شرکت های صنعتی را تولید کنند، باید نوع خاص این دستگاه که بخار فوق داغ تولید می کند، استفاده شود. نکته مهمی که در انتخاب این وسیله باید مد نظر قرار بگیرد، کاربرد آن در محل مربوطه و حجم آب گرمی است که باید تولید نماید.
انواع مختلف آبگرمکن ایران رادیاتور: به صورت کلی این دستگاه به دو دسته طبقه بندی می شود که هر دسته هم انواع خاص خود را دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:
* آبگرمکن های نوع مستقیم: این دسته خود به چند نوع دیگر تقسیم بندی می شود که شامل: نفتی، گازی و الکتریکی هستند. در نوع مستقیم از هر مدلی که باشد منبع انرژی دستگاه داخل آن تعبیه شده است.
* آبگرمکن های نوع غیر مستقیم: این دسته ها به مدل های مختلف دو جداره، خورشیدی، کویلی طبقه بندی می شوند. در این نوع آبگرمکن ها منبعی که انرژی تولید می کند در داخل دستگاه نبوده و مثلا مانند موتور خانه در فضای موتور خانه قرار می گیرد.
براي انتخاب آبگرمکن ايران رادياتور معمولا به چند روش ميتوان آنها را دسته بندی کرد که بد نيست بیشتر درباره آنها بدانيد:
نوع سوخت مصرفی که در کل در سه نوع سوخت مصرفی تفکيک می شوند:
* آبگرمکن نفتی
* آبگرمکن گاز سوز
* آبگرمکن برقی
* آبگرمکن خورشیدی
نوع سوخت مصرفی ميتواند بسته به نوع آبگرمکن صرفا يک نوع نباشد. آبگرمکن گاز سوز و برقی و خورشیدی کم صدا تر هستند.
آبگرمکن نفتی چطور کار می کند؟ منبع تولید انرژی در این نوع نفت است. نفت بعد از اینکه از کاربراتور عبور کرد با کمک یک لوله هایی که به لوله های رابط معروف هستند به اجاق یا فضای احتراق منتقل خواهد شد و در فضای اجاق با استفاده از هوایی که از یک روزنه وارد اجاق می شود، نفت شروع به سوختن کرده و حرارت و انرژی تولید می کند. گرمایی که از سوختن نفت ایجاد می شود آب را گرم خواهد کرد و میزان سوختی که برای این کار لازم است توسط کاربراتور تعیین می شود. این نوع آبگرمکن دودکش داشته و گازهای ناشی از سوختن نفت باید از طریق دودکش خارج شوند.
آبگرمکن گازی چطور کار می کند؟ در این نوع دستگاه منبع سوخت و تولید انرژی گاز است و این گاز می تواند گاز شهری و یا کپسول باشد. مهمترین جز در آبگرمکن گازی ترموستات است که اگر درست کار نکند دما و فشار داخل دستگاه افزایش پیدا خواهد کرد و برای همین منظور یک شیر اطمینان داخل دستگاه تعبیه شده و در اثر بروز یک چنین مشکلی شیر اطمینان فشار را متعادل می کند. شیر پیلوت در آبگرمکن گازی باعث روشن ماندن شعله کوچک شده و اگر این شیر نباشد فضای داخل آبگرمکن با گاز پر می شود و احتمال انفجار داخل آن وجود خواهد داشت.
آبگرمکن الکتریکی چطور کار می کند؟ در این مدل دستگاه آلودگی های ناشی از مصرف گاز و یا نفت وجود نداشته وبسیار تمیز کار می کنند. البته اگر قیمت برق را در نظر نگیریم بسیار مقرون به صرفه خواهند بود. در این دستگاه وقتی دما به اندازه تعیین شده رسید، ترموستات جریان برق را قطع خواهد کرد. در دستگاه مذکور کنترل دما بر عهده ترموستات است و اگر دما از حد معین شده و مناسب بالاتر برود، المنت خاموش شده و اگر دما پایین تر از میزان تعیین شده شود، المنت روشن می شود.
