روش های اجرای دکوراسیون داخلی

0
1267
روش های اجرای دکوراسیون داخلی
روش های اجرای دکوراسیون داخلی

طراحی فضای داخلی نه تنها بکارگیری خلاقیت است بلکه ترکیب آن نیز با مهارت های تکنیکی می باشد. طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی هر دو هنری هستند آمیخته با زیبایی به وسعت شادی در میان فضای مدرن امروزی.

روش های اجرای دکوراسیون داخلی

روش های اجرای دکوراسیون داخلی : دکوراسیون داخلی چیست؟  دکوراسیون داخلی به هنر و دانش تزئینات داخلی اشاره می‌کند. نمای داخلی یک ساختمان بیانگر طراحی دکوراسیون یا طراحی داخلی آن است که توسط طراح داخلی ساخته می‌شود. هرکسی که تابه‌حال خانه اش را تزئین کرده، در طراحی دکوراسیون منزل خود شرکت کرده است. بنابراین هر کدام از افراد تجربه ای هر چند کوچک در این زمینه دارند. دکوراسیون داخلی حلقه اتصال بین دو علم معماری و طراحی داخلی است. این رشته از یک طرف مانند علم معماری با ساختمان و اجزاء و عناصر تشکیل دهنده آن ارتباط  دارد و از طرف دیگر همانند طراحی داخلی بر فضاهای داخلی تمرکز می کند.

علم معماری با مسائلی با مقیاس کلان شهری در ارتباط است، اما رشته معماری داخلی در مقیاس های انسانی و در رابطه با فضاهای عمومی و شخصی است  و نتیجه آن ارتباط انسان با جهان اطراف خود است. معمار داخلی علاوه بر برخورداری از علم کافی در زمینه معماری به تحلیل و بررسی حس دریافتی از فضاهای معمارانه می‌پردازد به نحوی که حس تعلق و یکپارچگی را در فضا ایجاد می نماید و به بیان دیگر به معماری فضا از دیدگاه ساکنان یا استفاده کنندگان از آن می‌پردازد. قبل ار اینکه روش های اجراب دکوراسیون داخلی را بیان کنیم، بهتر است درباره ی تفاوت بین طراح دکوراسیون و طراح داخلی را بدانیم ، خیلی از افراد این دو را با هم اشتباه می گیرند.

تفاوت بین طراح دکوراسیون و طراح داخلی چیست؟ هر کسی با اندک دانش و خلاقیتی که دارد می تواند طراحی دکوراسیون منزل خود را انجام دهد. علاقه به بازی با رنگ ها، پارچه ها، مبلمان و … کاری است لذت بخش که یک دکوراتور توانمند می تواند انجام دهد. از سوی دیگر باید بدانیم که بین دکوراتور و طراح داخلی تفاوت فاحشی وجود دارد. طراح داخلی جدای از اینکه به صورت حرفه ای فضای داخلی را طراحی می کند، از تحصیلات عالی برخوردار است و پل ارتباطی میان طراحی داخلی و دکوراسیون است. چگونه با کمترین هزینه دکوراسیون منزل خود را ایده آل کنیم؟ در بازسازی یا تغییر معماری داخلی، دکوراسیون منزل یا محل کار و… جهت بدست آوردن بهترین نتیجه، لزوماً نباید از عناصر و متریال‌های گران‌قیمت استفاده کرد. گاهی با ایجاد یک هارمونی دقیق و هماهنگ بین مبلمان، رنگ‌آمیزی فضا، کف‌پوش و سایر عناصر تزئینی ارزان‌قیمت می‌توان زیباترین فضا را خلق  کرد.

روش های اجرای دکوراسیون داخلی
روش های اجرای دکوراسیون داخلی

روش های اجرای دکوراسیون داخلی منزل یا محیط کار توسط خودمان

برای طراحی دکوراسیون منزل و یا طراحی داخلی محل کار خود باید از ۳ ویژگی مهم برخوردار باشیم.

