کفپوش
کفپوش چه نقشی در دکوراسیون داخلی بر عهده دارد؟ کفپوش مناسب چه ویژگی هایی دارد؟ در انتخاب به چه نکاتی باید توجه نمود؟ کفپوش به مصالحی اطلاق می شود که به عنوان پوشش کف فضا در دکوراسیون داخلی به کار می رود و به دلیل وسعت زیاد و اهمیتی که دارد، به یکی از اصلی ترین المان های طراحی دکوراسیون داخلی تبدیل شده است. امروزه کفپوش ها از تنوع بسیاری در جنس و کیفیت برخوردار هستند که از آن جمله می توان به مصالحی نظیر سنگ، چوب، سرامیک، لمینت، پی وی سی و … اشاره نمود. کفپوش مصالحی تقریبا دائمی است ولی در صورت لزوم می توان آن را تعویض نموده و با توجه به نیاز از انواع دیگر پوشش های کف استفاده کرد.
در هنگام انتخاب کفپوش چه مواردی را باید در نظر داشته باشیم؟
انتخاب یک کفپوش مناسب از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اصلی ترین و تاثیرگذارترین این عوامل نوع استفاده و میزان رفت و آمد مکان مورد نظر است. در فضاهایی که میزان رفت و آمد زیاد است بایستی از کف پوش هایی با درجه سختی بالا و در جاهایی که میزان رفت و آمد کم است از کفپوش های تزئینی می توان استفاده نمود. البته عوامل دیگری از جمله زیبایی، بودجه اختصاص یافته برای پوشش کف، سلیقه شخصی، عوامل ایمنی نظیر مقاومت در برابر آتش سوزی و …، می توانند در اولویت های بعدی، تعیین کننده مناسب ترین متریال برای پوشش کف باشند.
شیوه و مکان زندگی نیز در انتخاب نوع آن نقش ویژه ای دارند، به عنوان مثال در اقلیم های مرطوب، در نظر گرفتن میزان رطوبت و دمای هوا در انتخاب جنس کفپوش بسیار حائز اهمیت است. مسئله مهم بعدی میزان و دفعات نظافت کفپوش می باشد. در صورتی که نیاز به شستشوی مداوم کف فضا به وسیله آب و یا شوینده های مختلف وجود داشته باشد، مصالح مقاومی نظیر سنگ، کاشی، سرامیک و … انتخاب های مناسبی خواهند بود. همچنین در صورتی که نظافت کفپوش به ندرت صورت بگیرد، باید کفپوش هایی که نیاز به پولیش کاری کمتری داشته باشند به کار روند. ایمنی فضا نیز از عواملی است که در انتخاب جنس مصالح تاثیر مستقیمی دارد، فیزیک افراد و فعالیتی که در فضا صورت می گیرد، حتما باید در انتخاب کفپوش مدنظر قرار بگیرند.
چه نکاتی را در هنگام نصب کفپوش باید در نظر داشته باشیم؟
بررسی زیرسازی کف: زیرسازی کف در انتخاب نوع آنها تاثیر به سزایی دارد و برخی مواقع محدودیت هایی را برای انتخاب کفپوش مناسب به وجود می آورد. پس بایستی قبل از انتخاب کف پوش در مورد نحوه نصب، نوع چسب مصرفی و …، اطلاع کافی به دست آورد. در حالت کلی اگر جنس زیرسازی از چوب های چندلایه باشد، استفاده از کف پوش های سخت بهترین انتخاب نهایی می باشند ولی چنانچه زیرسازی کف از جنس بتن باشد، بایستی از برخی انتخاب های محدود و البته گران در پوشش کف بهره برد. در این مواقع برای استفاده از پوشش نهایی سخت چوبی، باید زیرسازی بتنی را با چوب های چندلایه پوشاند و سپس کفسازی نهایی را بر روی آن اجرا نمود که این امر نیز باعث افزایش هزینه کفسازی و همچنین بالا آمدن ارتفاع کف می شود. در حالت کلی اگر سطح زمین صاف نباشد، بایستی ابتدا زیرسازی مناسبی بر روی کف ایجاد و سپس کفپوش نهایی را اجرا نمود.