آبگرمکن دوجداره چطور کار می کند؟ در مدل دو جداره برای اینکه انرژی گرمایی به هدر نرود از عایق در جداره خارجی دستگاه استفاده می شود و این کار باعث حفظ انرژی و مقرون به صرفه شدن دستگاه خواهد شد.
آبگرمکن کویلی چطور کار می کند؟ در این مدل دستگاه وظیفه تنظیم دما بر عهده یک پمپ است. به این شکل که وقتی دمای آب به میزان مورد نظر رسید پمپ مذکور جریان آب را قطع می کند و اگر دوباره لازم شد دمای آب بالا برود اینبار ترموستات پمپ را فعال کرده و جریان آب دوباره برقرار می شود.
آبگرمکن خورشیدی چطور کار می کند؟ در این مدل آبگرمکن کلکتورهای حرارتی خورشیدی در دستگاه تعبیه شده است که این کلکتورها باید انرژی خورشید را جذب کنند. خود این کلکتورها به دو دسته متمرکز کننده و غیر متمرکز کننده طبقه بندی می شوند. در کلکتورهای غیر متمرکز کننده دو نوع کلکتور صفحه تخت و لوله خلاء وجود دارد که این کلکتورها آب گرم مورد نیاز برای فضاها را تامین می کنند. کلکتورها صفحات فلزی دارند که این صفحات حاوی پوشش جاذب هستند. در زیر این صفحات لوله هایی وجود دارد که سیال مورد نظر در این لوله ها جریان داشته و در اثر تماس با این صفحات سیال داخل لوله ها گرم می شود.
یک آبگرمکن خوب چه ویژگیهایی دارد؟ با وجود اینکه در سالهای اخیر استفاده از پکیج و رادیاتور متدوالتر از آبگرمکن بوده است، اما هنوز عدهای تمایل به استفاده از آبگرمکن برای فراهم کردن آب گرم مورد نیاز خود دارند. البته با توجه ارتقاء امکانات و بهتر شدن عملکرد آبگرمکنها این امری کاملا عادی است که شما ترجیح دهید خودتان بتوانید هر زمان دلتان خواست شبکه آب گرمتان را کنترل کنید و دیگر متصل به یک شبکه مرکزی نباشید. در شهرستانها یا خانههای کوچکی که در مناطق متوسط شهر قرار دارد به علت اندازه ساختمان یا نوع معماری آن، فضای چندانی برای راهاندازی موتورخانه باقی نمیماند و در نتیجه از آبگرمکن برای گرم نگه داشتن آب استفاده میکنند، بنابراین خوب که فکر کنیم میبینیم هنوز هم به فراوانی از این وسیله استفاده بهینه میشود، چون بخش اعظمی از بافت شهری در زمینهای کوچک با هدف حداکثر استفاده ساخته میشود و مالکان حاضرند به جای ایجاد موتورخانه در طبقه زیر همکف آن را به صورت یک واحد مسکونی اجاره دهند.
معیار انتخاب آبگرمکن مناسب: در خرید آبگرمکن ایران رادیاتور یا بوتان یا هر برندی دیگر، قبل از هر چیز باید به چند نکته باید توجه کنید؛ سوخت اولین چیزی است که مد نظر قرار میگیرد که در واقع به همان نوع گازی یا برقی یا نفتی بودن برمیگردد، گاز تمیزترین و ارزانترین سوخت در این میان است و همانطور که گفتم، اگر امکانش بود حتما از نوع گازی استفاده کنید. ایمنی مساله مهم دیگری است که مورد توجه قرار میگیرد، بسیاری از گازگرفتگیها به علت تولید گاز سمی به وسیله آبگرمکنهای غیر استاندارد اتفاق میافتد، بنابراین برای پیشگیری از چنین حوادثی حتما از شیر اطمینان و کلید حرارتی آن مطمئن شوید، البته فقط استاندارد بودن خود آبگرمکن کافی نیست، شما باید هنگام نصب دودکش آن مطمئن شوید با اندازه و شیب مناسب نصب شود. همچنین هنگام خرید دقت کنید که