۱– دانش کافی: هرکسی که بخواهد طراحی دکوراسیون منزل خود را انجام دهد، باید از دانش کافی در این زمینه‌ها برخوردار باشد. اطلاعات دانش معماری، معماری داخلی و دکوراسیون در سطوح مقدماتی. آگاهی از چگونگی استفاده و نحوه بهره بردن از متریال‌هایی چون رنگ، مبلمان، عناصر دکوری و تزئینی و… که کاربرد اساسی در طراحی دکوراسیون داخلی دارند، بسیار مهم است.

۲– زیبایی‌شناسی: واژهی «زیبایی‌شناسی» (استتیک) ریشه ی یونانی داشته و به معنای درک زیبایی است. معنای زیبایی‌شناسی معماری داخلی یا دکوراسیون این است که چگونگی زیبایی محیط پیرامون و جایگاه شخص در محیط داخلی را به معنای واقعی درک کنیم.

۳- خلاقیت: خلاقیت اساس ناگسستنی هر هنر و هنرمندی است. از سوی دیگر جرقه‌ی یک ایده ناب طراحی داخلی با خلاقیت کلید می‌خورد. ازآنجایی‌که طراحی دکوراسیون و طراحی داخلی ترکیبی از هنر و فن می‌باشد، بنابراین خلاقیت و نوآوری در طراحی دکوراسیون داخلی نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند.

اصول اساسی در اجرای دکوراسیون داخلی که هر طراح باید بداند

۱- اتحاد و همبستگی : اتحاد و همبستگی متریال ها در طراحی داخلی بر یکپارچگی و هماهنگی آن‌ها تأکید دارد. تمام عناصر مورداستفاده در دکوراسیون داخلی مکمل یکدیگر هستند و بایستی هوشمندانه با یکدیگر ترکیب شوند.

۲- موازنه : اصل تعادل در نظم متریالها یکی از فاکتورهای مهم است که برای رسیدن به اصل تعادل دیداری بکار می‌رود. تعادل تنها زمانی حاصل می‌شود که وزن بصری متریالها و عناصر دیگر معماری داخلی به‌طور مساوی در فضا توزیع گردد.

۳- ریتم : اصل ضرب اساساً نشان‌دهنده یک حرکت متصل بین متریالهای مختلف دکوراسیون داخلی می‌باشد. این حرکت برای حفظ یک‌ضرب آهنگ بصری بین متریالهایی که وزن‌های دیداری متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند ایجاد می‌شود. این هماهنگی به‌خصوص می‌بایست در طراحی دکوراسیون منزل رعایت شود.

۴- تأکید : تأکید همان‌طور که از نامش پیداست، یک اصل اساسی است و به موضوع خاصی اشاره دارد. اصل تأکید بخش مرکزی معماری داخلی و طراحی داخلی به شمار می‌رود و سایر بخش‌ها را تحت شعاع خود قرار می‌دهد.

۵- سایه‌روشن : کنتراست به تفاوت در درخشندگی یا رنگ اشیائی که اجسام را از یکدیگر متمایز می‌سازد اشاره می‌کند. در طراحی دکوراسیون داخلی کنتراست را می‌توان با دو عنصر به نام‌های رنگ و جنس به دست آورد.

رنگ و متریال ویژگی اصلی دنیای ما است. رنگ همواره در فرآیند تکاملی انسان نقشی مهمی ایفا کرده و می‌نماید. هارمونی رنگ در طراحی داخلی و ترکیب آن در هر فضایی به اقتضای نوع کاربری و عملکرد آن متفاوت است و یک طراح داخلی باید بادانش کافی و خلاقیت هنری خود بهترین حالت ترکیب رنگ و متریال را برای هر فضایی بیافریند.

۷- مقیاس و تناسب : اصول مقیاس و تناسب، این اطمینان را حاصل می‌کنند که در یک فضا، اشیاء به‌گونه‌ای به نظر برسند که انگار به یکدیگر تعلق دارند. حجم‌ها و متریال‌های محیط داخلی با سه عنصر ابعاد، شکل و رنگ اشیا هماهنگ می‌گردند.