تعیین فضاهای مورد نظر برای نصب: قبل از نصب کفپوش باید فضاهای مورد نظر را در نظر گرفت، اگر تمامی فضاها مدنظر باشند مشکل چندانی پیش نخواهد آمد. اما در صورتی که بخشی از فضاها نیاز به کفسازی و یا تعویض پوشش کف داشته باشند، بایستی برخی ملاخظات را در نظر گرفت. به عنوان مثال بررسی ترکیب رنگی کفپوش های جدید با قبلی ها، و نیز ترکیب اصولی رنگ کفپوش با مصالح موجود از قبیل دیوارها و کابینت ها از جمله این ملاحظات می باشد. مسئله اساسی زمانی است که با اجرای زیرسازی و در نهایت کفپوش جدید، ارتفاع کف جدیدالاحداث با فضاهای دیگر، تفاوتی را ایجاد کند. این اختلاف ارتفاع ناچیز در کلیت کفسازی فضاها، اصولی نبوده و باید مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.
تعیین بودجه اختصاصی برای کفپوش: پیش از هر اقدامی، تعیین میزان بودجه در نظر گرفته شده بسیار مهم است. میزان دقیق بودجه خود را کاملا شفاف برآورد نمایید. مصالح مورد نظر را به نسبت این بودجه تعیین نموده و در نظر داشته باشید که هزینه اجرای کفپوش، تنها در هزینه مصالح خلاصه نمی شود و عواملی نظیر حق الزحمه کارگران، مصالح زیرسازی و …، بر آن تاثیرگذار هستند. علاوه بر این باید در نظر داشت که هزینه نهایی کار، از جمع هزینه تک تک فعالیت ها اندکی بیشتر خواهد بود که این مسئله در کارهای اجرایی ساختمانی بسیار معمول می باشد. در بحث مدیریت هزینه های کفپوش می توان هم از طریق جنس و نوع کفپوش، از میزان هزینه ها کاست و هم می توان با مرحله ای کردن کارها، به تدریج اقدام به تعویض آن فضاهای مختلف نمود.
تحقیق در مورد محل خرید : محل خرید نیز تاثیر بسیاری در مدیریت هزینه های اجرایی دارد. در مورد خرید کفپوش اگر فرد متخصصی را می شناسید بهترین کار مشورت است چرا که افراد متخصص می توانند دید بهتری را در انجام کارها ارائه دهند. ولی در غیر اینصورت می توان با بررسی فروشگاه های مختلف و همچنین کسب اطلاعات جامعی از طریق فضای مجازی که منبع بسیار خوبی برای مقایسه قیمت و کیفیت ها می باشد، اقدام به انتخابی معقول نمود. البته نبایستی قیمت های پایین تر را به راحتی قبول کرد چراکه کیفیت های مختلفی از محصولات در بازار وجود دارند و گاهی اوقات هزینه های به ظاهر پایین تر در انتخاب مصالح، می تواند هزینه های سربار بسیاری را بعد از گذشت زمان به وجود آورند. علاوه بر این برخی مصالح کف که قیمت پایین تری را دارا می باشند، از فرز کاری مطلوبی برخوردار نیستند و ممکن است در ظاهر کار، ایراداتی را به وجود آورند.
دقت مضاعف در خرید اینترنتی: در هنگام خرید اینترنتی باید توجه بیشتری در انتخاب کفپوش نهایی به عمل آورد چراکه دیدن تصاویر یک محصول نمی تواند بافت و رنگ آن را به درستی نمایش دهد. همچنین ممکن است هزینه حمل و نقل و تحویل این محصول در محل پروژه، بسیار بیشتر از خرید حضوری باشد. موضوع دیگری که در خریدهای از راه دور پیش می آید این است که امکان کارکرده بودن مصالح در پروژه های کوتاه مدت وجود دارد و بایستی حتما از سالم بودن و آکبند بودن آنها اطمینان حاصل نمود.