کالا نشان استاندارد ملی، برچسب انرژی یا استانداردهای دیگری چون نشان استاندارد اروپا CE را داشته باشد. اگر برای شما اهمیت دارد که آبگرمکن آب گرم فوری با حرارت مستمر در اختیارتان بگذارد به این نکته توجه کنید که آبگرمکنی که انتخاب میکنید حتما مخزن بزرگ و ظرفیت حرارتی بالایی داشته باشد. فشار آب در مناطق مختلف متفاوت است، اگر در منطقه زندگی شما فشار آب پایین است، باید آبگرمکنی با فشار آب پایین بخرید و برخلاف تصور شما اگر شما آبگرمکنی تهیه کنید که با فشار آب بالا کار میکند، فشار آب بالا نخواهد رفت و برعکس حتی ممکن است در فشار پایین آب روشن هم نشود. میزان مصرف گزینه دیگری است که با توجه به بالا رفتن هزینههای مصرف گاز بهتر است بیش از هر چیزی به آن توجه کنید، قبل از هرچیز به برچسب انرژی توجه کنید، اما به طور کلی نوع دیواری آبگرمکن کممصرفتر از نوع ایستاده آن است و اگر شما آبگرمکن را برای محلی (مثل ویلا) خریداری میکنید که ممکن است هر چند وقت یک بار روشن شود بهتر است از آبگرمکنهای جرقه زن بدون شمعک استفاده کنید. نکته آخر اینکه به خدمات پس از فروش و ضمانتنامه محصول هم دقت کنید.
نکات ایمنی استفاده از آبگرمکن دیواری
۱) در صورتی که متراژ محل مورد نظر کمتر از ۵۰ متر مربع است، بهتر است به جای استفاده از آبگرمکن دیواری، از آبگرمکن های زمینی استفاده شود. به این علت که مصرف اکسیژن آبگرمکن های دیواری به مراتب بالاتر از سیستم های زمینی یا ایستاده است.
۲) فضای مفید لازم برای آبگرمکن در حدود ۹ الی ۱۲ متر در صورت عدم اشغال بیش از ۲ متر مکعب توسط سایر وسایل است.
۳) وجود تهویه مناسب الزامی است. تهویه مناسب علاوه بر حفظ مسائل ایمنی و سلامتی، می تواند با تامین اکسیژن لازم عملکرد سیستم آبگرمکن را نیز بهبود بخشد.
۴) در صورت عدم وجود تهویه مناسب در محیط (غالباً آشپزخانه ها) می توان با استفاده از فن یا … تهویه اجباری برای محیط تعبیه کرد.
۵) از نصب آبگرمکن های دیواری در حمام (وجود بخار آب، کمبود اکسیژن و عدم وجود تهویه) اکیداً خودداری شود.
۶) از نصب آبگرمکن های دیواری در محیط های بسته و فاقد درب و پنجره اکیداً خودداری شود.
۷) نصب آبگرمکن های دیواری گازسوز در محیط های بسته ای مانند زیر زمین ها و انباری ها ممنوع است.
۸) در صورت نیاز برای نصب از نصابان حرفه ای و زبده کمک بگیرید.
۹) از نصب آبگرمکن دیواری گازسوز در اتاق های کوچک و بسته جدا خودداری کنید.
۱۰) رختکن ها اصلاً محل مناسبی برای نصب آبگرمکن دیواری نیستند چرا که تهویه ندارند، اکسیژن در آن ها محدود است و احتمال آتش سوزی در آنها بالا است.
۱۱) سعی کنید آبگرمکن را در محلی دور از دسترس کودکان نصب کنید.
۱۲) از نصب آبگرمکن دیواری گازسوز در اتاق ها و انباری های متروکه خودداری کنید چرا که به دلیل فرسودگی مصالح و مواد، احتمال آتش سوزی بالا است.
۱۳) در آشپزخانه هایی که درب حمام و رختکن به آن ها باز می شود نباید آبگرمکن دیواری نصب گردد. مگر اینکه فضای مورد به اندازه کافی (بیش از ۳۰ متر مربع) بوده و سیستم تهویه مناسبی برای آن در نظر گرفته شده باشد، یا آشپزخانه به صورت اوپن باشد.