۸- جزئیات : جزئیات شبیه گیلاس بر روی بستنی هستند، ممکن است حجم بستنی بیشتر به نظر برسد اما بدون گیلاس کامل نیست. این مثال درباره طراحی دکوراسیون داخلی هم صدق می‌کند. مبلمان، لوازم دکوری و … جزئیاتی هستند که دکوراسیون منزل را کامل می‌کنند.

۹- هماهنگی معماری داخلی و دکوراسیون : طراح دکوراسیون می بایست در روش های اجرای دکوراسیون داخلی  اطلاعاتی درزمینهٔ معماری داخلی داشته باشد تا بتواند پلان، فرم و ساختارهای حجمی را با ایده دکوراسیون خود هماهنگ نماید. به‌عنوان‌مثال در طراحی دکوراسیون منزل قرارگیری پنجره و روشنایی، دیوارها و فرم‌ها نسبت به مبلمان، رنگ‌ها و … باید هوشمندانه و خلاقانه انجام شود تا هماهنگی لازم میان معماری داخلی و دکوراسیون ایجاد شود.

۱۰- خلاقیت و ذوق هنری : باید بدانیم که هنر و خلاقیت هنری ذاتی است. این بدان معناست که هنر و خلاقیت از درون جوشش می‌یابد و صرفاً آموزشی نیست؛ اما کسانی که این ویژگی را ندارند می‌توانند با کوشش و آموزش خلاقیت خود را پرورش دهند. معماری داخلی، طراحی داخلی و طراحی دکوراسیون داخلی هم مانند دیگر هنرها نیاز به خلاقیت و ذوق هنری دارد و خلاقیت مهم‌ترین حسن یک طراح است.

روش های اجرای دکوراسیون داخلی
روش های اجرای دکوراسیون داخلی

چند سبک از دکوراسیون و طراحی داخلی

طراحی داخلی هنر و دانشی است که به‌منظور بهبود فضای داخلی ساختمان، با استفاده از سبک های دکوراسیون مختلف، به کار می‌رود. درواقع طراحی داخلی یک حرفه چندمنظوره است که شامل توسعه مفهومی، برنامه‌ریزی فضایی، بازرسی سایت، ارتباط با ذی‌نفعان یک پروژه، مدیریت ساخت‌وساز و اجرای طرح است. از آنجاکه معماری داخلی بیشتر به دکور، مبلمان نرم و پروژه‌های کوچک اهمیت می‌دهد، طراحان داخلی تنها مجاز به تغییر بخش‌هایی از یک‌خانه هستند و در ساختار واقعی آن دخالت نمی‌کنند. در این گفتار سعی شده است در مورد طراحی داخلی توضیحاتی کوتاه ذکر شود و سبک های دکوراسیون به‌صورت خلاصه وار معرفی شود.

چند مورد از سبک های دکوراسیون و طراحی داخلی : طراحی داخلی هنر و دانشی است که به‌منظور بهبود فضای داخلی ساختمان، و انتخاب روش های اجرای دکوراسیون داخلی  با استفاده از سبک های دکوراسیون مختلف، به کار می‌رود. درواقع طراحی داخلی یک حرفه چند منظوره است که شامل توسعه مفهومی، برنامه‌ریزی فضایی، بازرسی سایت، ارتباط با ذی‌نفعان یک پروژه، مدیریت ساخت‌وساز و اجرای طرح است. از آنجاکه معماری داخلی بیشتر به دکور، مبلمان نرم و پروژه‌های کوچک اهمیت می‌دهد، طراحان داخلی تنها مجاز به تغییر بخش‌هایی از یک‌خانه هستند و در ساختار واقعی آن دخالت نمی‌کنند. در این گفتار سعی شده است در مورد طراحی داخلی توضیحاتی کوتاه ذکر شود و سبک های دکوراسیون به‌صورت خلاصه‌وار معرفی شود.