تعیین شیوه اجرایی: در تعیین نوع آن علائق شخصی خود را در نظر بگیرید و از پیروی از سبک های مد شده برحذر باشید. متناسب بودن کفپوش با دکوراسیون داخلی نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است و می توان بسته به سلیقه شخصی و نیز نوع کاربرد فضا از انواع مختلف و همچنین رنگ های مختلف کفپوش استفاده کرد. رنگ و بافت کفپوش و همخوانی آنها با دیگر فضاهای خانه ارزش بالایی دارد و همچنین می توان شیوه نصب آنها را نیز تغییر داد. نصب اریب و یا با زاویه های مختلف می تواند چهره متفاوتی را به فضا داده و آن را مطابق سلیقه افراد مختلف سامان دهد.
لحاظ کردن شرایط کاربری شخصی: طرز استفاده و کاربری فضا در تعیین جنس کفپوش تاثیر زیادی دارد و شیوه زندگی می تواند تعیین کننده ویژگی هایی نظیر پایه روغنی و یا پایه آبی بودن و یا دیگر موارد باشد. در مثال دیگری می توان گفت که اگر کف فضا مورد خراش های بسیار قرار خواهد گرفت بایستی از کفپوش های رنگ روشن بهره برد چراکه مصالح روشن، خراش، فرورفتگی و کثیفی را کمتر نشان می دهند. از سوی دیگر قابلیت شستشو در انتخاب کفپوش برخی فضاها تاثیر قابل توجهی دارد.
پرداخت کفپوش: اگر چنانچه قصد استفاده از نوع چوبی را دارید به نحوه پرداخت آنها توجه نمایید. پرداخت کفپوش های چوبی به دو شیوه کارخانه ای و یا پرداخت در محل می باشد که هرکدام مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند و باید بسته با نیاز فضایی از آنها بهره برد. کفپوش های پرداخت شده قابلیت اثب سریع تری دارند، سخت تر بوده و محیط نصب را آلوده به بو و گردو خاک ناشی از پرداخت نمی نمایند. در مقابل کفپوش های پرداخت شده در محل پروژه، لبه های نرم تری را به وجود آورده، نرم تر هستند و در مقابل رطوبت محیط از مقاومت بیستری برخوردار هستند.
امروزه تنوع بسیار قابل توجهی در نوع، جنس و کیفیت آنها به وجود آمده که انتخاب کفپوش مناسب برای فضاها را با مشکلاتی روبرو کرده است. از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پارکت،
- سنگ،
- سرامیک،
- کاشی،
- لمینت،
- پی وی سی،
- کفپوش سه بعدی،
- کفپوش اپوکسی،
- موکت،
- موزائیک.
هرکدام از موارد فوق به زیرشاخه های متعددی تقسیم بندی شده و بدین ترتیب فرآیند انتخاب بهترین گزینه برای پوشش کف فضاها را نیازمند داشتن دانشی گسترده در زمینه شناخت مصالح می نماید. به عنوان جمع بندی مباحث فوق می توان عنوان نمود که انتخاب کفپوش به ویژگی های کارکردی فضا از جمله امکان شستشو، نحوه نظافت، سلیقه شخصی، میزان بودجه، سبک طراحی و دکوراسیون داخلی و بسیاری عوامل دیگر بستگی دارد و می تواند با انتخابی مناسب، کیفیت فضا و آسایش زندگی را در حد قابل توجهی افزایش دهد.
[…] می خواهید برای مغازه و بوتیک از کفپوش لمینت استفاده نمایید، پارکت لمینتی با درجه مقاومت […]
سلام
خانه ی ییلاقی که کف طبقه ی دوم از چوب نراد میباشد برای رفع صدای چوب کفسازی چگونه و از چه موادی باشد بهتر است؟