۱۴) استفاده از یک آبگرمکن دیواری برای دو واحد یا دو طبقه ممنوع است. چرا که تمامی شیرهای آب گرم و … باید برای کاربر قابل دسترسی باشند.
۱۵) سعی کنید آبگرمکن را در کمترین فاصله ممکن از دودکش نصب کنید. به صورت استاندارد، طول ایده آل قسمت عمودی تا کلاهک ایده آل معادل ۲۵۰ میلی متر است.
۱۶) نباید ارتفاق دستگاه زیاد در نظر گرفته شود. قابلیت مشاهده پیلوت برای کاربران ضروری است.
۱۷) فواصل آبگرمکن دیواری گازی از کف و از اطراف باید مطابق با استانداردهای ارائه شده باشد. برای مثال، فاصله عمودی استاندارد از کف معادل ۱۲۰ الی ۱۴۰ سانتی متر، و فاصله افقی استاندارد از سایر تجهیزات گرمازا معادل ۴۰ سانتی متر است.
۱۸) قبل از نصب از کیفیت دیوار، مصالح آن و قدرت تحمل آن اطمینان حاصل کنید. دیوار مورد نظر باید بتواند وزن دستگاه را تحمل کرده و در عملکرد آن خللی وارد نکند.
۱۹) حداقل فاصله آبگرمکن از دیوار مقابل ۱ متر است تا رویه آن قابل جداسازی باشد.
۲۰) حداقل فاصله استاندارد آبگرمکن از دیوار یا کابینت مجاور معادل ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر در نظر گرفته می شود تا در صورت نیاز به تعمیرات و … رویه قابل جداسازی باشد.
۲۱) در آزمایشگاه ها و محیط های دارای مواد قابل اشتعال، آبگرمکن را به دور از این مواد نصب کنید.
۲۲) پریز برق به هیچ عنوان نباید در پشت دستگاه قرار گیرد.
۲۳) در محیط های مانند راه پله ها، انباری ها یا بالکن ها که رفت و آمد وجود ندارد و ارتفاع سقف کوتاه است از نصب آبگرمکن خودداری کنید.
۲۴) محل نصب آبگرمکن نباید در معرض وزش باد یا یخ زدگی در فصول سرد باشد (سرپوشیده باشد).
۲۵) هنگام نصب و پس از آن، الزاما مسیر خروج محصولات احتراق (مسیر دودکش) بررسی شود.
۲۶) بنا به نوع و مدل آبگرمکن، از دودکش با قطر مناسب استفاده گردد.
۲۷) استفاده از کلاهک H برای دودکش الزامی است.
۲۸) فاصله استاندارد دودکش از پشت بام (۹۰ سانتی متر) رعایت شود.
۲۹) استفاده از دودکش های شبکه ای ساختمان ها ممنوع می باشد.
۳۰) در صورت عایق کاری یا توکار بودن لوله کشی ها تا ۱۰ متر می توان سیال گرم را انتقال داد. در غیر این صورت، سعی کنید طول لوله کشی به منظور جلوگیری از هدر رفت حرارتی و انرژی کوتاه باشد.
۳۱) فاصله افقی استاندارد لوله های آب گرم و سرد ۱۲ سانتی متر بدون اتصالات اضافی است.
۳۲) قبل از انتخاب سیستم و نصب آن فشار محیط مورد استفاده، نوسانات آن و نیاز یا عدم نیاز به پمپ بررسی گردد (رجوع به کاتالوگ آبگرمکن).
***علاوه بر نکات ایمنی نصب آبگرمکن دیواری، مواردی را هم باید هنگام استفاده از آن رعایت کنید. درصورتیکه آبگرمکن دچار مشکل شد، با نمایندگی شرکت سازنده تماس بگیرید یا با شرکتهایی که تعمیرات و نصب آبگرمکن را انجام میدهند تماس بگیرید. همچنین اگر احساس کردید که نشتی از لولهی گاز یا هر جایی از آبگرمکن وجود دارد، بهسرعت شیر گاز و آب دستگاه را ببندید و آن را خاموش کنید. در مرحلهی بعد آن را به یک تعمیرکار ماهر بسپارید تا اتفاق ناگواری رخ ندهد.***سپاس