▪ سبک مدرن Modern style از سبک های دکوراسیون داخلی

در سبک دکوراسیون مدرن تأکید بر روی سادگی می‌باشد، هر چه مبلمان و جزئیات کمتر باشد بهتر است. این‌یکی از ارکان اصلی طراحی دکوراسیون مدرن است. عناصر تزیینی در سبک مدرن به‌صورت نوین تعریف می‌شود و شمایل دکوراسیون داخلی فقط در فرم‌های موردنیاز شکل می‌گیرند. رنگ‌های گرم که بیشتر از چوب‌های طبیعی برمی‌خیزند و رنگ سفید که غالب فضا را در برمی‌گیرد، در سبک مدرن بیشتر مورداستفاده قرار می‌گیرد. البته سایه‌هایی از رنگ‌های شاد و غلیظ نیز در ترکیب رنگی سبک مدرن دیده می‌شود که باید هوشمندانه و دقیق استفاده شود. به‌طور کل سبک دکوراسیون مدرن که خود نیز شاخه‌های متعددی دارد، پس از پایان جنگ جهانی دوم و به اقتضای نیاز جامعه جهانی برای تحولی نوین و رویکردی متفاوت شکل گرفت و تا به امروز سیر تکامل خود را طی کرده است.

▪ سبک کلاسیک Classic style از سبک های دکوراسیون داخلی

در سبک کلاسیک تنوع زیادی از مبلمان وجود ندارد، اما همه آن‌ها پایدار و ساده هستند. مبلمان نقش سازنده‌ای را در سبک دکوراسیون کلاسیک ایفا می‌کند. نقاشی‌های باستانی و گچ‌بری‌ها در چهارچوب دکوراسیون غالب هستند. رنگ‌های کرم، قهوه‌ای و طلایی در این نوع طراحی، فضایی با حس و حالی قدیمی به وجود می‌آورد. اصالت لایه‌های تاریخی و باارزش در هر جز سبک کلاسیک دیده می‌شود و امروزه یکی از سبک های دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی پرطرفدار و محبوب به شمار می‌رود.

▪ سبک کلاسیک جدید Classic Reinterpreted style از سبک های دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون کلاسیک جدید، سبکی از دکوراسیون داخلی است که جزئیات کلاسیک با رویکردی نوین در آن یافت می‌شود. فرم کلی طراحی کلاسیک ازلحاظ ساختاری در سبک کلاسیک جدید حفظ‌شده و عناصر مدرن را در خود جای‌داده است. درواقع سبک کلاسیک جدید تلفیقی بین دکوراسیون داخلی قدیم و جدید است.

روش های اجرای دکوراسیون داخلی
روش های اجرای دکوراسیون داخلی

▪ سبک کلونیال Colonial style از سبک های دکوراسیون داخلی

در اوایل قرن ۱۸ میلادی سبک دکوراسیون داخلی کلونیال در کشورهای کلونی انگلستان به وجود آمد و پس‌ازآن در آمریکای شمالی رواج پیدا کرد. برای طراحی داخلی و دکوراسیون منزل خود به سبک کلونیال، دو راه وجود دارد. یکی اینکه یا یک تم احساس سنتی، روستایی و یا یک تم احساس شادتر که در خانه‌های بزرگ عصر استعمار دیده می‌شد را باید انتخاب کنید. در سبک کلونیال استفاده از لوازم چوبی و دست‌ساز، رنگ‌های گرم و صمیمی و ایجاد فضایی ساده و باز بسیار حائز اهمیت است. همچنین مبلمان چوبی و سبک به سبک روستایی، پرده سنتی، صندلی‌های چوبی و پارچه‌های ساده مانند کتانی، پشمی و پنبه‌دوزی در انواع اتاق‌ها به کار می‌روند.

▪ سبک جنوب غربی South western style از سبک های دکوراسیون داخلی

این سبک دکوراسیون تلفیق سبک‌های بومی آمریکایی، اسپانیایی، نیومکزیکو و بومیان آریزونا می‌باشد. سبک جنوب غربی یک‌شکل تزریق سنتی شامل رنگ‌های جنگل، جزئیات فلزی و تزئینات خاص می‌باشد. ویژگی‌های طراحی داخلی و خارجی جنوب غربی شامل سقف‌های تخت، طرح‌های بزرگ طبقه باز، حیاط‌های گسترده، سقف‌های بلند با تیرهای چوبی در معرض دید، فضای بزرگ، زیبا و سرسبز می‌باشد. طراحی دکوراسیون داخلی جنوب غربی به‌طورکلی بارنگ‌های خاکستری، بافت‌های خشن و اشیای دست‌ساز، پارچه‌های رنگارنگ بافته‌شده و متریال های گرم مشخص می‌شود.

▪ سبک شیکر Shaker style یکی از سبک های دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون شیکر، پاکی، سادگی، خلوص و بی‌ریایی را دنبال می‌کند. در طراحی دکوراسیون داخلی سبک شیکر از عنصر چوب بسیار استفاده می‌شود و رنگ‌های خنثی، مانند خاکستری، بژ و در کل رنگ‌های مات کاربرد دارد. چوب درخت گیلاس برای دکوراسیون داخلی در سبک شیکر بهترین انتخاب است.

 سبک هنری و صنایع‌دستی Arts and Crafts style از سبک های طراحی داخلی

جنبش طراحی داخلی هنر و صنایع‌دستی به‌عنوان نفسی تازه در قرن بیستم به دنیای معماری واردشده است. در دکور خانه، عناصر هنر و صنایع‌دستی، از مواد ساده و ارگانیک به کار می‌رود. افسانه‌های طراحی دکوراسیون داخلی مانند ویلیام موریس در بریتانیا و گوستاو سوتیلی در آمریکا، جنبش هنر و صنایع‌دستی را شکل دادند، همچنین اصول سبک هنری و صنایع‌دستی به‌شدت تحت تأثیر آثار فرانک لوید رایت و معماری ارگانیک وی است.

روش های اجرای دکوراسیون داخلی
روش های اجرای دکوراسیون داخلی

▪ سبک عربی Arabian style از سبک های طراحی داخلی

سبک طراحی دکوراسیون عربی دارای ترکیب‌بندی ساده‌ای است و فضایی سبک و خنک ایجاد می‌کند. این نوع طراحی طبیعتاً متناسب با اقلیم مناطق گرمسیر و کویری شکل‌گرفته است. اساس سبک عربی طرح‌های ارگانیک و به وجود آوردن فضای آرام و دل‌نشین می‌باشد.

سبک سنتی traditional style

ترکیب چوب و پارچه از ترکیب‌های موردعلاقه در سبک دکوراسیون سنتی بوده است. دکوراسیون سنتی برای کسانی که عتیقه‌جات، آثار هنری کلاسیک، تقارن و دیگر عناصر تاریخ را دوست دارد، انتخابی عالی است. طراحی سنتی بر روی هماهنگی، نظم و جذابیت دوستانه آن تأکید دارد.

انواع سبک‌های دکوراسیون داخلی بسیار متنوع هستند. البته هیچ کدام از این سبک‌ها نباید شما را محدود کنند. شما می‌توانید چند سبک را با هم ترکیب کنید و سبکی نو بسازید.

▪▪▪ داشتن ایده برای طراحی دکوراسیون داخلی بسیار مهم است، ایده برای دکوراسیون خانه باید دارای موضعی ویژه باشد و اگر در حال تغییر دکوراسیون هستید باید از وسایلی استفاده کنید که به آن علاقه دارید و به صورت خاصی دارای طراحی زیبایی نیز می باشد. روش های دیگر برای ایده دکوراسیون دیدن عکسها و مجله های مخصوص دکوراسیون می باشد. ▪▪▪ پایان

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید